HTC Desire HD slettet alle mine sms og mms!

Jeg fikk meg litt av en overraskelse når jeg våknet i dag! Skulle sjekke «innboksen» på min HTC Desire HD og der var det absolutt INGENTING! Innboksen min var helt tom, ikke en eneste melding siden jeg kjøpte telefonen! Jeg har hele tiden vært bevisst på å IKKE aktivere funksjonen som sletter gamle meldinger, da jeg vil ha kontroll på dette selv. Men uansett om sletting av gamle meldinger hadde vært aktivert, så skulle den jo bare ha slettet gamle meldinger, ikke ALT. Men nå har altså ALLE mine sms og mms blitt slettet fra telefonen! Hva er dette for noe tull liksom? Jeg var derfor rimelig kjapp med å komme meg på internett og begynne å søke på kvasir og google etter andre som kan ha opplevd dette.

Og det tok ikke veldig lang tid før jeg fant andre som hadde opplevd akkurat det samme. Og de finnes i hopetall har jeg skjønt! Eldste «rapport» om dette problemet daterer seg tilbake til oktober 2010, altså et halvt år tilbake i tid! Hvorfor har ikke HTC kommet med en fix/løsning på problemet innen den tid? Det er jo helt utrolig spør du meg. Mange har vært i kontakt med HTC og de får bare beskjed om at de er klar over problemet og at det ikke finnes noen løsning på problemet. De vil heller ikke ut med når de forventer å ha en løsning på problemet tilgjengelig. Jeg fant også en artikkel på tv2underholdning.no om en som hadde opplevd akkurat det samme som meg! Her det står derimot at han opplevde at hele telefonen «kræsjet» og at meldingene forsvant i den sammenheng. Jeg for min del har ikke hatt noe telefonkræsj, bare hatt telefonen til lading i natt og det første som møter meg når jeg sjekker innboksen min er at den er klinisk ren for meldinger!

Nå hadde ikke jeg noe viktig forsåvidt av meldinger på telefonen, men hva om jeg hadde hatt det da? Da ville det vært borte for alltid. HTC anbefaler kundene sine (etter at de først har tatt kontakt med dem og er forbanna for å ha mistet alle meldingene sine) å laste ned et program for å ta backup av sine meldinger, så det ikke skal skje igjen. Men herregud, er det den eneste løsningen HTC kan komme opp med? Det er isåfall lite imponerende av et så stort firma som HTC! Det burde da ikke være noe problem å finne ut av dette og komme med en løsning. Spesielt når dette problemet er minst ett halvt år gammelt? Jeg regner med at de har hatt ganske mange hissige kunder på nakken så fort dette problemet dukket opp!?

Hvordan skal man kunne stole på telefonen etter dette? Man kan ihvertfall ikke bruke den til viktig korrespondanse? Hva hvis det kom noen meldinger til meg i løpet av natta og ble slettet før jeg fikk lest dem? Må innrømme at dette irriterer meg en smule og håper, nei jeg FORVENTER, at HTC kommer med en løsning på problemet fort som faen!

Er det andre som leser dette som har hatt tilsvarende problemer med sin HTC?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/04/22/htc-desire-hd-slettet-alle-mine-sms-og-mms/

18 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Rolf Thorvaldsen22 april, 2011 kl 12:06

  Hallo. Jeg vurderte lenge å kjøpe meg en HTC Desire HD men hørte om mange som hadde problemer med disse. Jeg valgte tilslutt en Nokia N8 og jeg må si att jeg er utrolig fornøyd. Når det gjelder det problemet du har hatt, slipper jeg det ved å koble telefonen til pc`n og trykke på en knapp så legger alle meldinger, kontakter, bilder og musikk seg inn på ett program som følger med telefonen. Da har jeg disse i sikkerhet på dataen.
  Det samme programmet søker også etter oppdateringer av programvaren og legger de inn på telefonen.
  Mange er skeptiske til operatørsystemet symbian 3 som Nokia bruker, men jeg har ikke hatt problemer i det hele tatt. Kona har en Samsung Galaxy og min Nokia er like lett å bruke som hennes Android telefon.
  Håper du får orden på telefonen og jeg ønsker deg en fortsatt riktig god påske!

  • kak22 april, 2011 kl 12:30
   Forfatter

  Jeg hadde ikke hørt om noe særlig med problemer med HTC Desire HD, og hadde ihvertfall ikke snublet over dette sms-problemet, men det kan vel kanskje være fordi det er et Android-problem og ikke et HTC Desire HD-problem. Er vel derfor jeg ikke har snublet over det når jeg har søkt etter erfaringer med mobiltelefonen.

  For å være ærlig er det ikke så ekstremt krise at jeg har mistet meldingene mine, det er veldig «bruk og kast» for min del, men det er jo ikke alle som har den samme holdningen til sms som meg da. Og for dem er det jo utrolig kjipt at alle meldingene forsvinner «over natta» kan du si. Da er det tydeligvis å anbefale å ta en eller annen form for backup, enten på pc’en eller med en egen applikasjon på mobiltelefonen.

  Jeg tittet også litt på Nokia N8 før jeg kjøpte min HTC Desire HD, men vraket den fordi jeg ikke hadde lyst på Symbian, men en Android-telefon. Nå håper jeg selvfølgelig ikke at jeg opplever at meldingene mine forsvinner automagisk en gang til, men det er jo ingen garanti for det tydeligvis. Men håper at HTC kommer med en fix/løsning/oppdatering som ihvertfall kan hjelpe på problemet. Det er nok rimelig mange HTC-eiere i verden som er rimelig irritert på HTC for å ha mistet alle meldingene sine!

  Fortsatt god påske til deg også, Rolf! 🙂

  • Bjørn Roger6 mai, 2011 kl 21:35

  Hei fant du ut noe, jeg har en Galaxy og oppdaterte den til 2,3 android for 4 dager siden, for en time siden så forsvant alle medinger når jeg svarte på en melding til datteren vår, for så at en annen får denne meldingen inn på sin tlefon. Dette var meget rart.

  Alt så dette skjer nå etter oppdatering av siste android ellers har den hvert stabil.
  Noen som kjenner til tilsvarende problemer nå etter siste Android.

  Hilsen frustert eier av Galaxy

  • kak9 mai, 2011 kl 22:24
   Forfatter

  Nei, jeg fant ingen «løsning» på problemet. Når jeg mistet alle mine sms/mms kjørte jeg Android 2.2.1. Jeg hadde håpet at problemet kanskje var løst på Android 2.3, men det er det tydeligvis ikke! Jeg har også oppgrader til Android 2.3, men har ikke opplevd å miste meldingene mine under Android 2.3 enda. Forhåpentligvis opplever jeg det ikke igjen. Men for de av dere som har «livsviktige meldinger» liggende på telefonen, så er det kanskje en idè å installere et program for å ta backup av meldingene. Jeg for min del anser meldinger som «ferskvare» og når de først har blitt lest, så har de utført sin misjon.

  Jeg hadde selvfølgelig håpet å ha et system man kunne stole på og som ikke plutselig slettet alt som var av meldinger, men men… når det kommer til datamaskiner og avanserte mobiltelefoner, så er det ingenting som heter 100% oppetid eller noe som er 100% sikkert.

  Men jeg satser jo på at Google bestreber å finne en løsning på dette problemet!

  • Gøran Praefcke16 mai, 2011 kl 16:01

  Har en HD, oppgraderte til Androide 2,3 for 2 dager siden, etter dette virker nesten ikke et eneste program på telefonen, hver gang jeg prøver å starte et program som virket helt fint før oppdateringen får jeg meldingen: Prosessen ……….har stoppet uventet, vennligst prøv igjen. Hjelper ikke neste gang heller, programmene vil bare ikke starte. Samme er det blir feil på innboksen på meldingen, prøver jeg å scrolle nedover, får jeg samme feilmelding og programmet meldinger må tvangslukkes.

  Ekstremt irriterende og har ikke funnet noe løsning ennå.

  • Sverre15 juli, 2011 kl 08:50

  Har opplevd 2 ganger at alle meldingene forsvinner. Jeg har backup på både sms og samtaler, men mister alle MMS. Det er utrolig irriterende. I tillegg så har tlf begynt å bråke ved sending og mottak av mms. Får ofte melding om at den feiler ved utsendelse, for så å gå bra etter en stund. Dersom jeg kjører på EDGE og ikke 3G så sliter den veldig med i det hele tatt å få ut MMS. Har ikke funnet ut noe om dette, men håper de klarer å fikse det.

  • Paul28 juli, 2011 kl 10:02

  Hei, har en HTC Desire. Forleden dag var meldingsboksen min tom. Alle mine SMS og MMS var borte! Jeg har ikke opplevd noe kræsj, har heller ikke aktivert opsjon for å slette gamle meldinger. Søker på nettet og endte her. Skjønner at jeg ikke er den eneste :(. Hvilket back-up program er det snakk om ?

  • Paul28 juli, 2011 kl 10:39

  Hei, har hatt kontakt med HTC i dag via chat. Transcript er inkludert under.

  Chat Transcript
  Vennligst vent mens vi finner en konsulent til å hjelpe deg.
  Du har blitt koblet til HTC konsulent
  HTC konsulent: Hei Meg, takk for at du kontaktet HTC Support, jeg ser nå på ditt spørsmål.
  HTC konsulent: Har du noen applikasjoner innstallert fra Marked eller noe slikt?
  Meg : Ja det har jeg. Men ikke som angår meldinger. Bruker HTC sin native meldingssoftware som kom med telefonen.
  Meg : Er det noen kjente applikasjoner fra Marked som kan ha forårsaket dette?
  HTC konsulent: Vi vet dessverre ikke hvilke applikasjoner som kan skape konflikter, men det finnes noen der som kan føre til at software oppfører seg merkelig.
  Meg : Oppføre seg merkelig…. Det er vel å ta litt svakt i, hele meldingsboksen min er jo slettet! Er det noen måte jeg i fremtiden kan sikre meg på? Jeg vil jo helst unngå dette, og å la være å installere noe fra Marked er jo ikke et alternativ siden det er mange av disse programmene som utgjør brukeopplevelsen av telefonen.
  HTC konsulent: Det skjønner jeg. På Marked finnes det applikasjoner for å ta backup av SMS. Det kan også være verdt å overføre saker fra minnekort til PC regelmessing, samt å synkronisere kontakter og kalender med f.eks Gmail. Dette slik at man har back up av viktig informasjon i tilfelle noe skjer. Dessverre så finnes det applikasjoner som man ikke kan stole helt på. Kanskje de ikke er godt nok testet av utviklere før de slipper o.l.
  Meg : Ok, skjønner hva du skriver. Er det mange andre enn meg som har registrert dette fenomenet?
  HTC konsulent: Ikke på vanlig Desire nei.
  Meg : Ok, skal jeg tolke det slik at HTC ikke anser dette til å være relatert til deres software og at det ikke er dem vedkommende at dette kan skje?
  HTC konsulent: Det er vanskelig å si. Det kan selvfølgelig hende i enkelte tilfeller at det software på telefonen, men det er ikke noe vi har registrert mange tilfeller av. Mest sansynlig er det da konflikter med applikasjoner fra Market, men vi kan aldri si med 100% sikkerhet hva som forårsaker slike ting dessverre. Det jeg kan anbefale er som nevnt å alltid ha backup og oppdatere software når man får melding om at dette er tilgjenglig. Alle henvendelser vi får inn blir registrert slik at våre utviklere kan ta en avgjørelse på om dette er noe de må undersøke og lage oppdatering for.
  Meg : Ok, skjønner. Er det greit at jeg blog poster svarene dine på forum som omhandler problemet jeg har meldt fra om? Tror det er flere som har interesse av litt opplysninger om fenomenet og hvilken forståelse HTC har av det.
  HTC konsulent: Det er opp til deg om du ønsker å gjøre det.
  Meg : Ok, takk for hjelpen.

  • cathrine18 august, 2011 kl 18:28

  Akkurat samme skjedde med min HTC Desire! Alt av meldinger ble borte, helt av seg selv..

  • jostein24 august, 2011 kl 09:07

  Nå har dette akkurat skjedd på min HTC Desire også. F……!

  Kommer ikke på noen sms som er viktige akkurat i farten, men det kommer nok snart det også.

  • Gry17 september, 2011 kl 19:04

  Aldri mere HTC!!!!!!!!!!!!!! Alle meldinger borte her også 🙁

  • Stig26 september, 2011 kl 13:34

  Alle mine SMS ble akkurat slettet fra min HTC Desire!!
  Vet ikke om dette har noe med at jeg nylig har installert Tripit, en oppdatering av Currency converter og skype??
  Men jeg har en mistanke om at det ikke har noe med dette å gjøre, og at dette er et generelt HTC problem..

  • Gunn-Heidi3 oktober, 2011 kl 18:15

  Skjedd for andre gang på en uke…. Er en smule oppgitt, har hatt tlf siden april 2010 og aldri hatt trøbbel med dette tidligere…

  • Petter Kårstad18 oktober, 2011 kl 20:01

  Det siste halve året har jeg lånt vekk veldig mye penger vekk (til folk jeg stoler på). Det kommer veldig brått på når venner og familie skal låne enten 2000 kr til en jakke eller 50 kr for en hamburger, så hver gang jeg har bestemt meg for å låne bort penger har jeg skrevet dette ned på sms til et nr som ikke er i bruk, for da å få det lagret. Jeg fant ut at det var en grei løsning å skrive ned dette på sms i stedet for å bla opp en notisblokk og blyant å skrive ned. En dag jeg skulle samle inn pengene merket jeg at ALLE meldingene var borte. Jeg sitter nå igjen med null aning på hvor mye penger jeg har lånt vekk og hvem som skylder meg hva. Dette hadde ikke hvert noe problem dersom jeg hadde sett meldingene, for jeg VET at jeg skulle få pengene tilbake. Problemet nå er bare at jeg aner ikke hvor mye jeg skal kreve :S Det er heller ikke mulig å oppsummere med hver enkeltperson, for det er snakk om opp til 100 smser. Jævlig frustrert

  • kak7 februar, 2012 kl 16:44
   Forfatter

  Etter å hatt min HTC Desire HD siden mars 2011 har jeg forløpig «bare» opplevd å miste mine sms og mms en gang, det vil si i april når jeg skrev dette innlegget. Men tror nok ikke at noen skal lagre noe VIKTIG som sms eller mms på telefonene sine når vi vet at dette skjer! 😉

  • Rawen26 mars, 2012 kl 09:16

  Fikk en melding rett før jeg la meg, da var alt i orden og alle meldinger på plass.
  Satte telefonen på lading og la meg for å sove, når jeg våkna idag var alle meldinger borte…

  htc desire i søpla.

  • Andyman26 mars, 2012 kl 11:10

  Dito Rawen: I morges fant jeg ut at alle meldingen var slettet på Desire min!!! Siste melding fra kl 19 den 25 mars 2012.
  Fy føkk

  • Annette13 april, 2012 kl 16:22

  Alle mine sms og mms er borte helt plutselig fra min htc desire. Aldri opplevd dette før så trodde ikke det var mulig jeg! Kjempe irritert!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.