«

»

mar 14 2008

Skriv ut Innlegg

Lidl blir Rema 1000

På en pressekonferanse kl 15.00 i dag opplyste Robert Reitan at Reitan-gruppen overtar alle de 600 ansatte og kjøper butikker, lager og kontorer. Det vil si at Alle de 50 Lidl-butikkene i Norge har blitt kjøpt opp av Reitan-gruppen. Målsetningen til Reitan-gruppen er å gjøre om alle de 50 Lidl-butikkene til Rema 1000-butikker. Og det så fort som faen, ifølge Odd Reitan. Dessverre for Lidl er det nok veldig mange i det ganske land som ikke kommer til å bry seg nevneverdig om dette oppkjøpet.

Jeg for min del som var en av Lidl’s faste kunder, ble både sjokkert og rimelig irritert når jeg fikk denne nyheten i kveld. Jeg har blitt glad i veldig mange av de produktene de har i Lidl-butikkene, og kun der. Derfor er jeg redd for at disse produktene kommer til å forsvinne så fort Reitan-gruppen tar over Lidl-butikkene og gjør dem om til mainstream Rema 1000-butikker.

Mange av de produktene jeg handler hos Lidl er produkter produsert i Norge, men med ett «Lidl-merkenavn». Ifølge e24.no og dagbladet.no får de 12-15 norske leverandørene til Lidl tilbud om å bli med videre. Men hvem som velger å bli med videre, og hvordan dette vil bli under Rema 1000-paraplyen er det nok bare Reitan-gruppen som vet noe om. Jeg er derfor redd for at alle de utenlandske produktene jeg har blitt glad i hos Lidl vil forsvinne for godt. Men jeg kan selvfølgelig bli positivt overrasket.

Men hvis det viser seg at Reitan-gruppen ønsker å utvide sitt varesortiment i sine Rema 1000-butikker med de varne de nå har tilgang til, kan det komme noe godt ut av dette. Men tiden får vise hvordan de nye Lidl-Rema 1000-butikkene blir. Det er ihvertfall en ting jeg ikke kommer til å savne: Nemlig de utrolig teite kassene på Lidl. For dem som ikke har sett dem, så har de ett megalangt bånd før kassa, men ett ikke-eksisterende bånd etter kassen. Det vil si at du må være rask med å gå rundt med vogna og legge varene kjapt ned i vogna. Varene må man pakke ned i bæreposer i etterkant.

Dermed var det 3,5 år gamle Lidl-eventyret over i Norge. Takk for den tiden vi fikk!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/14/lidl-blir-rema-1000/

1 kommentar

  1. aslaug finsrud

    Jeg mener så absolutt at rema 1000 bør vidreføre så mange som mulig av varenene som er tilgjengelige etter lidl.Frukt og grønnt,samt mineralvann og øl ( Amunds pils ) og en rekke andre varer som er svært prigunstige. Dere må tenke på kundene,det er jo dei dere lever av.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.