Vesterøy rundt i minibuss

Denne uka har jeg vært tilbake på Vesterøy igjen etter å ha kjørt Kirkeøy rundt fra båthavn til båthavn i forrige uke. Og jaggu var det en ny buss denne uka også. Jeg skulle normalt sett kjørt Solarisen, men den er på verkstedet om dagen. Så da har vi fått en Mercedes Sprinter minibuss isteden. Og det begynner virkelig å bli lenge siden jeg kjørte denne typen minibuss. Ikke siden minibussen på Vesterøy, og det begynner jo å bli noen år siden. I motsetning til den gamle hvite (#150) minibussen som gikk ute på Vesterøy tidligere, har denne automatgir. Må si at dette var en ganske behagelig opplevelse rundt Vesterøy denne uka! Jeg kjørte dette skiftet på mandag, tirsdag og torsdag. På onsdag kjørte jeg et skift i byen.

Det var også mye lettere kjøre denne bussen rundt på Vesterøy uten å få utslag på EcoSafe. Når jeg kjørte Solarisen den første uka på Vesterøy, tok det bare 1,5 time før jeg fikk det første (men dog siste) utslaget. Denne uka har jeg klart å kjøre minibussen uten å få et eneste utslag. Og vi kan kjøre mye fortere med denne bussen uten at man får utslag på EcoSafe. Når jeg sier mye fortere, så er det selvfølgelig maks i fartsgrensen og jeg kjører slik at det er behagelig for passasjerene. Men man slipper å kjøre ekstremt sakte i svingene, for ikke å snakke om 15 km/t på vei ned Bratte bakke. Denne har jeg konsekvent kjørt i 20 km/t, det hadde sikkert også vært mulig å kjørt enda litt fortere. Men jeg har ikke vært så veldig interessert i å få et utslag for å finne ut hvor grensen egentlig går.

Derfor synes jeg denne uka har gått mye lettere enn når jeg kjørte Solarisen. Rett og slett fordi det ikke er like krevende å kjøre bussen behagelig. Og det gjør jo uten tvil arbeidshverdagen mye lettere! Dette har vært den siste uka på jobb før årets sommerferie, og det har gått over all forventning! Det er ikke uvanlig at man blir mer og mer feriesyk og kanskje har mindre og mindre lyst til å dra på jobb. Men denne uka har det gått lett som bare det. Men jeg har samtidig hatt ett ekstremt arbeidstempo denne uka med å prøve å komme meg ajour med alt av bilder før jeg går til ferie! Å gjøre research for ferien og selve pakkingen har blitt skjøvet foran meg helt frem til den siste dagen, det vil si i dag. Jeg startet dagen med å gjøre ferdig siste rest fra Vilnius og sitter nå og gjør ferdig denne artikkelen.

I tillegg til at minibussen på Vesterøy er mye mer behagelig å kjøre enn Solarisen , og ikke minst mye mindre og lettere å dra rundt øya enn hva en hva Mercedes Integro’en var på Kirkeøy. En annen ting er at jeg har hatt mye mer passasjerer denne uka. Allerede på mandag hadde jeg hatt minst dobbelt så mange passasjerer som jeg hadde i løpet av en hel uke på Kirkeøy. I tillegg kommer det en del passasjerer som gjerne slår av en prat, noe jeg synes er veldig hyggelig! Tror ikke det er noen tvil om at jeg kan være rimelig pratesyk når man virkelig finner noe interessant å prate om! Og jeg har hatt noen veldig hyggelige passasjerer denne uka! Men litt paff når jeg si jeg ble når jeg ble spurt om jeg fortsatt drev og blogget. Jeg vet at jeg har hatt dem med mange ganger tidligere, men det begynner å bli en del år siden. Siden jeg tross alt ikke har kjørt så mye på Vesterøy de siste årene. Men det gjør jeg jo!

I går på torsdag hadde jeg en litt interessant opplevelse rundt øya. Etter å ha kjørt rundt flere svinger med et tog av biler bak meg møter jeg en personbil som jeg må stoppe for. Men ingenting skjer, jeg tar det som en selvfølge at privatbilen ville tatt initiativ til å rygge. Men det gjør han altså ikke. Jeg prøver å peke for å få han til å skjønne at han må rygge. Men det skjer fortsatt ingenting. Det eneste som skjer er at han sitter og veiver med armene og virker rimelig irritert. Jeg kan jo ikke stå her og bare vente, så jeg velger å gå ut av bilen og slå av en prat med vedkommende. Og han var åpenbart ganske irritert på at jeg ikke hadde stoppet litt før og rygget inn på den lille plassen som er bak meg. Men som jeg sa, for det første så var det allerede for seint når jeg så deg, og så har jeg et tog av biler bak meg! Da fikk jeg jaggu beskjed om at da burde jeg kjøre saktere.

Det har jeg vel faktisk aldri fått høre før, at jeg kjører fort fort med bussen. For er det noe jeg gjør rundt på svingete, smale og dårlige veier, så er det å kjøre veldig sakte. Jeg ba helt til slutt han om å rygge, for det var tross alt bare han som skulle den veien, mens det var en hel haug med biler bak bussen som skulle den andre veien. Og når jeg kommer tilbake i bussen er jeg litt oppgitt og sier: «Er det virkelig mulig?». Er det en eldre kar, spør passasjeren jeg har i bussen. Ja, det er det. Da kan han sikkert ikke rygge, det er sikkert derfor han er så motvillig. Og jaggu hadde hun rett. Det var ikke så vanskelig å se hvorfor han var så vanskelig og ikke ville rygge, når han først satte i gang og prøvde å rygge bilen tilbake til nærmeste møteplass. Det gikk sakte, det gikk litt til høyre, litt til venstre, før han hadde kommet for langt ut på den ene siden. Da måtte han kjøre litt frem for å rette opp bilen og begynne på nytt igjen. Men til slutt kom han heldigvis tilbake til møteplassen, som bare var 20-25 meter bakover.

Da fikk omsider jeg og de fem (viste det seg) bilene som lå bak meg kommet videre på vår ferd rundt øya! Det skal sies at det er veldig sjeldent at jeg opplever dette, og de er som regel veldig usikker eller dårlige til å rygge som regel. Men når man kjører rundt på steder som dette, så må man belage seg på at man måtte vike og rygge innimellom. Det er tross alt såpass smale veier vi snakker om. I tillegg kommer vi jo rundt med buss på disse veiene. Før kjørte vi jo faktisk også med en stor buss her ute! Men nå er det primært Solarisen, nå minibussen, som kjører rundt på øya. Spesielt ned til Bukta (Papper) er det nå bare «den lille bussen» som kjører. Minibussen er på 7,345 meter og bare 2 meter bred. Så da har jeg denne uka kjørt en buss som er 1,6 meter kortere og en halvmeter smalere. Det merker man utrolig godt når man møter noen på de trange plassene! På steder som det normalt sett har bare vært å rygge med en gang, har man faktisk klart å møte hverandre med denne minibussen!

I tillegg til at jeg har tatt bilder av minibussen rundt på min bussrute, har jeg også vært litt rundt og tatt litt bilder i pausene mine i tillegg. Jeg hadde med meg mitt Sony RX100 II kompaktkamera på jobb på mandag og tirsdag denne uka! Med dette vil jeg ønske dere en riktig sommer! Nå skal jeg straks får meg litt søvn før jeg drar på sommerferie i natt!

Mer om busskjøring på Hvaler i sommer:

Kirkeøy rundt fra båthavn til båthavn (23.07.17)
Tre uker på Vesterøy i sommer (19.07.17)

                                                                                                                                                                                                                                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2017/07/28/vesteroy-rundt-i-minibuss/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.