Hvor har det blitt av Bussbloggen?

En av de få bloggene jeg har fulgt fast er Bussbloggen. Bloggen har vært skrevet av en bussjåfør i Bergen som har vært veldig interessant å følge. Jeg fulgte også med hans forrige blogg, En bussjåførs betraktninger. En bussjåførs betraktninger ble lagt ned i fjor høst, noe jeg synes var utrolig synd. Siden jeg endelig hadde funnet en kollega med en ekstremt interessant blogg. Men bussjåføren fra Bergen kom heldigvis tilbake med en ny blogg, Bussbloggen. Bussbloggen har vært en utrolig populær blogg i bloggsfæren her i Norge.

Etterhvert fikk Bergens Tidende snusen i Bussbloggen og mannen bak den velskrevende bloggen. Det resulterte i Bussjåførens torsdag, en spalte på Bergens Tidendes nettutgave. Her fikk bussjåføren fra Bergen mulighet til å møte ett annet publikum enn han var vant til med bloggen sin. Plutselig var det hvermansen som leste Bergens Tidende på nett som snublet innom hans betraktninger. Det resulterte i en del negative tilbakemeldinger som kan være tunge å svelge hvis det blir store mengder av dem. Men når det er åpent for at alle kan kommentere på internett, må man regne med at det kommer både positive og negative tilbakemeldinger. Det er bare om å gjøre å fokusere mest på de positive.

Men så var det en som gikk langt over streken. I en epost til bussjåføren fra Bergen ble han drapstruet. Det er da det gådt kaldt nedover ryggen på en og man får ting i et litt annet perspektiv. Hvorvidt det var seriøst ment eller ikke er faktisk ikke relevant når man mottar en drapstrussel. Etter å ha vært i tenkeboksen en stund valgte bussjåføren fra Bergen å bryte samarbeidet med Bergens Tidende etter episoden. Han valgte dog ikke å politianmelde episoden, selv om de aller fleste som fulgte hans egen blogg oppfordret han til å gjøre nettopp det, undertegnede inkludert.

Men bussjåføren fra Bergen fortsatte å levere på sin egen blogg, Bussbloggen. Den senere tid har det dog kommet frem at han har hatt det litt tungt, og vurdert å legge ned bloggen sin. Han har fått utallige støtteerklæringer fra leserne sine, men i dag ser det ut til at det er over for Bussbloggen. Jeg vet ikke nøyaktig når bloggen ble slettet, men etter dette innlegget å dømme, er det minst ett døgn siden.

Jeg vet ikke om drapstruslene har noe med nedleggelsen av Bussbloggen å gjøre, men det er jo ikke utenkelig. Når bussjåføren fra Bergen valgte å legge ned En bussjåførs betraktninger, var det fordi bloggingen var krevende og at tiden ikke strakk til. Det er mulig at det er samme årsak denne gangen. Jeg håper bare at bussjåføren fra Bergen gir lyd fra seg og at han kommer tilbake med en ny blogg når han er klar for det. Som jeg har sagt til han tidligere: Du må ikke skrive innlegg hver dag, eller flere om dagen for den saks skyld. Skriv når du har noe på lager og har lyst til å skrive noe. Når du ikke har noe på lager eller rett og slett ikke har lyst til å skrive noe, la være. Ta deg litt fri fra skrivingen og kom sterkere tilbake når du har noe på hjertet!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/19/hvor-har-det-blitt-av-bussbloggen/

9 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Å drapstrue noen for tekst er rett og slett barnslig. Har aldri lest Bussbloggen selv, men har sett en del bloggere som har skrevet om det nå. Er postene fortsatt oppe? kanskje jeg bør ta meg en tur innom å lese litt :p

  • kak19 juni, 2008 kl 22:21
   Forfatter

  Nei, hele bloggen og innholdet har dessverre blitt slettet.

 2. Viss du søker etter site:http://bussemann.wordpress.com/ på google og trykker cached/hurtigbuffer under resultata, kan du lese innlegga på bussbloggen fram til google oppdaterer indeksen sin.

  • kak19 juni, 2008 kl 22:50
   Forfatter

  sjukheit: Det er selvfølgelig en mulighet inntil google oppdaterer indeksen sin.

  Bussjåførens torsdag er selvfølgelig online på bt.no! 🙂

 3. Bussemann er observert i kommentarfeltet borte hos meg…

  • kak20 juni, 2008 kl 15:45
   Forfatter

  Godt å høre, Eugenie! 🙂

  • kak20 juni, 2008 kl 22:01
   Forfatter

  Jeg ser nå til min store glede at Bussbloggen er tilbake. Nå heter Bussbloggen til bussjåføren i Bergen En bussjåførs betraktninger igjen! Velkommen tilbake, Bussemann! 🙂

  • Simen15 juli, 2008 kl 11:58

  Og nå har han lagt den ned igjen. Æsj! Det var en fryd å lese hans betraktninger! Kom tilbake, Bussemann!

  • kak15 juli, 2008 kl 17:51
   Forfatter

  Ja, jeg la merke til det i går selv. Nå aner jeg faktisk nada om hva som er årsaken. Det virker som det har kommet jevnt og trutt med innlegg i det siste. Dette er det eneste som gjenstår av Bussbloggen:

  The end

  Bussemann takker for seg for godt. Bussbloggen forblir borte, og gjenoppstår aldri. Takk til alle mine faste lesere som har fulgt meg gjennom dette tidligere – denne gang er det endelig.

  Jeg lar denne posten stå en stund før bloggen slettes. Har du bokmerket meg eller på andre måter tipset andre om meg er det fint om du sletter dette.

  Takk for meg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.