Sommer i Gamlebyen, Fredrikstad

Det var en utrolig nydelig dag i Gamlebyen (Gamle Fredrikstad) her forleden. Sola skinte, vi hadde skyer på himmelen og det var en del aktivitet selv midt på dagen midt i uka. Jeg hadde bare et par timer til rådighet denne formiddagen, men jeg fikk meg en ganske lang tur litt på kryss og tvers i Gamlebyen denne dagen. Det er også første gang jeg har vært der mens det har vært geiter i innhegningen nordøst i Gamlebyen (helt til høyre når man kommer inn i Gamlebyen, enten man tar turen over Vindebroa eller bilveien). Legg også merke til når geita står opp på rekkverket og jeg tar disse bildene på 10 mm med 10-24 mm objektivet. Da skal jeg love dere at jeg var nærme! Men geita brydde seg nada om hva jeg holdt på med! Geita var kanskje mer interessert i de som stod ved siden av meg? Jeg fikk ihvertfall noen fine bilder!

Jeg prøvde også å ta noen bilder av geita med objektivet igjennom rekkverket, litt i blinde riktignok. Ellers var det på høy tid at gresset ble klippet på vollane i Gamlebyen nå! Og jaggu har de ikke fått seg ett lytt «leketøy», en «RoboCut» som de kunne bruke til å klippe skråningene på vollane! Jeg tror ihvertfall ikke at jeg hadde følt meg særlig høy i hatten hvis jeg skulle klipt disse skråningene med en «sitte-på-klipper». Tyngdepunktet er nok mye lavere med en slik robotklipper! Men det virket som de sleit litt med at den også sklei litt i de værste skråningene, for den ene skråningen var midlt sagt skamklipt. Men det ble vel bra til slutt antar jeg! Det er ihvertfall viktig å holde gresset nede slik at det ikke blir seende ut som ett villniss ut av en annen verden! Viktig å holde vår stolthet ved like, ikke sant? Og det er ikke til å stikke under en stol at Gamlebyen i Fredrikstad er en utrolig skjønn perle som det er lett å bli glad i!

Noen motiver vil nok gå igjen hver eneste gang jeg er i Gamlebyen, men det er alltid gøy å finne noe «nytt» å ta bilder av, gjøre det litt annerledes enn forrige gang eller rett og slett at sesongen forandret seg fra gang til gang! Jeg kan ikke huske å ha vært inne i Gamlebyen på en slik solrik sommerdag noen gang tidligere! Varmen og fargene rett og slett popper ut av bildene denne gangen! Og siden jeg er såpass aktiv med kameraet mitt i pausene mine på jobben for tiden, så har jeg måttet ta mine forhåndsregler! Caps’en er på plass hele tiden og jeg må i tillegg smøre meg med solfaktor på armene spesielt, gjerne også nesetippen! Skal jeg ikke ha på meg caps’en må hele trynet og panna smøres også!

Selv når jeg sitter i bussen og kjører er det smart å smøre seg, elles blir jeg fort solbrent, spesielt på venstre side! Det er nemlig ikke uvanlig at en yrkessjåfør har mer farge på venstre arm enn på høyre arm! Når jeg har vært uforsiktig har jeg faktisk klart å få mer farge på venstre del av panna og ansiktet enn på høyre også! Men selv om man smører seg og forhindrer at man blir grilla levende, så blir det ekstremt varmt på venstrearmen i løpet av arbeidsdagen! Nesten uttholdelig. Men heldigvis får vi jo litt skygge innimellom også! Men det som er utrolig viktig er at vi får litt sirkulasjon i lufta i bussen nå som det er såpass varmt ute om dagen! To-tre dager denne uka har jeg hatt en buss som kjølinga ikke har virka og har derfor måttet slå av vifta helt, fordi den bare blåste varmt. Tror du det blir varmt da eller? Man får jo ikke friskluft inn i bussen en gang, med unnta kav det lille man får inn igjennom sidevinduet som man selvfølgelig må ha åpent. Men som regel fungerer dette, og det er utrolig mye lettere å kjøre i varmen med de bussene vi har i dag med klimaanlegg enn det var med de gamle!

Det er forøvrig ikke uvanlig at jeg blir litt ivrig når jeg setter i gang og tar bilder, og denne dagen var ikke noe unntak. Jeg vil derfor aller helst utnytte hvert eneste minutt jeg har til rådighet til å ta bilder. Men det resulterer fort i at jeg får litt dårlig tid til å komme meg tilbake til jobb! Og mens jeg var på vei til fots tilbake til bilen som stod parkert ved Finstad (der den gamle Esso-stasjonen lå) møtte jeg bussen jeg skulle avløse kort tid senere, da var den på vei ut til Kongsten og havnekontoret på Øra! Jeg for min del måtte ned til anlegget til Nettbuss Øst «under» Fredrikstadbrua for å hente bussen jeg skulle ha med meg opp til brohodet som avtroppende bussjåfør skulle ha til skolekjøring fra Manstad til Engelsviken! Jeg rakk det akkurat denne gangen også! Men det er ikke til å stikke under en stol at det hender at jeg ikke akkurat kommer uthvilt tilbake til jobb for andre del av skiftet mitt når jeg har vært på fototur i pausa mi.

                                                                                                                                                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/06/13/sommer-i-gamlebyen-fredrikstad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.