På lønnsforhandlinger i Oslo

Jeg er i Oslo på lønnsforhandlinger i bussbransjen om dagen. Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet avd. 013 BorgBuss og jeg dro innover tidlig på onsdag og vi har frist til midnatt natt til lørdag med disse forhandlingene. Det er første gangen jeg er med på dette, så dette er både nytt og interessant på en gang. Først skal partene (Fagforeningene Fagforbundet, Norsk Transportarbeider Forening, Jernbaneforbundet og Yrkes Transport Forbundet) og NHO Transport og Nettbuss legge frem sitt syn på saken, "krangle" om hvem som tjener hva og legge frem sine argumenter. Tilbake i 2006 ble man enige om dagens Bussbransjeavtale (BBA) hvor man ble enige om at lønna til en bussjåfør skal være mer på linje med en gjennomsnittlig industriarbeider.

Hvor mye en gjennomsnittlig industriarbeider tjener var på plass allerede. Men det man måtte bli enige om (partene har forskjellig syn på dette) er hvor mye en bussjåfør tjener i gjennomsnitt. Når man har blitt enige om dette, kan man begynne å snakke om årets lønnsoppgjør. Uten å gå i detaljer på hva våre krav ble konkretisert til i dag og levert til NHO Transport/Nettbuss kl 16.00, så vet vi ihvertfall hva gapet mellom en bussjåfør og en gjennomsnittlig industriarbeider er. De konkretiserte kravene ble som sagt levert i dag, svar skal vi få i morgen. Da blir det spennende å se om vi får et akseptabelt tilbud fra NHO Transport/Nettbuss eller ei. Får vi et tilbud som er helt på viddene og langt unna våre krav, er bruddet et faktum. Men det får vi altså ikke vite før i morgen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/05/03/pa-lonnsforhandlinger-i-oslo/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.