En tur til Kjøkøy fort i sommervarmen

Siden jeg kjørte på Vesterøy i sommer, ble det til at jeg «ble igjen» i de korteste deltskiftpausene mine. De var såpass korte at det ikke var noen vits å kjøre hjem. Det resulterte blant annet i Tre uker på Vesterøy i sommer, Kirkeøy rundt fra båthavn til båthavn og Vesterøy rundt i minibuss. Men jeg var også en tur på Kjøkøy fort i sommer, bilder som jeg ikke rakk å redigere ferdig før jeg dro på sommerferie. Men nå som det er grått og trist og regner ute, hva er vel mer behagelig enn å være inne og høre på musikk og redigere litt bilder? Det var riktignok en ganske liten tur til Kjøkøy fort i sommer, 14. juli for å være nøyaktig. Men det var strålende vær og jeg fikk tatt noen bilder.

Jeg møtte også på en barnefamilie ved øvre kanon som var på tur på Kjøkøy fort for aller første gang. De hadde med seg en liten gutt som syntes det var utrolig gøy å gå igjennom de løpegravene som fortsatt er åpne på Kjøkøy fort. Det virket også som foreldrene syntes det var interessant å utforske Kjøkøy fort. Det ble til at jeg pratet med dem en liten stund, om blant annet hvor mange ganger jeg hadde vært ute på Kjøkøy fort for å ta bilder, og stadig finner nye ting. Men det forutsetter selvfølgelig at man ikke går opp de gamle vante løypene, men går litt nye veier for å se om man kan finne noe nytt. Det ble også litt prat om øvre og nedre kanon, som ble montert i eksisterende åpne kanonstillinger fra andre verdenskrig på 60-tallet av det norske forsvaret.

Og at hvis man følger med på Kjøkøy fort på facebook, kan man få med seg at det enkelte søndager i løpet av sesongen er «åpen bunkerdag» ved nedre kanon. Det er uten tvil verdt å få med seg hvis man kunne tenke seg å ta en tur inn i bunkeren for å se hvordan den ser ut, for ikke å snakke om muligheten til å ta en 10,5 cm SKC/32 kanon i nærmere øyesyn! Det ble en liten tur innom kommandobunkeren, den sekundære kommando/utkikksposten, øvre kanon, nedre kanon og en av de originale åpne kanonstillingene fra andre verdenskrig. I denne kanonstillingen ble det satt opp en stilling for luftvern etter krigen. Og før jeg visste ordet av det, var det på tide å komme seg tilbake til Hvaler igjen for å kjøre andre del av skiftet mitt!

Mer om Kjøkøy fort:

Flere nye funn på Kjøkøy fort (11.12.16)
Nye funn på Kjøkøy fort (15.10.16)
Hærverk på Kjøkøy fort (13.10.16)
Søndagsåpen kanonbunker på Kjøkøy fort (12.10.16)
Winter wonderland på Kjøkøy fort (06.02.16)
Nytt og gammelt på Kjøkøy fort (24.05.15)
Kjøkøy fort i varmen (26.07.14)
Åpen kanonbunker på Kjøkøy fort (12.05.14)
Kjøkøy fort i detaljer (13.03.14)
En liten tur til Kjøkøy fort (09.03.14)
Mesteparten av snøen på Kjøkøy fort er borte (05.02.14)
Ny tur til Kjøkøy fort i all snøen (01.02.14)
Mye snø på Kjøkøy fort (30.01.14)
Kanonbunker på Kjøkøy fort (30.08.13)
Kjøkøy fort og Skams klove (27.08.13)
Ny tur til Kjøkøy fort (27.07.13)
En tur til Kjøkøy fort (24.07.13)

                                                                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2017/10/22/en-tur-til-kjokoy-fort-i-sommervarmen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.