Sesongavslutning av CSI

Det har vært mange sesongavslutninger i det siste. Ganske vanlig av årstiden. Når sommeren nærmer seg slutter alle de populære tv-seriene. Nå er det ikke så mange tv-serier jeg følger med på fast, men Ugly Betty og LOST er to av dem. CSI er den tredje. CSI (Las Vegas) hadde sesongavslutning på TV Norge på tirsdag. Det er tydelig at CSI også har måttet lide litt for manusforfatterstreiken. De første 7 sesongene av CSI har vært på mellom 23 og 25 episoder. Sesong 8 derimot ble bare på 17 episoder. Men sånn blir det når manusforfatterne streiker i flere måneder og tv-seriene skal være ferdig til sommeren begynner.

Denne episoden handler i likhet med den foregående veldig mye om Warrick Brown. Warrick Brown er kjent for sine gamlingproblemer og det virker som interngranskerne har vært ute etter Warrick i lang tid. I forrige episode ble han blandet inn i ett drap på en stripper og eksotisk danser. Warrick Brown hadde hatt mye med henne å gjøre det siste døgnet og alt pekte mot ham når hu ble drept i hans bil. Warrick Brown var helt overbevist om at mafiabossen Lou Gedda var den som hadde drept henne. Sesongavslutningen "For Gedda" fortsetter der "Two and a Half Deaths" glapp.

Warrick Brown får en oppringing fra Lou Gedda og drar til hans kontor. Det neste han husker er at han våkner i en blodpøl fra Lou Gedda som sitter drept i hans egen barberstol. Lou Gedda har Warrick Brown sine håndjern på, pistolen til Warrick Brown har blitt brukt til å drepe Lou Gedda og Warrick Brown er full av Lou Geddas blod. Dette ser helt klart ikke bra ut for Warrick Brown. Det eneste problemet er at han ikke husker noe som helst.

Dagskiftet tar seg av saken (siden Warrick Brown og hans kollegaer er nattskiftet) og internetterforskerne er på saken med en gang. Det ser virkelig ut til å gå rett i fengsel for Warrick Brown sin del, før Gil Grissom ber om å få kopier av saksdokumentene for å komme frem til sin egen konklusjon. Det er da  de gjør alt de kan for å prøve å finne ut hva som egentlig har skjedd. Dagskiftet og internetterforskerne som har ansvaret for saken finner ikke noe som kan hjelpe Warrick Brown å forklare hva som har skjedd. Warrick Brown nektet aldri under avhør for at han hadde gjort det, av den enkle grunn at han ikke husket noe som helst.

Det var først når Gil Grissom og teamet finner ut at Lou Gedda hadde kloroform i kroppen at de begynte å komme noe vei. Dessverre hadde det ikke blitt tatt noen blodprøver av Warrick Brown, siden de ikke så det som nødvendig, siden alle bevisene pekte mot ham. Derfor kunne de ikke finne ut om Warrick Brown også hadde blitt dopet ned med kloroform. Kloroform har en tendens til å gi deg hukommelsestap for en periode. Det kunne forklare at han ikke husket noe av hva som hadde skjedd etter at han kom til Lou Geddas kontor.

De fant også ut at Warrick Brown hadde blitt holdt stående før han fikk alt blodet utover seg. Det var nemlig ingen blodlfekker i armhulene hans. De oppdaget også at merkene etter håndjernene på Lou Gedda ikke stemte overens med håndjernene til Warrick Brown som han hadde på seg. Håndjernene til Warrick Brown var 3 millimeter smalere. Håndjernene til Warrick Brown hadde med andre ord blitt plassert på åstedet etter at Lou Gedda hadde blitt drept. Etter litt nøsting frem og tilbake kommer teamet til Gil Grissom frem til en politimann som ikke skulle ha vært der, men allikevel haddde lagt igjen fingeravtrykk.

Disse opplysningene frikjente Warrick Brown og de feirer på deres vante stamsted hvor de spiser frokost før de drar hjem for å legge seg etter nattskiftet. Nick Stokes inviterer Warrick Brown på en øl, men han takker nei for å dra hjem og hvile. Når han sitter i bilen for å starte opp banker det plutselig på vinduet. På dette tidspunktet hadde man veldig på følelsen av at det kom til å skje et eller annet med Warrick Brown. Warrick ruller ned vinduet og der står internetterforsker McKeen. Han vil gratulere han personlig og fortelle at han ikke skal gi han sparken, men forsikre seg om at han ikke kommer til å etterforske ting på egenhånd i fremtiden. Warrick forsikrer McKeen om at han ikke kommer til å gjøre det igjen, men sier samtidig at de skal ta han som drepte Lou Gedda og kom unna. McKeen sier at det gjør han til en god CSI. Deretter ser vi McKeen skyte Warrick i nakken. Det andre skuddet ser vi ikke hvor treffer når vi ser hendelsen fra fronten av bilen til Warrick. McKeen tørker av pistolen og kaster den i passasjersetet ved siden av Warrick.

Teamet til Gil Grissom mente at det måtte stå noe større bak denne politimannen som hadde drept Lou Gedda. Dette mer til en en "enkel" politimann for å drepe mafiaboss Lou Gedda. Dermed fikk vi vite hvem dette var. Det var internetterforsker McKeen. McKeen og internetterforskerne har helt åpenbart vært ute etter Warrick Brown i lang tid pga gamlingproblemene hans. Når de ikke klarte å sette han på plass etter drapet av strippedama i forrige episode, ble han forsøkt lurt til å bli tatt for drapet på Lou Gedda. Når heller ikke dette lyktes drepte McKeen han likegodt personlig. Må innrømme at jeg ble mektig irritert over McKeen og ikke minst denne sesongavslutningen. Men det er bare slik det blir når en av hovedrollene blir rammet på denne måten. Det var ikke noe bedre når Speedle ble drept i første episode av sesong 3 av CSI: Miami.

Warrick Brown har klart å komme heltskinnet fra alle episoder hittil, men dette blir vel for drøyt. Jeg går ut ifra at dette var skaperne bak CSI sin måte å skrive Warrick Brown ut av CSI. Det blir derfor spennende å se hvordan det fortsetter i sesong 9 av CSI som starter opp igjen 18. september med episoden "For Warrick" ifølge epguides.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/05/sesongavslutning-av-csi/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.