Mine dager på Vesterøy er talte

Det er ikke noen stor hemmelighet at jeg liker å kjøre buss på Vesterøy, det har jeg vel sikkert nevnt ganske mange ganger nå. Siden midten av oktober har jeg kjørt «fast» på Vesterøy for en som har vært langtidssykemeldt. Men førstkommende mandag er han tilbake igjen, og da er med andre ord mine dager på Vesterøy talte. Men selv om han er tilbake førstkommende mandag, blir det en uke til på Vesterøy. For en av de andre sjåførene skal ha fri, så da kjører jeg skiftene hans. Siste dag på Vesterøy i denne omgang blir med andre ord fredag 5. februar! Det er forøvrig 11 års dagen for da Anders og jeg ble sammen tilbake i 1999. Da ser det ut til at jeg får en uke på min egen plan Hvaler Diverse før jeg går ut i ferie i uke 7 og 8!

Jeg hadde selvfølgelig håpet på å få kjørt på Vesterøy enda lenger enn de nesten fire månedene jeg fikk, men sånn er det nå bare. Jeg er selvfølgelig glad for at sjåføren som har vært sykemeldt i så lang tid endelig er frisk nok til å komme tilbake på jobb igjen! Jeg er da ikke totalt blottet for empati heller! Men nå er det jo uansett ikke lenge igjen til sommeren, da regner jeg med at jeg skal kjøre på Vesterøy igjen! Begynner nesten å bli en sommertradisjon det nå!

I går hadde jeg forresten min første dag uten at jeg merket noe til smertene i ryggen. Det vil si at jeg har hatt vondt i ryggen fra lørdag 2. januar til og med søndag 24. januar! Det var i forkant av kiropraktortimen min i går at jeg reflekterte over at jeg ikke hadde merket noe til ryggen i går. Jeg har dog merket bittelitt i dag, men det er bare «peanuts» i forhold til hvordan det har vært. Jeg har opprinnelig blitt satt opp med en ny kiropraktortime mandag 8. februar, men det var jo fordi jeg skulle ha fri den mandagen på Vesterøy-planen. Fra den mandagen er jeg tilbake på Hvaler Diverse, så jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg jobber den dagen enda. Men det finner jeg tidsnok ut. Kiropraktortimen må nok uansett avbestilles.

En ting jeg egentlig har hatt lyst til å gjøre ganske lenge nå, er å stikke innom fastlegen og få sjekket blodsukkeret mitt. Jeg har ikke gjort det siden oktober 2008 når jeg seriøst trodde at jeg hadde fått diabetes. Siden jeg har delt vakt denne uka, er det mulig å få gjort slike ting mens legekontoret har åpent. Det ble derfor en tur rett til fastlegen etter første del av vakta idag. Blodsukkeret mitt der og da ble målt til 4,9 og langtidssblodsukkeret ble målt til 5,8. Det vil si akkurat som perfekt, ihvertfall slik jeg har forstått det! Det er forøvrig så og si identisk med de målingene jeg hadde i oktober 2008, da var det 5,0 og 5,8. Siden jeg tross alt befinner meg i risikogruppen for å få diabetes type 2, er det jo greit å sjekke blodsukkeret en gang i blant for å se hvordan tilstanden er.

Føret på veiene på Vesterøy har forøvrig vært litt variable de siste dagene. På fredag begynte det virkelig å bli holke på vei ned til Papperhavn. Heldigvis ble det strødd ned til Bukta slik at det ikke ble rene helvette å komme seg frem. Siden det begynte å bli såpass «tvilsomt» føre var jeg derfor litt spent når jeg møtte opp ute på Vesterøy kl 5.30 i går morges. Jeg valgte derfor å kjøre rett ned til Hvalsundbrua med privatbilen for å se hvordan føret var. Det var helt greit, så da var det bare å snu og kjøre tilbake til Nesset. Bussene ble startet opp og jeg kjørte alle turene som normalt. Papperhavn tok jeg det ganske pent ned til, men til Bukta gikk det veldig greit. Ut til Ed på Kirkeøy (siste tur for dagen) ble også kjørt veldig rolig, det var is både her og der.

I dag var derimot føret til Papperhavn mye bedre, siden de hadde fått på litt mer sand. I tillegg hjelper det oss ganske mye når det er så kaldt som det var i dag. Det var 15 kuldegrader når jeg dro fra Veum og 13 kuldegrader på Nesset. Men siden brenneren på bussen ikke hadde startet som den skulle (jeg hadde programmert den til å starte kl 4.10) var det bikkjekaldt inni bussen. Det var 3 kuldegrader fremme hos sjåføren og 8 kuldegrader bak hos passasjerene! Den første turen ble derfor kjørt med ytterjakka godt lukket og med lue og hansker! Det ser kanskje litt teit ut når bussjåføren kommer så godt kledd, men hva skal man gjøre når det er nesten like kaldt inni bussen som ute da? Når jeg kom tilbake for å kjøre del 2 i dag var derimot historien en helt annen. Nå hadde jeg en annen buss og den hadde blitt programmert til å starte brenneren kl 11.15. Det vil si at når jeg kom kl 12.45 var det hærlige 21 varmegrader fremme hos sjåføren!

Det er den samme bussen jeg skal kjøre i morgen tidlig, så den har blitt programmert til å starte brenneren kl 4.10. Jeg går derfor ut ifra at jeg kommer til å få en mye varmere start på morgendagen enn i dag! I morgen er det derimot meldt varmegrader og regnvær på formiddagen. Hvordan blir det å kjøre på vinterveiene våre på Hvaler da mon tro? For ikke å snakke om at det er meldt kuldegrader igjen på torsdag! Blir vel rene skøytebanen det?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/01/26/mine-dager-pa-vesteroy-er-talte/

1 kommentar

    • mats30 januar, 2010 kl 17:18

    artig dette med at temperaturen hopper opp og ned, veldig behagelig for oss som jobber ute, men det blir jo et salig klin, og som du skriver, ikke altid de beste kjøreforholdene heller.

    Det er jo flott at det går bedre med ryggen, håper den holder seg fin også.
    Så får du ha en knakandes flott helg med dine to gode venner, selv skal vi ha middag i kveld med hjemmelaget pizza og en gammel kompis:)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.