Vesterøy i sommer som vanlig

Jeg skal kjøre på Vesterøy i sommer. Hørt den før? Jada, det har du. For med unntak av sommeren 2007 har jeg kjørt på Vesterøy hver eneste sommer. Det vil si 2008, 2009, 2010 og 2011 er ikke noe unntak. I motsetning til i fjor (som egentlig var et unntak) så har jeg ikke tatt ut noe ferie i løpet av årets skoleferie. Jeg hadde et par uker nå før skoleferien startet og har planer om å ha litt ferie igjen i september. Det vil si at jeg skal kjøre på Vesterøy i alle de 8 ukene skolen har ferie. Jeg regner med at det kommer til å bli en ganske stille og rolig periode, hvis man ser bort fra at biltrafikken på veiene der ute øker dramatisk nå om sommeren kontra ellers i året! Men det skal vi vel tåle?

Det er ihvertfall fremover nå som «badegjestene» kommer, som de «innfødte» på Hvaler kaller dem. Det vil si at det blir masse folk vi ikke ser så ofte, vi kommer til å oppleve masse rar kjøring og ikke minst, de kommer til å ikke skjønne en dritt når de møter en stor 12 meters buss midt ute i intet på Hvaler. Mange av veiene der ute er ikke brede nok til både en buss og en bil, så da blir det mye rygging kan du si. Det er ofte ganske stor underholdning å sitte og se på at disse turistene skal rygge de store og dyre bilene sine. Hvis man ser for seg en S, så er det vel sånn ca hvordan det går for seg. Ikke misforstå, det gjelder selvfølgelig ikke alle. Men det dukker opp et artig innslag en gang i blant, som vi sitter og humrer og ler oss av selvfølgelig. Noen ganger er man fristet til å ta over ryggingen så man kommer frem i dag liksom.

Denne uka har startet med at jeg har kjørt skift 45 fire dager på rad. Det skiftet kjenner jeg jo veldig godt fra før, siden det kommer fra Hvaler Diverse. Men det er noen små endringer nå på sommeren. For det første begynner vi kl 11:05 i garasjen og slipper å måtte sitte på med en annen buss over til bussterminalen for å avløse. Så starter vi på en tur til Saltnes-Tomb kl 11:15, istedenfor Begby-Moen kl 11:25. Lisleby-turen kl 12:10 sier seg selv utgår, for vi kommer inn til byen litt etter det, men vi har litt god tid før vi skal videre til Skjærhalden kl 12:40. Derfra og ut er skiftet som vi kjenner det fra før. Det vil si Skjærhalden kl 12:40 og 14:35 og Torsnes kl 16:15.

I dag har jeg vært på Vesterøy og tatt ut buss for første gang denne uka. Etter at jeg hadde hatt bilen min på eu-reperasjon i morges var det bare å kjøre rett ut til Vesterøy for å hente buss #133 som stod parkert på Nesset. For så å tomkjøre tilbake til Fredrikstad. Første tur var til Tangen om Alshus kl 12:45. Det er en tur som vanligvis ligger på 46-skiftet, men når vi kommer tilbake fra Tangen er det tilbake til normalen med en tur til Skjærhalden kl 13:30, Vesterøy kl 15:20 og rundtomkring der ute til man returnerer til Fredrikstad fra Utgårdskilen kl 17:00 og Bratte bakke kl 17:15. Men istedenfor å ta kvelden og kjøre til garasjen på Østsiden starter vi på en ny tur til Vesterøy kl 17:30 som bare går til Utgårdskilen. Derfra tomkjører vi til Nesset for å parkere for kvelden.

I morgen skal jeg kjøre buss også, det skiftet er uforandret fra hvordan jeg kjenner det på Hvaler Diverse resten av året. Jeg har forøvrig den store glede å kunne fortelle at det har blitt lagt ny asfalt hele veien ned til Papperhavn! Det var rett og slett en FRYD å kjøre ned til Papperhavn i dag! Den veien har jo rett og slett vært tragisk, så det var veldig godt å få på ny asfalt nå! Ifølge en passasjer ble asfalten lagt for en måneds tid siden, men det er jo en god stund siden jeg kjørte der ute sist. Jeg har jo både hatt ferie og holdt på med modulene i 5 uker tilsammen! Stadig noen som lurer på hvor jeg har vært hen og om jeg bare kjører i byen for tiden. Så da prøver jeg å forklare så godt jeg kan uten å fortelle altfor mye. Men det er ihvertfall ikke noen tvil om at jeg har igjennom de snart 5 årene jeg har kjørt buss, kjørt veldig mye på Vesterøy. Jeg trives veldig godt med kjøringen der ute!

  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/07/01/vesteroy-i-sommer-som-vanlig/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. En annen fascinerende ting med at det brått er veldig mange «ukjente» på veiene her ute er at folk brått har begynt å tute på syklister (Anette har opplevd det to ganger hittil) når de ikke kan kjøre forbi uten at det er klart i motsatt retning. Aldri opplevd på de tre årene jeg har syklet her ute, men i år er det tydligvis mer på gang. 🙂

  • kak3 juli, 2011 kl 14:07
   Forfatter

  Såpass ja, de er tydeligvis mer utålmodige enn oss «vanlige» bilister på Hvaler? På Hvaler er det jo også veldig dårlig med gang/sykkelstier, så da må vi alle ferdes på den samme veien. Være seg biler, busser, mopeder, sykler, fotgjengere og barnevogner! Jeg må nok ærlig innrømme at enkelte ganger kan det bli litt irriterende. Men som sagt, ingen av oss har noe sted å gjøre av oss, så vi må gjøre det beste ut av det! 🙂

 2. Ja, tålmodigheten virker en del lavere – og så har de jo ofte kjørt ganske mye lenger og er sikkert en del «varmere i toppen». De som ferdes til «vanlig» er det aldri noe problem med, og det er jo strengt tatt aldri langt mellom forbikjøringsmulighetene. Aldri noe problem med bussene (så credz!) eller traktorene heller 🙂

  Separat sykkel- og gangsti fra kråkerøy og ut til Vikerhavn hadde vært glimrende saker, så den dagen jeg blir milliardær vet jeg hva jeg skal bruke penga på!

  • kak4 juli, 2011 kl 17:21
   Forfatter

  Sykkel- og gangsti fra Kråkerøy og helt ut til Vikerhavn er vel rimelig utenkelig vil jeg tro. Men det hadde vært genialt! 🙂

  Må si at jeg har litt problemer med ihvertfall en av traktorene på Kråkerøy/Hvaler. Han vil f*** ikke kjøre inn i busslomma for å slippe meg/oss frem. Har nevnt det for de andre sjåførene og de visste umiddelbart hvem det var snakk om. Hva er det med hans fobi mot å kjøre inn i ei busslomme og slippe oss frem? Å ligge bak en traktor i laaaaang tid utover riksvei 108 gjør ganske mye med rutetidene våre, for å si det sånn. Det aller værste er selvfølgelig irritasjonsmomentet.

  Men, det er som snakk om EN, de andre oppfører seg som folk! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.