Michael Schumacher vant sitt siste Formel 1-løp på Monza

Michael Schumacher startet som nummer 2 grid’en idag, og klarte å beholde 2. plassen etter starten med Kimi Raikkonen i tet. Kimi Raikkonen ledet med 1.4 til 2 sekunder helt frem til første pit stop, hvor han gikk inn ett par runder før Michael Schumacher. Michael Schumacher hadde da mulighet til å legge ute ett par runder og ta inn det lille han lå bak, og når han kom ut etter sitt første pit stop kom han ut foran Kimi Raikkonen. Herfra og ut løpet ledet Schumacher med 3 til 8 sekunder på Kimi helt til mål. Alonso som startet på 10. startposisjon etter å ha fått en straff for å ha hindret Felipe Massa under kvalifiseringen hadde jobben med å klatre seg oppover i feltet underveis i løpet. Robert Kubica som startet som nr 6 idag var raskt oppe på 3. plass etter noen få svinger. Det var en intens kamp mellom Robert Kubica og Felipe Massa underveis i løpet, Alonso blandet seg etterhvert også inn.

Når den andre pit stop’en skulle unnagjøres kjørte både Robert Kubica, Fernando Alonso og Felipe Massa inn samtidig, og på vei ut lå Robert Kubica og Fernando Alonso side ved side i pit lane. Når de passerte linjen hvor de kunne øke hastigheten (hastighetsbegrensningen i pit lane på Monza er 100 km/t) var det Alonso som trakk det lengste strådet. Det gikk derimot ikke lenge før Fernando Alonso blåste motoren i sin Renault, ett problem vi sjeldent har sett hos Renualt. Felipe Massa ble tydligvis tatt litt på senga når dette skjedde og bremset for seint, fikk en flat spot eller noe og måtte også ut i gresset en tur. Han kjørte derfor inn i pit igjen for å dekke høyre framhjul og datt derfor nedover på resultatlista. Robert Kubica på sin side fikk tilbake 3. plassen han hadde mistet til Alonso på vei ut av pit lane. Med Alonso ut av bildet og Massa langt ned feltet var det en lett match for Kubica å kjøre inn til 3. plass. Giancarlo Fisichella havnet til slutt på 4. plass med Jenson Button, Rubens Barrichello, Jarno Trulli og Nick Heidfeld på de neste poengplassene. Massa havnet til slutt på 9. plass. Nick Heidfeld startet fra 3. startposisjon idag, men tapte en mengde plasser da han måtte inn til en drive through straff for å ha kjørt for fort i pit lane. Etter at Michael Schumacher sikret seg 10 friske poeng i mesterskapet, mens Fernando Alonso ikke fikk med seg ett eneste poeng i Italia, leder Alonso nå med bare 2 poeng på Schumacher.

Under pressekonferansen etter løpet annonserte Michael Schumacher i dag at han gir seg etter årets sesong. Han fortalte også at det har lenge vært klart hvem som skulle erstatte han når han valgte å gi seg, men dette blir offentliggjort på ett senere tidspunkt. Men det er vel ingen stor risiko jeg tar ved å påstå at det er Kimi Raikkonen. Neste år vil vi derfor se Kimi Raikkonen og Felipe Massa i Ferrari sine Formel 1-biler. Renault kjører med Giancarlo Fisichella og Heikki Kovalainen. McLaren har Fernando Alonso som førstefører, men hvem som blir andrefører er ikke offentliggjort enda. TV3s kommentator trodde ikke det ville være Pedro de la Rosa som overtok McLaren-setet etter at Juan Pablo Montoya ble sidesatt 2 dager etter at han offentliggjorde at han skulle kjøre NASCAR neste år. Dette var forøvrig det siste løpet i Europa i år, det neste løpet er i Kina i slutten av september.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/10/michael-schumacher-vant-sitt-siste-formel-1-lop-pa-monza/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.