Lidl blir Rema 1000

På en pressekonferanse kl 15.00 i dag opplyste Robert Reitan at Reitan-gruppen overtar alle de 600 ansatte og kjøper butikker, lager og kontorer. Det vil si at Alle de 50 Lidl-butikkene i Norge har blitt kjøpt opp av Reitan-gruppen. Målsetningen til Reitan-gruppen er å gjøre om alle de 50 Lidl-butikkene til Rema 1000-butikker. Og det så fort som faen, ifølge Odd Reitan. Dessverre for Lidl er det nok veldig mange i det ganske land som ikke kommer til å bry seg nevneverdig om dette oppkjøpet.

Jeg for min del som var en av Lidl’s faste kunder, ble både sjokkert og rimelig irritert når jeg fikk denne nyheten i kveld. Jeg har blitt glad i veldig mange av de produktene de har i Lidl-butikkene, og kun der. Derfor er jeg redd for at disse produktene kommer til å forsvinne så fort Reitan-gruppen tar over Lidl-butikkene og gjør dem om til mainstream Rema 1000-butikker.

Mange av de produktene jeg handler hos Lidl er produkter produsert i Norge, men med ett «Lidl-merkenavn». Ifølge e24.no og dagbladet.no får de 12-15 norske leverandørene til Lidl tilbud om å bli med videre. Men hvem som velger å bli med videre, og hvordan dette vil bli under Rema 1000-paraplyen er det nok bare Reitan-gruppen som vet noe om. Jeg er derfor redd for at alle de utenlandske produktene jeg har blitt glad i hos Lidl vil forsvinne for godt. Men jeg kan selvfølgelig bli positivt overrasket.

Men hvis det viser seg at Reitan-gruppen ønsker å utvide sitt varesortiment i sine Rema 1000-butikker med de varne de nå har tilgang til, kan det komme noe godt ut av dette. Men tiden får vise hvordan de nye Lidl-Rema 1000-butikkene blir. Det er ihvertfall en ting jeg ikke kommer til å savne: Nemlig de utrolig teite kassene på Lidl. For dem som ikke har sett dem, så har de ett megalangt bånd før kassa, men ett ikke-eksisterende bånd etter kassen. Det vil si at du må være rask med å gå rundt med vogna og legge varene kjapt ned i vogna. Varene må man pakke ned i bæreposer i etterkant.

Dermed var det 3,5 år gamle Lidl-eventyret over i Norge. Takk for den tiden vi fikk!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/14/lidl-blir-rema-1000/

1 kommentar

    • aslaug finsrud27 juni, 2008 kl 22:16

    Jeg mener så absolutt at rema 1000 bør vidreføre så mange som mulig av varenene som er tilgjengelige etter lidl.Frukt og grønnt,samt mineralvann og øl ( Amunds pils ) og en rekke andre varer som er svært prigunstige. Dere må tenke på kundene,det er jo dei dere lever av.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.