Nå er det over for Lidl i Norge

23. september 2004 åpnet Lidl sine 10 første butikker i Norge. I dag finnes det drøyt 50 butikker i Norge. I midten av mars ble det kjent at Reitan-gruppen hadde kjøpt opp Lidl-butikkene, med varelager og det hele. De Lidl-ansatte har ikke hatt noe særlig svar å gi når man stilte spørsmål ved når butikkene ville bli omgjort til Rema 1000-butikker. Både de ansatte og ikke minst kundene har derfor gått i uvisshet om når konverteringen til Rema 1000 ville finne sted. For ikke å snakke om hva Reitan vil beholde av Lidl sine norske leverandører. På fredag ble det kjent at Reitan-gruppen hadde fått ja fra konkurransetilsynet til å kjøpe opp Lidl.

I dag hang plakaten du ser bilde av til høyre på inn- og utgangen til Lidl her i Fredrikstad. Førstkommende fredag 6. juni er den siste dagen Lidl Fredrikstad har åpnet. Hva skjer nå da videre? Vil Lidl-butikken i Dikeveien ved Østfodhallen bli omgjort til en Rema 1000-butikk, eller ligger den for nærme andre Rema 1000-butikker? De to nærmeste ligger vel på Greåker og Hassingen i Fredrikstad, det ville vel kanskje derfor være mulig å satse på en Rema 1000-butikk i Dikeveien, selv om det er både Ultra og Maxi der fra før.

Siden midten av mars har jeg gått i uvisshet om når dette ville skje og ikke minst hva «nye» Rema 1000 ville bli for noe. Ville de ta med noen av de varene jeg har blitt glad i hos Lidl, eller var dette bare tomt prat? Det er noen av varene jeg har blitt veldig glad i som både er bedre en bedre vare og til en bedre pris enn vi har vært vant til i de norske butikkene. Nå er dessverre både Lidl og jeg går ut ifra at mesteparten av varene deres en saga blott. Jeg får ta en gravøl for Lidl til helgen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/02/na-er-det-over-for-lidl-i-norge/

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Martin2 juni, 2008 kl 20:38

  Helt enig med deg! Dette er trist..da regner jeg med at Rema 1000 flytter inn i lokalene ganske snart da siden de har fått ja fra konkuransetilsynet. Men jeg tror de vil gjøre lurt i å fortsette å selge noen av de varene som var særegne for LIDL, slik at Rema 1000 kan kjennes igjen ved dette særpreget. For lets face it: det er ingenting merkverdig med Rema bortsett fra at de er billig i forhold til andre butikker. Det er jo kjent at utvalget ikke er noe å skryte over.

  • kak2 juni, 2008 kl 21:02
   Forfatter

  For min del er det KRISE at Lidl legges ned! Jeg er utrolig glad i denne litt sære butikken. Den fremstår som en fargeglatt i den ellers ganske kjedelige butikkjungelen. I tillegg til at mange produkter er billigere enn de norske variantene vi er vant til, finnes det også alternative varer som som er BEDRE enn de vi er vant til. Jeg setter også stor pris på det faktum at man kan teste ut ANDRE varer enn de man er vant til. Noen av dem faller ikke i smak, men veldig mange andre faller i smak.

  Men jeg har samtidig forståelse for hvorfor Lidl velger å droppe Norge. Det er jo rett og slett ikke folk i butikkene dems. Det er ihvertfall veldig lite i forhold til hva man opplever i alle de andre norske butikkene. Når jeg var hos Lidl i kveld var det 3-4 biler utenfor. Lidl blir ikke akkurat rike av slikt.

  Hvis «mine» varer forsvinner helt, så er jeg plutselig på storjakt etter alternative varer!

  • vi vil ha lidl tilbake19 juni, 2009 kl 02:42

  Hvem tror du vi er??! vi er ikke vant til lidel produkter blA blA blA.LIDEL var den beste butikken i norge med god service og bra produkter. la å si du kjøper 1kg bananer fra rema1000 du kan ikke levere den tilbake og få pengene tilbake. men i lidl du kunne ha gjørt det. men her alle er potetisk dere vet ikke hva som er bra og hva som er dårlig. Hvorfor tror rema1000 tok over lidl butikkene i hele norge fordi alle ungdomer kjøpter mat fra lidl og hva skjer med norsk markede?? går i helvete. derfor rema1000 kjøpte lidl lokalene. hva skal rema1000 gjøre med 22lidl butikker i hele land. alle vet det ,men tipisk normen.vi er ikke vant til utlanske mat vare det er bare tull alle norske ungdomer som jeg skjenner kjøper mat fra lidl.

  • vi vil ha lidl tilbake19 juni, 2009 kl 02:48

  Det er 50 loka i hele land,vi ha jo rema1000 skal vi ha 50 til??!!?! hva faen ?!!

  • vi vil ha lidl tilbake19 juni, 2009 kl 03:11

  lidl satser mest på ungdomer og barn som har ikke so mye penger.en cola koster 12kr i meny .men en cola koster 5kr i lidl. alle vil jo kjøpe den som er billigst. ungdom og barn tenker ikke på kvaliti dem tenker på pris.
  *Har dere tenk noen gang hvorfor rema 1000 kjøpte ale lidl lokalene??fordi hvis lidl går kunkosh .det skjer ikke noe med rema 1000 . men hvis lidl går i overskudd da skjer noe med rema1000, da den går i helvete.
  Men det er bra at rema1000 kjøpte alle lidl lokalene.det er skam for oss at en utlansk butikk slå norske marked .

  • gerd29 september, 2011 kl 23:06

  hei vi vil ha tilbake lidel masse korslige folk der .Der var det mye fine klær og bilig mat håper og få lidel tilbake til norgeDer var det god ser vis også spurte du om hjelp så hjelpet di deg og finne det du skulle ha.idel var den beste butikken i norge.Det var ikke bare ungdomer som var på lidel der var det også eldre folk det var en korselig butikk det kan ingen ta i fra di. Men får håpe at lidel går i overskudd .får da får vi håpe at lidel kommer tilbake til norge

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.