Mye snø på Kjøkøy fort

Etter turen til Greåker fort i snøen her om dagen, fristet det med en ny tur, denne gangen tok jeg en tur til Kjøkøy fort. Det var såpass mye snø at det var ikke så veldig langt jeg turte å gå. Jeg hadde håpet på å komme meg en tur ned til nedre kanon og kanskje MG-stillingen nede ved vannet, men det var det bare å glemme. Jeg kom ikke lengre inn enn til hoved kommandobunkeren, den lille kommandobunkeren, til radarmasta og den øvre kanona. Selv om jeg var skodd med Sorel Caribou vinterstøvlene som jeg nevnte i det forrige innlegget, så turte jeg rett og slett ikke. Det var så mye snø og man vet ikke hva som befinner seg under alle denne snøen. Derfor ble det bare noen få bilder på turen i går. Men det ble ihvertfall noen bilder da.

Og det var ikke mange som hadde vært på gåtur på Kjøkøy fort etter at all denne snøen kom, for det var ikke så veldig mye spor. Og det er jo da det er aller morsomt å ta bilder. Men vedkommende som hadde vært der før meg, hadde turt å gå lengre enn meg. Jeg prøvde meg også på noen HDR-bilder av (hoved) kommandobunkeren i går. For å se hva jeg kunne hente ut med 3 eksponeringer av solnedgangen i bakgrunn, kommandobunkeren og snøen selvfølgelig. Og det ble faktisk ikke så værst. I forhold til en helt tradisjonell eksponering, henter man ut ganske mye mer detaljer i høylys og i skygger. Per i dag har jeg bare tatt HDR-bilder med 2 og 3 eksponeringer, men det hadde vært gøy å prøvd med flere eksponeringer også. Men det er litt ekstra «styr» å få til med kameraet. Det er ingen «automatisk» HDR-fuksjon, men man bruker «Bracketing»-funksjonen på kameraet, og det støtter bare 3 eksponeringer. Men jeg får lese litt om det og se om jeg kan finne en løsning.

              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/01/30/mye-sno-pa-kjokoy-fort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.