Sesongavslutning av LOST

Etter å ha sett sesongavslutningen av LOST to ganger, først i DivX-format og så nettopp på TV Norge, må jeg innrømme at jeg gleder meg til fortsetningen av LOST. Hva skjer videre med Jack, Kate, Aron, Hurley, Jin og Sayid? I de siste episodene har vi sett visjoner fra to tider i fremtiden. Når de nettopp har kommet tilbake fra øye og etter hva jeg har forstått omlag 3 år frem i tid fra tilbakekomsten. Tilbakekomsten til vår verden virker lykkelig for alle parter, men etter at 3 år har gått, er det åpenbart noe som tar livet av Jack. Han er i en evig pillerus og er tydligvis helt på bærtur.

Jeg husker ikke ordrett, men Jack blir fortalt av John Locke at det var meningen at de skulle havne på den øya og at det ikke er meningen at de skal forlate den. Hvis Jack forlater øya, vil han få lide for det. "It will eat you from the inside and out" eller noe i den duren der. Det er åpenbart det som foregår med Jack for tiden. Det er tydligvis en stund siden han forlot eller ble hevet ut av Kate når det rablet fullstendig for han. Må innrømme at jeg ikke skjønte bæret av hvem de snakket om Jeremy Bentham. Jeremy Bentham hadde oppsøkt både Kate og Jack for en måneds tid siden (i 3 år frem flash). Det var først når Jack helt i slutten av episoden åpner kisten at det åpenbarer seg hvem denne Jeremy Bentham er. Jeremy Bentham er John Locke.

John Locke har tydligvis reist tilbake til vår del av verden under pseudonymet Jeremy Bentham for ikke å vekke unødig oppmerksomhet. Han har reist tilbake for å besøke alle de seks som utgjør "Oceanic 6" for å prøve å få dem til å dra tilbake til øya. Etter at de forlot øya har det skjedd forferdelige ting der. John Locke lykkes ikke å overtale dem til å dra tilbake til øya og dør under merkelige omstendigheter. Offisielt har han tatt livet sitt. I begravelsesbyrået hvor Jack har brutt seg inn for å se Jeremy Bentham i kista dukker plutselig Benjamin Linus opp. Det er ikke noen tvil om at Jack ønsker å dra tilbake til øya, han har flydd på måfå i håp om at han vil styrte igjen og havne på øya sammen med de andre. Men Benjamin Linus kan fortelle at alle i "Oceanic 6" må komme tilbake, Jack alene blir ikke ønsket velkommen av øya. Det inkluderer også liket av John Locke.

Sesong 4 skulle egentlig bestå av 16 episoder, men ble pga manusforfatterstreiken bare på 14 episoder. Sesong 5 og 6 skal derimot bestå av 17 episoder hver. Sesong 5 starter opp igjen i USA i januar 2009. TV Norge håper å sende sesong 5 rett så fort som mulig etter oppstart i USA. Det er tydelig at vi skal reise i tid når sesong 5 starter opp igjen, synd at ikke vi også kan reise litt i tid for å gjøre ventetiden kortere!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/05/sesongavslutning-av-lost/

2 kommentarer

  1. LOST er overvurdert til de GRADER, makan til elendig historiefortelling. Serien er designet til å være «cool» og er helt uten substans. Verden vil bedras.

    • kak5 juni, 2008 kl 11:06
      Forfatter

    Det er vel ett fett om det er overvurdert, en elendig historiefortelling og helt uten substans så lenge seerne ELSKER LOST?

    Jeg digger ihvertfall LOST. Som nevnt tidligere hadde jeg dog problemer med å engasjere meg til å følge med midtveis i sesong 2, men etter dette har det tatt seg opp betraktelig! Nå som vi også vet at det kun blir to sesonger til, med en slutt på hele LOST i 2010 vil det ikke være snakk om å hale og dra ut denne historien så langt som overhodet mulig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.