Swiss Military Argonaut 1000 TQ – mitt tredje sveitsiske urverk

Jeg får aldri nok klokker eller sko, det er det nok ganske mange som har registrert. I går kveld mellom noe turkjøring hentet jeg mitt nye «barn». Nemlig en Swiss Military Argonaut 1000 TQ i ett meget begrenset opplag. Dette er mitt tredje sveitsiske urverk etter at jeg kjøpte en Swiss Military SW1 og en Swiss Military Navy Seals II! Dette er uten tvil den mest eksklusive klokka jeg har. Den har kun blitt produsert i 200 ekseplarer og mitt eksemplar er 079/200 og produsert i 2008. Utseendet er ganske likt min Swiss Military SW1, men den er 2 millimeter større (diameteren på selve klokka) og er helt produsert i titanium. Så selv om denne klokka faktisk er større veier den mindre enn Swiss Military SW1. Swiss Military SW1 veier 244 gram og Swiss Military Argonaut 1000 TQ veier 188 gram. Det gjør den selvfølgelig mye lettere å ha på armen, selv om tyngden på mine store klokker ikke er noe problem for meg.

Men det er sikkert ikke alle som liker «blytunge» klokker heller. Dette er forøvrig også min første klokke som det har fulgt med en ekstra gummirem hvis den skal benyttes til dykking. På tanke på at den er i likhet med Swiss Military SW1 vanntett til 1000 meter, er det mulig å bruke den når man dykker. Nå ser jeg ikke helt for meg at jeg kommer til å dykke med det første. Men jeg bør ihvertfall ikke være redd for at klokka skal bli skadet av litt vann! De aller fleste klokker er som regel bare vanntett til 100 meter, men jeg har en som bare er vanntett til 50 meter også, i tillegg til mine to Swiss Military-klokker som er vanntett til hele 1000 meter. Klokka er selvfølgelig kjøpt på samme sted som før, hos Klokk’s Import som har både nettbutikk og utsalg på Hotel Valhalla i Fredrikstad sentrum.

Når det gjelder antall meter ei klokke er vanntett har Klokk?s Import en ganske grei forklaring på sine nettsider. En klokke som bare er vanntett til 10 meter er ikke sprutsikker, en klokke som er vanntett til 30 meter er sprutsikker og tåler regnvær, en klokke som er vanntett til 50 meter tåler vann men bør ikke bades med, en klokke som er vanntett til 100 meter er bade- og snorkelsikker og en klokke som er vanntett til 150 meter og mer er dykkesikker. Dette er litt greit å ha i bakhodet når man skal kjøpe klokke, eller i det minste hva man bruker klokka man har til!

Å åpne klokkeboksen til min nye Swiss Military Argonaut 1000 TQ var litt av en opplevelse. Boksen i seg selv er gedigen og inneholder en rekke sertifikater, garantiseddel og bruksanvisning til klokka. Det følger som sagt også med en ekstra gummirem som man kan bruke hvis klokka skal brukes til dykking. Siden man da har behov for å ha klokka utenpå dykkerdrakta, blir det for trangt med den vanlige lenka. Derfor en gummirem som også «utvider» seg litt. Det føler også med to skrutrekkere for å kunne bytte rem og for ikke å snakke om å «kutte inn» på lenka. Leddene på denne klokka er faktisk skrudd, det er min første klokke med skrudde ledd! Men det er veldig viktig å skru til skruene skikkelig, slik at man ikke mister noen av skruene!

Min Swiss Military SW1 har gul urskive, så da valgte jeg en annen farge denne gangen. Litt «nøytral» i forhold til noen av mine andre klokker, men denne gangen har jeg valgt å gå for svart urskrive. Elegant og pent, ikke sant? I tillegg er det ekstremt lett å se de hvite viserne på den svarte bakgrunnen! For å faktisk kunne være vanntett til 1000 meter har begge klokkene skrudde knapper og krone. At knappene er skrudde har også en annen genial «funksjon». Så lenge de er skrudd fast er det umulig å sette i gang stoppeklokka på kronografen ved et uhell! Unødvendig å ha en stoppeklokke som går i tide og utide og bruker unødvendig strøm, eller? Ikke at det er et stort problem, men jeg klarer enkelte ganger å sette i gang stoppeklokka på noen av mine kronografer.

Swiss Military Argonaut 1000 leveres også i en utgave uten «TQ». Den er ikke laget i titanium men har derimot et automatikkurverk! Det er også en utrolig fristende klokke, men med en pris som er 1.000 euro dyrere valgte jeg å gå for TQ-utgaven. Swiss Military Argonaut 1000 TQ var dog ganske mye dyrere når den ble lansert i fjor. Ifølge watcheshead.com kostet den 1.398 euro ved lansering. Men det er vel finanskrisa som har gjort at klokkeprodusenten(e) har valgt å sette ned prisene «litt». Det kommer jo uten tvil de som skal kjøpe klokka til gode, men er kanskje litt urettferdig ovenfor dem som kjøpte klokka til full pris ved lansering! Men slik er det jo med alt, prisene kan gå ned, eller opp for den saks skyld.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/06/12/swiss-military-argonaut-1000-tq-mitt-tredje-sveitsiske-urverk/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.