Ny tur til Trøgstad fort

Jeg har vært på ny tur til Trøgstad fort etter å ha vært på Fossum brogalleri for aller første gang og tatt bilder av tårnkanonene på Høytorp fort for første gang etter at de stod klare på tampen av 2014. Sist jeg var en tur til Trøgstad fort var i februar i fjor, det var derfor ikke overalt jeg tok sjansen på å gå, men nå har jeg utforsket Trøgstad fort litt mer. De områdene jeg har utforsket mer denne gangen er bak og oppå Panserbatteri A med Østre kommandoplass og ikke minst Vestre kommandoplass ved Panserbatteri B. Trøgstad fort hadde også 2 stk 12 cm tårnkanoner før tyskerne valgte å fjerne disse i 1942-43. Jeg vet ikke hvor disse kanonene ble plassert av tyskerne, men det finner man sikkert ut av hvis man søker litt på nett.

Under dette besøket av Trøgstad fort var det mildt sagt litt «rot og leven» rundt Panserbatteri A. De drev nemlig med rassikring av fjellsidene rundt Panserbatteri A. Det var ganske mye løs stein som de hadde revet ned allerede før de begynte sikringen av resten av fjellsidene. Regner med at det kommer til å bli veldig bra, og ryddigere, når de er ferdig med denne sikringen! Det er ihvertfall utrolig gøy å se at det brukes litt penger på å holde dette i orden. Men det hadde også vært gøy hvis det hadde vært midler til å holde resten av Panserbatteri A ryddet for trær, busker og kratt. Alle stillingene, løpegravene og kommandoplassen gror jo rett og slett igjen. Men alt slikt koster jo penger, og det bevilges nok ikke i bøtter og spann.

Jeg regner forøvrig med at det var vennforeningen til Trøgstad fort som var tilstede for å rydde og feie for å gjøre fortet klar for årets sesong. Det er informasjon om at det er mulighet for omvisning på Trøgstad forts websider, men det virker ikke som det er noen faste organiserte sådanne, slik som f.eks på Torgauten fort og Høytorp fort.

                                                                                                                                                                                                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/05/16/ny-tur-til-trogstad-fort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.