Siste dag på Vesterøy

I dag har jeg hatt min siste arbeidsdag på Vesterøy. Det vil si at sommerplanen er ved veis ende og vinterplanen er tilbake fra mandag 17. august. Da er jeg tilbake på min faste plan Hvaler Diverse. Årsaken til at jeg kjører på Vesterøy om sommeren er fordi Hvaler Diverse ikke eksisterer om sommeren. Den består av såpass mye skolekjøring at restene blir spredd utover de andre skiftplanene våre. To av skiftene havner på Vesterøy, som jeg som sagt har kjørt på i sommer. Jeg er veldig glad i kjøringen på Vesterøy, men det har blitt lange skift og mye jojo-jobbing i sommer. Håper det blir gjort noen grep for å forbedre dette til neste sommer.

I morges var det forøvrig bare 6 grader her på Veum, det er den kaldeste morgenen på veldig, veldig lenge. Jeg måtte derfor fyre i bilen for å ikke fryse ihjel. Jeg kjører fortsatt i bare kortermet skjorte om dagen, det blir tross alt ganske varmt utover dagen. Det har vært strålende sol fra så og si skyfri himmel i dag! Utrolig deilig! Dagen i dag har gått veldig greit, har vært preget av at det snart var helg og telte ned timene til jeg var ferdig med arbeidsdagen og kunne starte helgen fra kl 17:10! Det blir ofte sånn på fredager, gjør det ikke? Eller ihvertfall den dagen som er den siste arbeidsdagen før helga. For meg er det fredager i 3 av 5 uker og torsdag og lørdag de to andre ukene. Nå i sommer har derimot fordelingen vært 2 x fredag, 1 x torsdag og 1 x lørdag. Tidligere i sommer har det ikke vært med noen passasjerer i det hele tatt til Torsnes på 13:30-turen, men i dag hadde jeg faktisk ganske mange passasjerer med, selv om mange gikk av på Østsiden da, men noen hadde jeg utover til Torsnes også. Hyggelig at det er med litt passasjerer og føles litt mer meningsfyllt enn når man kjører tom buss.

Skolestart er som sagt på mandag, men jeg har ikke skolekjøring på fredag, men regner med at jeg kommer til å ha en del elever med til Skjærhalden kl 14:35 og Torsnes kl 16:15. Jeg kjører det samme midtskiftet mandag til og med torsdag, og begynner da kl 11:05 og er ferdig kl 17:25. Det skal bli utrolig deilig å kunne sove litt lengre enn vanlig og ikke minst kunne være oppe litt lengre om kvelden! På fredag har jeg derimot delt skift og begynner kl 6:40 og er ferdig kl 17:35. Lørdag skulle jeg egentlig ha jobbet, men jeg har tatt meg fri pga comeback’en til Michael Schumacher. Men nå har det jo i ettertid vist seg at det ikke ble noe av den comeback’en. Det er utrolig kjipt, men jeg sier ikke fra meg fridagen jeg har ordnet av den grunn! Jeg skal nok nyte den i fulle åndedrag!

Allerede ved 14:15-tiden i dag fikk jeg en telefon fra en kollega som lurte på om jeg kunne «stokke om» på bussene på Nesset på Vesterøy når jeg skulle parkere ved 17-tiden. Det stod nemlig en feilparkert på vår bussparkering slik at kollegaen ikke fikk parkert bussen der den skulle stå. Det skulle jeg selvfølgelig ordne opp i når jeg var ferdig for dagen! Jeg svingte derfor til høyre mot Bukta og parkerte bussen med varsellysene på før jeg startet opp bussen som stod litt «malplassert» midt på plassen og fikk satt den innerst, der den hører hjemme. Deretter var det bare å få svingt inn bussen jeg har hatt i dag midt på plassen, der den hører hjemme.

Det er ikke tilfeldig hvor disse bussene parkeres. Førstemann som er ferdig parkerer innerst, og så fyller man opp utover til den tredje bussen er på plass. Deretter tar man buss ytterst og innover når man møter opp utover dagen. Den bussen som står i midten står alltid i midten og er i garasjen for dieselfylling og vask hver dag, mens de to bussene som står ytterst bytter plass hver dag og det er kun en av disse som er i garasjen for dieselfylling og vask. Det vil si at disse to bussene kun er i garasjen annenhver dag. Derfor er det viktig at man parkerer disse bussene riktig, ellers kommer feil buss ut på feil skift og dertil i garasjen for dieselfylling og vask.

Det stod tilfeldigvis en eldre mann parkert på plassen ovenfor ved søppelkontainerene på Nesset i dag og lurte fælt på om jeg var den eneste bussjåføren på hele Hvaler. For han hadde sett meg parkere den ene bussen etter den andre. Kan forstå at det kanskje så litt komisk at jeg kommer og parkerer to busser rett etterhverandre. Spesielt hvis han ikke la merke til hva jeg drev med i mellomtiden! Ble til at jeg stod og skravlet litt med denne mannen en stund, før jeg rett og slett bare måtte avbryte for å komme meg hjem i tide. Jeg skulle nemlig få besøk av mamma og pappa i kveld. Vi skulle kose oss med pizza fra Elias og se filmen Max Manus! Ingen av oss hadde sett denne filmen, og jeg hadde den på Blu-ray, så da var det vel faktisk på søndag vi avtalte denne kvelden! Utrolig hyggelig kveld med mamma og pappa!

De siste bildene fra Skjærhalden og Tangen er forøvrig fra onsdag! Ellers ser dere at jeg ikke overraskende har brukt Converse ALL STAR-skoene i dag også. De er rett og slett utrolig gode å gå i. I tillegg synes jeg de tar seg veldig bra ut! Nytt i dag er Lorus-klokka! Det er i grunn en veldig fin klokke, men den har en ganske irriterende låsemekanisme på lenken. Det er veldig fort gjort å komme borti låsemekanismen slik at lenka åpner seg. Og det er utrolig upraktisk når det skjer i tide og utide. Det er derfor ikke en klokke jeg bruker veldig mye, men en gang i blant. Jeg opplever at jeg er ikke er like ofte uheldig og «åpner» lenka når jeg er på jobb enn ellers. Har vel noe med at jeg sitter mer rolig og kjører buss, vil jeg tro. Dere får ha en riktig god helg alle sammen! Jeg skal virkelig nyte den!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/15/siste-dag-pa-vesteroy/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.