En fantastisk helg i Oslo

Etter å ha vært og besøkt en kamerat på Torshov i Oslo de to siste dagene, er jeg nå vel hjemme i leiligheten på Greåker igjen. Det er alltid deilig å være på besøk, men alltid godt å komme hjem igjen til det vante også. Vi har kost oss med god mat, sett litt tv og ikke minst vært på en fantastisk tur til Øyungdammen i Maridalen. Jeg er jo ikke den som går tur i skogen så fryktelig mye, men når jeg først er ute og går tur synes jeg det er fantastisk. Ihvertfall hvis ikke gåturen blir altfor krevende, det vil si enten altfor lang eller for mye bakker. Vi valgte å kjøre opp til en parkeringsplass på Skar i Maridalen før vi tok beina fatt innover i skogen. Det er riktignok ikke så veldig lang tur, ifølge skiltene skulle det være ca 2,5 kilometer opp til Øyungdammen som var målet for i dag.

Men jeg må si at jeg fikk meg litt av en utfordring umiddelbart, det gikk nemlig bare oppover og oppover med en eneste gang. Men vi tok det pent, tok en liten pause og pratet litt i den værste bakken før vi gikk videre. Sola skinte, det var varmt og godt og det var like før jeg kastet genseren jeg hadde tatt med meg for sikkerhets skyld. Men valgte å åpne glidelåsen og dra opp ermene litt. Men heldigvis flatet det ut litt etterhvert slik at gåturen ble litt mer behagelig. Selv om mesteparten av snøen hadde smeltet i marka var det fortsatt litt snø her og der. Det området det lå aller mest snø måtte jeg rett og slett ta et bilde av. Jeg for min del har ikke sett så store mengder snø på veldig lenge her nede i distriktet. Mulig det ligger noe ute i marka her nede også, men det aner jeg i grunn ingenting om. Jeg er dog veldig glad for at jeg valgte å bruke mine Viking New Lord gummistøvler (kompisen brukte et par Hunter gummistøvler), da det var både vått, klinete og masse snø og is både her og der. Ikke så lett å komme seg vel frem tørrskodd med andre ord.

Vel fremme oppe ved Øyungdammen, og jeg tok selvfølgelig noen bilder underveis, var det bare å finne seg et passende sted i sola som vi kunne slå «camp» og ha «picnic» i skogen. Vi hadde tatt med oss niste, en termos med te og ei flaske med farris for tørstens skyld. Og jeg var rimelig tørst etter gåturen må jeg innrømme. Når gikk jeg egentlig en tur i skogen sist? Det må vel være i juli 2009 tror jeg. Rimelig lenge siden med andre ord. Det var faktisk ikke så veldig mange andre oppe ved Øyungdammen denne formiddagen i Maridalen, det var i grunn ganske deilig. Da var det stille og rolig, man hørte fuglene kvitre, ei kråke som maste litt i tretoppene og vi fikk jaggu besøk av en sommerfugl i sola også. Her ble vi faktisk sittende og liggende i flere timer mens vi koste oss med niste, drikke og fikk pratet en masse. Om alt mellom himmel og jord.

Veien tilbake gikk vi en annen vei enn på vei opp, det vil si på den andre siden av Skarselva som jeg også tok litt bilder av underveis. Jeg hadde dog glemt å sette telefonen til lading kvelden før, så før vi var ferdig med turen hadde jeg gått tom for strøm. Men jeg fikk i det minste tatt noen bilder fra den fantastiske turen i marka i dag. Selv om ikke gåturen i seg selv var så lang eller tok fryktelig lang tid, var vi ute på farta i ca 7 timer i dag. Dette var en utrolig fin avslutning på påsken 2011! Gjett om det smakte med middag når vi var tilbake til Torshov igjen! I morgen er det tilbake på jobb igjen og hverdagen. Men det skal bli fint det også!

                    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/04/26/en-fantastisk-helg-i-oslo/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.