Winter wonderland på Kjøkøy fort

Nå hadde jeg ikke vært på Kjøkøy fort siden slutten av april, så da var det på tide med en ny tur. Og hva er ikke da bedre enn å ta turen ut når det er massevis av snø? Det var skikkelig winter wonderland på Kjøkøy fort denne dagen! Sola skinte fra blå himmel og det var ekstremt idyllisk på fortet! Vanligvis når jeg er på Kjøkøy fort pleier jeg alltid å ta turen nedom «nedre kanon», men denne dagen holdt jeg meg på «toppen» av Kjøkøy fort, men jeg fikk tatt bilder av «øvre kanon», en av de gamle kanonstillingene til tyskerne som det norske forsvaret har installert en mindre luftvernstilling i hjørnet av og ikke minst hoved- og sekundær kommandopost! I tillegg har jeg fått tatt litt bilder av nye og gamle radarer og ikke minst litt løpegraver. Løpegraver er det mildt sagt masse av på Kjøkøy fort!

Og det er greit å være forsiktig med hvor man går hen, for all snøen kan skjule litt av hvert. Løpegravene er ikke noe særlig problem å se hvor er, men det er en del andre «mindre ujevnheter» som kan bli litt av en overraskelse på slike steder om vinteren. Men siden jeg har gått såpass mye på kryss og tvers ute på Kjøkøy fort, gikk det bra denne gangen også. Men det er vel ikke å overdrive at jeg gikk -litt- utenom de opptråkkede stiene når jeg skulle ta bilder av de forskjellige stillingene og bunkerne på Kjøkøy fort. De aller fleste som ferdes på Kjøkøy fort bruker det som et turområde, og er nok ikke like interessert i de militære stillingene som det jeg er. Det  betyr at jeg måtte vasse i masse snø og fikk tatt noen ganske fine generelle vinterbilder ute på Kjøkøy fort også!

Det hadde vært gøy med bilder av «nedre kanon» og ikke minst MG-stillingen nede på stranda, men det ble ikke prioritert denne gangen. Det er jo ikke slik at jeg ikke har noen bilder av Kjøkøy fort fra før. Med disse bildene har jeg lagt ut 1.089 bilder fra Kjøkøy fort tilsammen. Men det er alltids nye motiver å ta, selv om de militære stillingene og bunkerne er de samme. Spesielt vinteren med masse snø gjør jo hele Kjøkøy fort «nytt». Alle årstider har sin sjarm, og så har man det ekstra fargespillet man får ved soloppgang og solnedgang i tillegg. Kjøkøy fort besøkte jeg også for to år i masse snø, men da var det ikke like flott vær som denne dagen. Det var enda mer snø på Kjøkøy fort for to år siden, da var jeg også skodd med «villmarksbrodder» som består av ganske lange stålpigger. Nå var det ikke nødvendig med mer enn helt ordinære brodder.

                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/02/06/winter-wonderland-pa-kjokoy-fort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.