Max Mosley har fortsatt tillitt i FIA

Etter sexskandalen som News of the World avslørte i slutten av mars har det stormet noe fryktelig rundt FIA-president Max Mosley. Mange har også gått ut offentlig og bedt Max Mosley om å trekke seg fra sin stilling. De ønsker ikke å bli assosiert med en slik person. Men hva har vel privatlivet til Max Mosley å gjøre med hans jobb som FIA-president å gjøre? Han fikk sitt privatliv ufrivillig brettet ut til hele verdens forlystelse av News of the World. I dag har det vært ekstraordinær høring i FIA i Paris. 103 stemte for fortsatt tillitt, 55 imot, 7 blanke og 4 ugyldige stemmer.

Dermed har Max Mosley fortsatt tillitt i FIA og får beholde jobben som president i FIA frem til åremålet hans går ut i oktober 2009. Dette medfører derimot splid i bilmiljøet. Straks etter at resultatet av høringen ble klar brøt ADAC, det tyske bilsportforbundet alt samarbeid med FIA. – ADAC vil holde på denne avgjørelsen til Max Mosley ikke lengre er president i FIA, sier de i en uttalelse. Etter hva jeg har forstått har Max Mosley hatt mange motstandere fra før og de så nok denne skandalen som den gyldne mulighet til å bli kvitt han som FIA-president. Men FIA har nå bestemt med 103 mot 55 stemmer at Max Mosley har fortsatt støtte i det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

Dermed har de også slått fast at dette ikke har noe med hans virke som FIA-president å gjøre, men derimot en del av privatlivet hans som uheldigvis ble brettet ut av News of the World. Men selv om Max Mosley i dag har fått støtte fra FIA, kan det selvfølgelig hende at han allikevel velger å trekke seg som FIA-president. Nå har han i hvertfall mulighet til å trekke seg med fortsatt tillitt fra FIA. Det hadde han ikke før høringen i FIA i dag. Dermed har han uansett reddet sitt ansikt utad. Selv om mange kanskje vil ha videoen som News of the World friskt i minnet fremover. Max Mosley har uansett på forhånd lovt å holde en lavere profil i fremtiden, og at han ikke kommer til å stille til gjenvalg som FIA-president i 2009. Noe Bernie Ecclestone har store problemer med å tro på.

I Norge er det KNA (Kongelig Norsk Automobilforbund) og NAF (Norges Automobil-Forbund) som er stemmeberettiget i FIAs generalforsamling. KNA støttet Max Mosley og mente det ville være skadelig for FIA om det ville kommet inn en midlertidig president nå. Max Mosley har allerede annonsert at han går av i oktober 2009. NAF var derimot ikke så positive. De stemte imot Max Mosley. De er opptatt av FIAs omdømme og troverdighet, og mener at Max Mosley har satt forbundet i dårlig lys. NAF mener at Max Mosley burde ha trukket seg som FIA-president.

Jeg for min del håper at dette får alle til å roe seg ned og fortsette som før. Max Mosley hadde litt kinky sex, men hva så? Vi får håpe at dette ikke får nevneverdige konsekvenser for FIA og at tingene roer seg ned fremover. I værste fall roer det seg ikke ned før Max Mosley går av som FIA-president i oktober 2009. Frem til da får vi se hva som skjer.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/03/max-mosley-har-fortsatt-tillitt-i-fia/

1 kommentar

  • Rune4 juni, 2008 kl 09:03

  Hmmmmmm! Litt kinky sex??? Det er litt av et syn som utvises i denne saken…
  Dette setter ihvertfall ikke sporten i et positivt lys!

  Joda, privatliv er privatliv, men det er snakk om å utvise nok skjønn til å IKKE tape sin egen sex! Dessuten, det handler om å sette gtrenser! Godtas dette, så hva er neste…?

  Han er tatt med buksa nede, som GIFT mann, han er sønn av en facist og leker med nazistiske fantasier…
  Det bør ringe en bjelle, selv hos dumme motorsport entusiaster!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.