Bomtur til Øra

Selv om jeg offisielt flyttet inn i min nye leilighet forrige lørdag, var jeg alt annet enn ferdig med flyttingen på det tidspunktet. Nå begynner det omsider å nærme seg! Man kan vel trygt si at jeg er dritt lei flytting nå. Jeg har jo holdt på i flere uker totalt sett, men siden jeg overtok leiligheten og kunne begynne selve flyttingen fra gammel til ny leilighet, har det gått to uker. Jeg har vært innom min gamle leilighet etter jobb hver dag denne uka for å hente mer av tingene mine. Denne uka har jeg fokusert på service, glass og knusbare ting rett og slett. Det bør pakkes ned med behørig beskyttelse for å være sikker på at alt kommer helt frem. Derfor er det mildt sagt en tidkrevende jobb. For ikke å snakke om at det er tungt å bære opp i fjerde etasje her i blokka!

I dag har jeg fått hjelp av pappa i min gamle leilighet og kl 13.15 bestemte jeg meg for å kjøre ett lass ut på Øra for å bli kvitt en del som skulle dit uansett. De har oppe til kl 14 på lørdager, så det ville jeg rekke med god margin! Jeg lesset bilen nesten full me alt mulig rart og kjøre ut til søppelfyllinga på Øra. Men der møtte det meg litt av en overraskelse. Søppelmottaket hadde stengt kl 13.30 pga «røykutvikling» og «uheldig vindretning» fra brannen der ute. Det er ikke på anlegget til Frevar det brenner, men et nærliggende anlegg. Så jeg kunne ikke gjøre annet enn å snu og kjøre slukøret tilbake til Veum igjen. Det var mildt sagt en forbanna nedtur. Jeg så for meg å bli kvitt en masse shit og dermed gjøre jobben med å rengjøre min gamle leilighet mye lettere.

Jeg endte derfor opp med å tømme bilen igjen og midlertidig lagre det i garasjen til huseieren. Det kjipe er nå at jeg ikke vet når det er åpent på Øra igjen og når jeg har anledning til å svippe utom. Men håper at jeg kan få gjort det på tirsdag. Mandag regner jeg ikke med å få gjort det, siden de stenger anlegget allerede kl 15 på mandager. På tirsdager er det langåpent til kl 19. Så da var det bare å sette i gang med det vi skulle gjøre, tømme leiligheten for enda mer som skulle kjøres opp hit til Krokstien. Totalt sett kjørte jeg opp to fulle billass i dag. En del gikk rett i boden i kjelleren her, men hele det første lasset måtte bæres opp alle fire etasjene. Det er ikke mye som gjenstår på Veum nå, men det er vel et lass igjen tenker jeg. I tillegg må leiligheten vaskes ned fra topp til tå før jeg kan levere tilbake nøklene til huseieren. Jeg lever i håpet om at jeg kan levere nøklene på tirsdag 31. august, men det gjenstår å se om jeg faktisk kommer i mål. Jeg krysser fingrene!

Når man har holdt på i 9 timer, kjørt to fulle billass og bært opp kasse etter kasse alle trappene opp til fjerde etasje, er det begrenset hvor mye man orker å gjøre når man omsider har mulighet til å sette seg ned. Og det har ikke blitt gjort så mye heller akkurat. Men for første gang etter at jeg flytta inn her for en uke siden har jeg laget meg middag, dog litt seint. Hittil har det bare gått i ferdigmat og pizza. Men i dag stekte jeg meg gyros grillkoteletter av svin (go’helg hos Kiwi) med fløtegratinerte poteter og hvitløksbaguett til! Jeg skal love dere at det smakte alldeles nydelig! Grillkoteletten smeltet mildt sagt på tunga i dag! Helt perfekt stekt med andre ord! Etterpå har jeg puslet litt her inne på kontoret, byttet ut Rotel-forsterkeren med Denon-forsterkeren min som ble «arbeidsledig» når jeg kjøpte min nye hjemmekinoforsterker. I tillegg har jeg koblet til høyttalerne og fått litt god lyd her inne på kontoret!

Før jeg flytta hit var jeg utrolig spent på hvordan det ville være med dab- og fm-signaler/dekning her oppe. Om det var mulig å få inn noe særlig radio generelt sett egentlig! I stua har jeg klart å få bra signaler til mitt Revo MONDO dabadapter med å plassere den så nærme vinduet som mulig. Men her inne på kontoret var det bare å glemme å få dabsignaler til min Argon DAB3 radio. Det fungerte greit med FM, men bare med teleskopantenna i en bestemt retning. Jeg bestemte meg derfor her om dagen om å strekke en koakskabel i kabelgata sammen med nettverkskabelen inn hit til kontoret for å få «digitalradio» fra Canal Digital inn hit! Jeg tok derfor frem en «pensjonert» Denon rds-radio-tuner jeg hadde liggende. Og vips så hadde jeg tipp-topp radiosignaler her inne! Så får vi heller se hvor jeg kommer til å bruke min Argon DAB3 radio etterhvert. Det må jo nødvendigvis være så nærme vinduene som mulig i stua.

Ellers må jeg si at det har vært ganske lite «svinn» under flyttingen. Det vil si ting som har gått i stykker. Men jeg må innrømme at jeg har klart å knuse seks Grönö-lamper fra Ikea. Jeg hadde åtte av disse i en og samme pappeske idèt jeg klarte å kløne det til når jeg skulle åpne døra inn til gangen her i fjerde etasje! Så etter å ha bært alt sammen helt opp i fjerde etasje, måtte jeg jaggu bære mesteparten av det ned igjen også. Men det var altså to lamper som overlevde. I tillegg hadde jeg to som ikke hadde blitt pakket ut enda, så jeg har fortsatt fire av dem. Men da har jeg jo en god grunn til å kjøpe meg noen nye lamper, har jeg ikke? Litt fornying skader ikke! Jeg rev ikke akkurat av meg håret når jeg knuste lampene, for de koster bare 39 kroner stykket på Ikea.

Det blir nok en tur til Ikea etterhvert tenker jeg. Skal nok ha noen lamper og noe andre småting. Jeg trenger blant annet 2 hylleplater til en av Billy-hyllene mine etter at jeg valgte å ta ut alle glassplatene og erstatte dem med trehyller isteden. Det er fordi jeg allerede har klart å fylle opp to 80 cm og en 40 cm hylle med film allerede! Derfor har jeg valgt å ta i bruk en av hyllene som Anders brukte til modellbiler til film. I den sammenheng har jeg også skrudd av glassdørene som var på denne hylla, da det ser rimelig teit ut med bare en hylle til film som har dører. Jeg har derfor en masse glasshyller til overs. Får se hva jeg gjør med dem etterhvert. Akkurat nå sitter jeg og hører på «Junior» med Röyksopp her inne på kontoret og begynner å bli rimelig trang i øynene. Kanskje på tide å komme seg i seng?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/08/29/bomtur-til-ora/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • stein henning29 august, 2010 kl 10:09

  Flytting er utrolig slitsomt – derfor er det noe man ikke skal gjøre for ofte. Men en ting er positivt – man får rydda skikkelig, og kasta masse som man egentlig ikke visste man hadde. Du har en kjempefordel i bilen du har – utrolig praktisk flyttebil. Flytting av modellbiler er også en møysommelig prosess siden de helst skal pakkes i originalemballasjen før du får flytta på de – og plass tar de også. Ellers skal man nok regne med litt svinn. Jeg knuste halve servicet siden halvdelen hadde stappa alt i en eske uten tanke på at esken jo skulle flyttes på. Så når jeg løfta den i heisen – forsvant bunnen. MYE LYD……

  • kak29 august, 2010 kl 11:26
   Forfatter

  I ukene før selve flyttingen startet var jeg 10-12 turer på Øra med alt mulig shit som skulle kastes! Det har vært utrolig fint å bli kvitt all shiten man egentlig ikke trenger lengre! Min Kangoo har vært utrolig GENIAL under flyttingen, ikke noen tvil om det! Hvis jeg hadde hatt en bitteliten «vanlig» bil så hadde nok dette vært en utrolig mye mer kronglete jobb! Under selve flyttingen forrige lørdag brukte vi min Kangoo, en Caddy Maxi og en boogietilhenger med en tillatt totalvekt på 1,4 tonn. Så vi fikk med rimelig mye på hver tur kan du si! 🙂

  Huff, uansett hva det er man knuser er det selvfølgelig kjedelig. Men tror nok at halve servicet ditt var mer irrierende enn de seks Grönö-lampene jeg klarte å knuse! Men forrige fredag når jeg pakket ned alt av film og cd måtte jeg stoppe pappa idèt han var på vei til å bære en av bananeskene med cd ut av leiligheten. Jeg så at bunnen bula. Alt ble derfor pakket om i to andre pappesker! Hadde blitt rimelig irriterende hvis en full bananeske med cd’er hadde blitt strødd utover trappene i blokka!

  Nedpakkingen av modellbilene var litt av en jobb ja, Anders hadde heldigvis tatt vare på nesten alle originaleskene, så de har blitt transportert på en trygg måte, men steike det var litt av en jobb å få alle bilene i inn i originaleskene! Mange av dem var bare å legge oppi isoporen og smekke igjen, men andre måtte skrus sammen, og dette var ikke alltid like lett å få til! Satt der med ei lommelykt i munnen mens jeg knota som værst! Noen av modellbilene (ingen av de dyre AUTOart, Kyosho eller Minichamps dog) manglet originaleske og havnet derfor på toppen i pappeskene. Totalt sett har vel dette gått veldig bra! Men jeg må som sagt innrømme at jeg er rimelig lei flytting nå. Det er over 8 år siden sist, og håper det blir MYE lengre til neste gang! 🙂

 1. Er ikke mye igjen nå vet du kompis. Til du kan puste ut og si vel blåst.

  Dere var veldig effektive sist helg, fikk jo tatt alle de store tinga, slik at det som sto igjen da var bare småpussel som gikk i Kangooen din. I tillegg til Detolfene og kjøkkenskapa som vi «stakk» av med igår kveld.

  Nå har Detolfene kommet på plass i sitt nye hjem, og fått innhold også. Men ikke før glassplatene og skapa var vasket :p Men syns det ble bra med de på den veggen. Passet fint inn der 😉

  Nå gleder vi oss bare til å se hvordan det har blitt oppe hos deg i Krokstien, må si vi er veldig spent. Har jo ikke vært der siden flyttesjauen sist helg.

  • kak29 august, 2010 kl 21:52
   Forfatter

  Nei, nå er det like før! 🙂

  Gleder meg til å se hvordan det ble seende ut oppe hos dere også! Du har jo sett litt tegninga på hvordan det blir på bildene jeg har lagt ut underveis da! 🙂

  Når jeg er ferdig utvasket på Veum gleder jeg meg til å komme i orden her i min nye leilighet! Det er mildt sagt kaos her nå!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.