Veum og Lisleby rundt og rundt

Denne uka startet jeg på en periode på tre uker uten en eneste runde med Glommaringen! Og det må jeg si er utrolig deilig! De tre første dagene denne uka har det gått i Engelsviken, Veum og Lisleby primært. De to siste dagene har jeg kjørt det samme skiftet, og det har bestått av tre turer til Veum før lunsj, fem turer til Lisleby, en tur til Gluppe og en tur til Lisleby igjen etter lunsj. Og når man starter på å kjøre så mange runder etterhverandre, rekorden hittil i sommer har vært åtte ganger rundt Lisleby, er at man må passe på å avslutte i tide. For spesielt når man kjører Lisleby som går «rundt og rundt» i ett, bare innom bussterminalen noen minutter for å billettere nye passasjerer, så er det fort gjort å glemme seg bort og miste oversikten over hvor mange runder man har kjørt hittil. Nå har jeg riktignok ikke kjørt for mange runder hittil, men hvor mange runder jeg hadde kommet opp i, kom jeg fort ut av gett.

Men mellom turene til Veum blir det litt tid mellom hver eneste tur, fra et kvarter og opp mot 20 minutter. Og det er selvfølgelig veldig behagelig. Men når man kjører Veumruta må man lese skiftplanen nøye på hver eneste tur, for nesten ingen av turene er helt like. Det er noen som kjører om Oredalen, noen kjører bare innom en vei, noen kjører oppom sykehuset på Veum, noen kjører til Evenrød, noen kjører til Gunnerød, noen kjører til Kjevelsrød og noen kjører både til Kjevelsrød og Gunnerød. Da må man også passe på å sjekke mellomtidene, da disse også varierer fra tur til tur. Tur nummer en og tre de to siste dagene har vært like, men den midterste turen har vært direkte til Ambjørnrød, Kjevelsrød og Gunnerød. Normalt sett er det vanskelig å kjøre denne turen i rute på mellomtidene, men i dag måtte jeg faktisk holde igjen både på Ambjørnrød skole, Evenrød og Veum på vei tilbake fra Gunnerød. Det tror jeg aldri at jeg har opplevd noen gang. Det vil si at jeg egentlig kunne kjørt enda roligere og fortsatt vært i rute.

Det er i grunn veldig behagelig å kjøre buss nå om dagen, det er lite trafikk og det er færre passasjerer. Men det er kanskje mer billettering enn ellers i året. Noe jeg er utrolig glad for om dagen er at vi har klimaanlegg i de nye MAN gassbussene! Det hadde vi ikke i de gamle bussene våre, og vi holdt på å renne bort i varmen på de varmeste dagene! Når det er 30 grader ute fra jeg begynner på jobb til jeg slutter, så hadde jeg nok krepert av varmeslag eller noe hadde vi ikke hatt klimaanlegget! Nå klarte vi å komme oss igjennom dagene før også, men det eneste vi hadde var sidevinduet til sjåføren og ei lita vifte som blåste/sirkulerte litt på lufta. Nå har vi et klimaanlegg som gjør det utrolig mye mer behagelig! Nå klarer ikke klimaanlegget i bussen å kjøle ned like mye som man f.eks er vant til i bilen sin, men det er utrolig mye mer behagelig enn uten! I tillegg til klimaanlegget har vi vifte som blåser kaldt i selve førerstolen! Så da slipper man å bli klam og svett på ryggen og rumpa også!

På min femte tur til Lisleby i dag fikk jeg på en passasjer som skulle til jernbanen og lurte på hvordan hu skulle komme seg dit med buss. Jeg sjekket rutene 301, 302 og 351 uten å finne ei rute som ville få henne bort til jernbanen i tide til toget hennes. Og siden jeg ville få ca 15 minutter til neste tur til Gluppe, tilbød jeg meg å svippe henne til jernbanen når vi kom til sentrum. Det tror jeg hu aldri hadde opplevd før, så hu ble helt sjokkert, og veldig takknemmelig! Det er morsomt å overraske med litt ekstraservice innimellom, når man har anledning til det! Jeg har også merket at det er flere som vanligvis ikke tar buss om dagen, de kommer mer bort i bussen og har spørsmål om ruter, rutetider, hvilke spor bussene går fra osv. Og det er veldig hyggelig å hjelpe til så godt man kan! Man merker at dette «informasjonsbehovet» øker dramatisk så fort informasjonskontoret til Østfold Kollektivtrafikk på busstorvet er stengt selvfølgelig.

                                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/07/09/veum-og-lisleby-rundt-og-rundt/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.