Sommer og sol i Oslo

Jeg har denne helgen vært hos en kompis i Oslo, dro innover tidlig fredag kveld. Det tok ikke lang tid før det var dags for middag. Fiskesuppe til forrett, tunfisk til hovedrett og is med jordbær og bringebær til dessert. Det smakte hærlig, det er første gang jeg spiser tunfisk som en hel filèt, mitt eneste møte med tunfisk før dette er i boks. Det er utrolig hvor «massiv» og «fast i fisken» denne tunfisken er! Kompisen var litt usikker på om jeg ville like dette og hadde en «backup» i bakhånd i tilfelle, men ble ikke nødvendig å sette i live backupløsningen. Jeg hadde også mitt første møte med kapers, ihvertfall såvidt jeg kan huske. Måtte spørre hva det «ertelignende» greiene var for noe. Men de smakte veldig godt. Jeg fikk forøvrig hvitvin til fisken.

I går lørdag ble jeg vekt i 9-tiden når frokosten var klar, det luktet egg og bacon lang vei, det er noe man aldri lager til seg selv, jeg gjør ihvertfall ikke det. Og da blir det ekstra spesielt og snadder når man får det servert når man er borte eller er på hotell. Etter frokost ble «sekken» med niste og drikke pakket for dagens tur til Nesodden. Jeg hadde aldri vært på Nesodden noen gang, og må innrømme at jeg bruker GPSen for å komme meg inn/ut av Oslo også. Da er jeg ihvertfall garantert at jeg kommer meg frem dit jeg skal, uten noe omveier og masse tull. Første stopp var Nesodden kirke, hvor vi skulle en tur innom kirkegården for å stelle noen graver. Det vil si, jeg hentet vann og vannet mens kompisen tok seg av resten. Kan ikke påstå at jeg ar spesielt «grønne fingre». Er vel også derfor jeg så og si aldri har hatt levende planter/blomster hjemme.

Jeg synes det er fascinerende med kirkebygg og måtte selvfølgelig ta noen bilder av Nesodden kirke som er fra 1100-tallet.  Ifølge wikipedia ble den bygget mellom 1136 og 1180, det er vel ikke så vanlig at man bruker 44 år på å bygge noe som helst i disse dager. Kirken har blitt restaurert to ganger, i 1870 og i årene 1956 til 1960. Etterpå kjørte vi ned til Presteskjær, et badeområde nedenfor Nesodden kirke. Jeg ble fortalt i går hva det het, men måtte google litt i dag for å finne ut hva det het igjen. Jeg er fryktelig glad for at jeg slapp å gå opp fra Presteskjær til Nesodden kirke igjen. Herregud, det var jo en eviglang bakke som jeg hadde hatt store problemer med å komme meg opp uten x antall pauser underveis.

Det var i grunn lite folk på Presteskjær, så det var ikke noe problem å finne seg et sted man kunne sette seg ned. Sola skinte fra blå himmel, dog med litt skyer her og der, men det var bare deilig når sola forsvant bak skyene for en liten stund. Det var rimelig varmt i sola kan du si. Jeg er vanligvis ikke en som kaster t-trøya ute blant folk, men den forsvant ganske fort i går. Jeg fikk smurt meg med solkrem på overkroppen og i panna/ansiktet, men glemte dessverre en del.. nemlig beina. Så gjett hvem som er solbrent på beina i dag? Jeg smurte meg også bare en gang på overkroppen, ansiktet og panna smurte jeg meg flere ganger. Jeg merket jo når jeg kom «hjem» at jeg ikke hadde vært nøye nok med å smøre skuldrene mine heller. Så beina og skuldrene er litt solbrent kan du si. Men jeg smører meg med aloe vera og håper at det ikke skal være plagsomt altfor lenge.

Men, det var utrolig deilig å glemme tid, sted og resten av verden i grunn. Bare slappe av og småprate litt. Men jeg burde selvfølgelig ikke ha glemt å smøre beina og burde smurt meg flere ganger ellers på kroppen. Denne «bleikfisken» er jo ikke vant til å få så mye sol. Som regel er det bare ansiktet, panna og armene som får seg litt sol. Spesielt venstre side, det gjelder nok alle som kjører buss og lastebil om sommeren. Men jeg har ingen andre enn meg selv å skylde på så?

Alt vannet vi hadde tatt med hadde gått med i sola, så på vei tilbake måtte vi innom en butikk for å kjøpe noe mer å drikke. Herregud, det er lenge mellom hver gang det smaker så godt med noe kaldt å drikke! Vel «hjemme» på Torshov igjen ble middagen påbegynt med viltgryte med blant annet reinsdyrskav. Det tok litt tid når «blokka» med reinsdyrskav skulle hives i stekepanna i frossen tilstand og «skaves» av lag for lag. Tørst som jeg var etter å ha vært ute i sola hele dagen heiv jeg meg fort over den ene boksen etter den andre med Fredrikstad-pils som jeg hadde hatt med meg innover. Det er ekstremt lenge mellom hver gang jeg kjøper øl i butikken her i Norge, synes øl er altfor dyrt her i Norge. Nå er riktignok alkoholprosenten litt lavere i Sverige, men en sixpack med 3.5% koster ikke mer enn en 50-lapp i Sverige. En sixpack med Fredrikstad-pils ble 150 kroner. Men steike så godt det var!

Det var også viltgryta jeg fikk servert, så god at jeg nok spiste altfor mye. Desserten måtte ihvertfall utsettes litt, skulle jeg klare å få plass til noe mer. Som dere skjønner så har jeg hatt en veldig hyggelig helg sammen med en kompis i Oslo, og istedenfor å dra hjem sent lørdag kveld, valgte jeg å overnatte til søndag og dra hjemover da. Jeg ble vekt når frokosten (egg og bacon) var klar i dag også og koste meg værre med å bli vartet opp på denne måten. I motsetning til forrige gang jeg var i Oslo, hadde jeg husket å lade mobiltelefonen, så jeg gikk ikke tom for strøm underveis. Jeg hadde også passet på å slå av både trådløst nett og bluetooth, da spesielt trådløst bruker veldig mye strøm. Så da fikk jeg tatt litt bilder underveis uten å være bekymra for at jeg skulle gå tom for strøm.

Etter å ha spist frokost og takket for en veldig hyggelig helg i Oslo, satte jeg meg i «Postmann Pat-bilen» og kjørte hjemover til Greåkerdalen igjen. Det var så og si ingen trafikk så tidlig en søndag morgen, har hørt på p4 utover dagen i dag at det er MYE trafikk på motorveiene inn til Oslo. Rett før jeg kom til bomstasjonen i Moss hadde det også skjedd en ulykke, etter hva jeg hørte på p4 hadde tre biler vært innblandet. Men to av dem hadde nok blitt kjørt bort allerede når jeg ankom ulykkesstedet. Jeg for min del kom meg vel hjem til Greåkerdalen rett før kl 10.00 i morges. Det er vel unødvendig å si at det var hvite Converse det gikk i denne helgen? Håper dere alle har hatt en fin helg i varmen, forhåpentligvis litt mindre solbrent enn meg! Hehe

                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/06/05/sommer-og-sol-i-oslo/

2 kommentarer

  • manuel5 juni, 2011 kl 19:12

  veldig fint bilder

  • kak5 juni, 2011 kl 19:59
   Forfatter

  Takk for det, Manuel! Mobilen tar ikke så værst bilder! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.