Ny vaskemaskin i hus

Jeg skrev for en uke siden at vaskemaskinen hadde tatt kvelden og denne uka har en ny kommet på plass. Allerede dagen etter at den gamle tok kvelden var vi på Lefdal og bestilte ny og på onsdag hadde den ankommet Lefdal i Fredrikstad. På vei hjem fra jobb på onsdag dro vi en tur hjemom først og demonterte den gamle og lempet den bak i vår Renault Kangoo varebil. Vaskemaskinen måtte selvfølgelig surres fast bak i Kangoo slik at den ikke ville vandre rundt etter eget forgodtbefinnende. Da kom våre Biltema lastestropper godt med, for noe tau har vi tydligvis ikke liggende. Disse Biltema lastestroppene er forholdsvis korte, men når man koblet 3 og 3 sammen, ble de lange nok!

På Lefdal var det bare å bære ut den gamle og inn med den nye og kjøre hjem. Vi tok av alle emballasjen og alle transportskruene ute i gårdsplassen før vaskemaskinen ble bært inn på plass på vaskerommet i 1. etasje. Det var såpass sent på kvelden allerede at det ikke var aktuelt å vatre opp vaskemaskinen og koble den til onsdag kveld. Jeg prøvde meg derimot på å gjøre dette på egenhånd på torsdag etter jobb, men måtte fort gi opp når det er ganske trangt nede på vaskerommet. Det er ikke bare bare å vippe vaskemaskinen litt til en av sidene og justere beina med skiftenøkkel «i blinde» på egenhånd. Men jeg fikk litt hjelp litt senere på kvelden! Jeg husker ikke hva som ble gjort for 8 år siden når den gamle vaskemaskinen var ny, men denne gangen leste jeg meg til at den første «vasken» skulle gjøres med å helle 2 liter vann i vaskepulverkammeret for hovedvask og gjennomføre ett vanlig program på 95 grader uten vaskepulver. Den neste «vasken» skulle kjøres med en halv måleskje med vaskepulver og ett vanlig program. Det stod ingenting om hvor mange grader, men jeg valgte å kjøre 95 grader denne gangen også.

Vi har hatt overnattingsgjester fredag til søndag, det har derfor ikke blitt kjørt noen vaskemaskiner før i dag. Men nå er den i gang for andre gang, denne gangen med uniformsskjortene mine! Jeg har ikke gått igjennom alle programmene på den nye Electrolux-vaskemaskinen, men på en normal vask på 40 grader kan jeg velge mellom 4 programmer mellom 55 minutter og 2 timer. Programmene blir ytterligere lengre eller kortere hvis temperaturen og sentrifugehastigheten økes eller senkes. Vaskemaskinen kommer nok til å ihvertfall gå 3 ganger i dag, da klesskapet bærer preg av at vi har vært uten vaskemaskin i en uke. Her er noen bilder av den gamle vaskemaskinen levert hos Lefdal, den nye bak i Kangoo og på plass på vaskerommet:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/05/06/ny-vaskemaskin-i-hus/

2 kommentarer

  1. Der var den nye vaskemaskinen din på plass. Er vel en fordel å få vaska uniformen en gang i blant tenker jeg.

    • kak7 mai, 2007 kl 10:05
      Forfatter

    Uniformsjakka og vesten som jeg ikke har fått i rett størrelse enda må renses, men buksa og skjortene må vaskes jevnt og trutt ja! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.