Busskjøring i sommer

Jeg har ofte ikke hatt ferie i løpet av skolens sommerferie, men i år skal jeg ha de to ukene jeg har igjen de to siste ukene av årets sommerferie. Det vil si de to siste ukene i den siste pulja vi har. Og siden min skiftplan «forsvinner» om sommeren, må jeg få tildelt annen kjøring. Hver eneste somme har jeg kjørt buss på Vesterøy, men i år har jeg for aller første gang takket nei til dette. Årsaken er enkel, nå har de deltskift også om sommeren på Vesterøy, og det blir fint lite fritid igjen. Når man begynner kl 6 om morgenen og slutter kl 18 om kvelden med 4 timers pause midt på dagen, så er det ikke rare fritiden man får når man skal på’n igjen til samme tidspunkt dagen etter. Derfor har jeg valgt å få tildelt annen kjøring denne sommeren.

I dag er første dag på sommerplanen, og i dag har jeg kjørt bare Glommaringen. Jeg har fått tildelt ganske mye Glommaringenkjøring i sommer, men jeg håper å få byttet ut dette med noe annet, slik at jeg får litt variasjon. De to skiftplanene jeg har fått tildelt kjøring fra er turnus 5 og 6 som er hhv gamle Lisleby og Veum. På turnus 5 er det ekstremt mye Glommaringen, og av de 6 dagene jeg skal jobbe denne uka, er 4 av dem 100% Glommaringen. Det er ikke noen stor hemmelighet at jeg foretrekker å kjøre våre andre ruter. Jeg avslutta faktisk sist fredag med å kjøre to runder på Glommaringen etter å hatt noen timers pause. Det var mine to siste turer hvor jeg kjører opp riksvei 109 til Sarpsborg og ned riksvei 111 til Fredrikstad. Årsaken til at vi har gått tilbake til å kjøre opp riksvei 111 til Sarpsborg og ned riksvei 109 til Fredrikstad igjen, er fordi ØKT har fjernet de ekstra 10 minuttene på riksvei 111 i rushtiden.

Jeg for min del synes det er helt greit å komme tilbake til «normalen» igjen med å kjøre 111 til Sarspborg og 109 tilbake til Fredrikstad. Det er det vi er vant til, og da får vi tid til overs i Fredrikstad istedenfor i Sarpsborg. Det gikk vel kanskje ikke helt etter planen i dag, da jeg måtte hjelpe Glommaringen som skulle ha kjørt et kvarter før meg på min andre tur, og på tredje tur endte jeg opp med å bli tilsvarende forsinket selv. Neste sjåfør fikk derfor en forsinkelse på i overkant av et kvarter når jeg kom til Fredrikstad for å ha lunsj. For å gjøre det litt smidigere for neste sjåfør, valgte jeg å billettere alle passasjerene som stod i spor 8 i Fredrikstad, slik at påtroppende sjåfør kunne bare logge seg på og kjørte avgårde.

Totalt sett resulterte dette i at min lunsj ble ekstremt kort, men men. På de to turene jeg hadde etter lunsj kjørte jeg samtidig med bussen som skulle ha kjørt et kvarter før meg, og på vei fra Sarpsborg til Fredrikstad på riksvei 109 på andre tur, står det bom stille ved Leie. Det har vært en trafikkulykke med tre involverte biler, deriblant en av dem som har kommet over i motgående kjøreretning over midtrabatten. Dette resulterte i et totalt kaos på riksvei 109 og vi ble etterhvert sendt alle som en opp bakken mot Lisleby og jeg kjørte derfor trasèen til Lislebyruta frem til Wilbergjordet. Jeg kom til spor 8 ca 5 minutter etter at jeg skulle ha startet på min neste tur, men ble en del mer forsinket fordi det var en masse passasjerer som skulle være med, trafikkulykken på Leie hadde mildt sagt lammet buss- og biltrafikken en smule.

Dette var første dag på den første av seks uker før jeg skal ha to uker ferie i uke 32 og 33!

                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/06/23/busskjoring-i-sommer/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.