Mine Denon AH-D2000 tilbake etter garantireparasjon

Jeg har nå vært uten mine kjære Denon AH-D2000 hodetelefoner i litt over en måned. I januar tok nemlig høyre kanal helt kvelden. Plutselig var det bare helt stille i høyre kanal, bare venstre kanal virket. Jeg gjorde de få testene jeg kunne gjøre her hjemme for å konkludere med at det var hodetelefonene det var noe galt med og ikke Cambridge Dacmagic Plus DAC’en jeg bruker når jeg lytter til musikk med hodetelefoner på kontoret. Da var det ikke annet å gjøre enn å ta kontakt med Hi-Fi Klubben og sende dem inn til reparasjon. Litt flaks må jeg også si at jeg hadde, hadde det gått en uke til før hodetelefonene tok kvelden, så hadde garantien på fem år vært over. Det er sjeldent at man har marginene på sin side når man er såpass nærme denne «magiske» grensen for å få det reparert uten kostnad, sant?

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg ikke har lyttet like mye til musikk i løpet av denne tiden uten mine Denon AH-D2000. Jeg har mine Denon AH-D321 som jeg vanligvis bruker til min Apple iPod Touch, men det blir liksom ikke det samme. De har ikke like god gjengivelse av lyden som de større og ikke minst dyrere Denon AH-D2000, i tillegg er de «on-ear» og ikke «over-ear». Det vil si at hodetelefonene ligger fysisk på ørene dine og ikke rundt. Da er det ikke så veldig lang tid med musikklytting som skal til før man begynner å bli «sliten» i ørene, altså at man får fysisk vondt i selve ørebrusken. Men en del lytting til musikk med mine Denon AH-D321 har det allikevel blitt. Jeg klarer jo ikke å la være å lytte til musikk med hodetelefoner. Det er tross alt min favorittmåte å lytte til musikk på! En ting er at man kan spille høyere uten at alle andre rundt deg hører noe til det, en annen ting er at jeg synes musikken og lyden blir mer «perfekt».

Det som forøvrig ble gjort med hodetelefonene mine, var at høyre driver ble byttet ut. Det vil si selve høyttaleren i hodetelefonen. Ifølge lappen jeg fikk med sammen med de ferdig reparerte hodetelefonene, ser det ut til å ha vært en reparasjon som ville kostet meg 1.481,- kroner hvis det ikke hadde blitt dekket av garantien. Det er jo en forholdsvis stor sum når hodetelefonene i utgangspunktet kostet ca 3.000 kroner når jeg kjøpte dem i januar 2010. Men alternativet ville vært å brukt ganske mye mer penger for å få tak i noe tilsvarende i dag. Hvis jeg hadde måttet betale denne reparasjonen selv. På en annen side, nå vet jeg ikke hvor lenge venstre driver vil fungere før den tar kvelden, hvis jeg noen gang vil oppleve at den vil ta kvelden. Det er jo ikke mulig å spå i fremtiden. Men jeg lever i håpet om at jeg vil ha glede av mine Denon AH-D2000 hodetelefoner i flere år fremover!

Denon på sin side har ikke så mange modeller i det «øvre sjiktet» lengre. Hi-Fi Klubben har det siste året solgt ut restene av toppmodellen Denon AH-D7100 for en rimelig penge, ihvertfall i forhold til hva de kostet når de var nye. Da kostet de nærmere 10.000 kroner. Denon har nylig sluppet en ny hodetelefon som heter Denon AH-MM400 som på bilder ihvertfall ser snasen ut. Den koster 3.698,- kroner og er dermed ikke så svinedyr. Men når jeg så dem i butikken her forleden når jeg hentet mine ferdig reparerte Denon AH-D2000, synes jeg at «klokkene» så litt små ut, ihvertfall i forhold til både Denon AH-D2000 og Denon AH-D7100. Men nå er disse hodetelefonene rettet til «mobilbruk» eller ihvertfall bruk «på veien». Jeg får eventuelt prøve dem en dag og se hvordan de låter. Etter hva jeg forstod hos Hi-Fi Klubben i Sarpsborg, har ikke Denon noen umiddelbare planer om å komme med en ny modell som skal erstatte Denon AH-D7100. Hvorfor ikke det? Denon AH-D2000, Denon AH-D5000, Denon AH-D7000 og Denon AH-D7100 er jo utrolig flotte hodetelefoner med fantastisk lyd!

Nå kan det selvfølgelig hende at Denon har kommet opp med en ny serie i dette sjiktet innen jeg har behov for å kjøpe meg nye hodetelefoner, men per i dag ser det litt mørkt ut. Med mindre Denon AH-MM400 låter bedre enn de så ut ved første øyekast. Alternativt må jeg ta en nærmere titt på B&W (Bowers & Wilkins) P7 hodetelefonene. Jeg har aldri testet disse hodetelefonene noen gang, men når jeg skulle kjøpe meg hodetelefoner til min Apple iPod Touch, prøvde jeg B&W P3 som er litt mer i bærbar lyd prisklasse. Men disse ble jeg aldri komfortabel med, diskanten var altfor tilbaketrukket med disse hodetelefonene. Det var derfor jeg endte opp med Denon AH-D321, selv om de var mye mer «klumpete» som hodetelefoner man skal bruke på farta. Hjelper jo fint lite at hodetelefoner er både lekre å se på og kompakte, når man ikke liker lyden. Men etter hva jeg har forstått, skal lyden fra B&W P7 være bedre. Ifølge en kommentar på Hi-Fi Klubbens side, så er en tidligere Denon AH-D2000 eier enda mer fornøyd med lyden fra B&W P7, selv om han var veldig fornøyd med lyden fra Denon AH-D2000 også. Denon hodetelefonene er mer behagelig å ha på ørene, siden B&W P7 sitter litt stramt. Men dette er noe man venner seg til. Det er jo greit at hodetelefoner som er ment til også å kunne brukes på farta, ikke sitter så løst at man risikerer å miste dem.

Hadde jeg visst på et litt tidligere tidspunkt at Denon AH-D7100 ikke skulle bli erstattet av en ny modell, burde jeg kanskje ha sikret meg et eksemplar før Hi-Fi Klubben var tom på lager! De hodetelefonene fra Denon som kanskje har høstet aller best kritikk noensinne, er den foregående modellen som het Denon AH-D7000. Det var også en utrolig lekker hodetelefon å se på, ekte høyglanspolert valnøtt og med et utrolig klassisk design. Disse hodetelefonene (det gjelder både Denon AH-D2000, AH-D5000 og AH-D7000) ble dog ikke produsert av Denon selv. Disse ble produsert av en tredjepart som heter Fostex. Såvidt jeg vet produserer Fostex fortsatt denne typen hodetelefoner, kanskje det er mulig å skaffe seg disse fra en eller annen leverandør? Ser at Evenstad Musikk i Grimstad fører Fostex, toppmodellen dems heter Fostex TH-900 og koster svimlende 11.495,- kroner! Det må jeg innrømme kan bli litt i meste laget! Selv om de visstnok skal være en oppgradert og bedre utgave av Denon AH-D7000.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/02/22/mine-denon-ah-d2000-tilbake-etter-garantireparasjon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.