Lidl for en bomtur

Den 7. juni var Lidl-eventyret over i Norge. På websidene til Lidl Norge har man etter en liten stund automatisk blitt videresendt til Lidl Sverige. Derfor har man begynt å tenke tanken at man kanskje kan ta en tur til Lidl i Sverige. Men spørsmålet er selvfølgelig hvor langt det er dit. Det er dessverre ingen Lidl i umiddelbar nærhet, det hadde vært ideelt om de hadde en butikk på Svinesund, Nordby eller i Strømstad for den saks skyld. Da hadde det ikke vært så langt å kjøre dit. Men å måtte kjøre til Uddevalla blir veldig langt.

Når man søker etter Lidl-butikker i nærheten av Svinesund, er Uddevalla den nærmeste. Vi hadde derfor forrige helg bestemt oss for å kjøre en tur dit for å handle litt. En av de tingene jeg savner aller mest fra Lidl er dopapiret, kjøkkenrullene og diverse andre småting. Is kan jeg nok bare glemme å kjøpe når man må kjøre så langt. Med mindre man har fryser i bilen, er nok isen smelta før man er halvveis hjemme. Vi hadde også bestemt oss for at det var lørdag vi ville dra en tur til Lidl i Uddevalla.

Men når vi kom hjem i dag begynte vi å vurdere å dra til Lidl allerede i dag, så fikk man helt fri på lørdag og søndag. Vi satt oss derfor i bilen og vendte nesa mot Uddevalla kl 17:15. Vi hadde på forhånd sjekket at Lidl i Uddevalla har åpent til kl 20.00 på hverdager. Det var moderat trafikk nedover på E6, men når vi stoppet på en bensinstasjon ikke langt fra Uddevalla for å ta en tur på do, fikk vi bange anelser. Bensinstasjonen hadde vanligvis åpent til midnatt alle dager, men i dag hadde de stengt allerede kl 18. Hvorfor det undrer undertegnede nordmann på vei til Lidl for å handle? Joda, jeg vet at det er St.Hans førstkommende mandag, men jeg var ikke klar over at svenskene feirer Midsommarafton allerede i dag.

Når kom frem til Lid i Uddevalla var klokka blitt 19:30 allerede, noe som vanligvis hadde gitt oss en halvtime å handle på. Men i dag på Midsommarafton stengte Lidl kl 15:00. I morgen på Midsommardagen stenger Lidl kl 16:00. Etter den skuffende bomturen idag, er det nok ingen sjanser for at jeg kjører til Uddevalla i morgen igjen. Vel fremme hos Lidl i Uddevalla hadde vi tilbakelagt 17 mil, totalt ble det 32 mil på turen idag. Returen fra Uddevalla ble litt kortere siden vi rotet litt rundt for å finne Lidl.

Ifølge wikipedia er Midsommarafton like viktig og «hellig» i Sverige som juleaften, nyttårsaften og påskeaften. Her i Norge har vi ingen tradisjon om dette, og det var derfor ikke i mine tanker en gang. Litt dumt, for det var litt av en bomtur. Vel hjemme i Fredrikstad var klokka blitt 21:45 på kvelden. Men vi får se det positive i det. Vi fikk oss en hyggelig tur, vi fikk ett hyggelig gjensyn med Uddevalla broen og vet nå hvor Lidl i Uddevalla er. Om vi noen gang kommer til å dra dit igjen vet jeg ikke. Men det er nok rimelig uøkonomisk å kjøre 32 mil for å kjøpe dopapir, kjøkkenpapir og ketchup. Men skulle man være i traktene, så kan man jo alltids ta en tur innom. I mellomtiden får jeg nok finne meg andre alternativer i mine lokale butikker.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/20/lidl-for-en-bomtur/

2 kommentarer

  • Arild Kristiansen20 juni, 2008 kl 23:53

  Hei på dere.Den var ikke «dum»he he.Men uansett å starte turen så sent på ettermiddagen da? En punktering hadde vært nok til å ikke rekke fram i tide.Ellers kan jeg fortelle at på «Nye» Rema har de fortsatt noe av dopapiret(ikke sikker på om de hadde alle typene)Kan være lurt å stikke innom Dikeveien eventuelt Grålum.Vi snakkes.

  • kak21 juni, 2008 kl 01:03
   Forfatter

  Vi hadde gjort litt dårlig research på alle fronter kan du si. Men selv uten en punktering ble det ingen Lidl-handling. Men skal stikke en tur innom «nye» Rema 1000 og se om de har igjen noe av dopapiret! Takk for tipset! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.