Dette er artikkel nummer 1500

Siden jeg startet opp mine nåværende websider, eller blogg om du vil, den 23. mai 2006 har det blitt ganske mange artikler underveis. Dette er artikkel nummer 1500 for å være nøyaktig! 1500 artikler på litt over 9 år. Websidene mine så dog dagens lys allerede 23. januar 1997 og på eget domene (www.kak.net) den 29. mars 1998! Det er derfor ikke noen tvil om at jeg har drevet med dette en stund nå. Websidene har forandret seg ganske mye underveis, det startet med en helt personlig webside, så mye fokus på film, så ble det mye fokus på bil, starten av et forum (forum.kak.net) som senere ble erstattet av et annet forum (prat.kak.net). Jeg har også hatt andre subdomener som news.kak.net og car.kak.net. Men alle disse er historie for lengst. Car.kak.net og prat.kak.net dro jeg ut pluggen av for to år siden. Det er ingen vits å holde liv i noe som ikke brukes og/eller ikke oppdateres lengre.

Blog.kak.net har siden starten vært min egen «boltreplass» hvor jeg har skrevet om alt sm har interessert meg, engasjert meg, irritert meg eller rett og slett bare hatt lyst til å skrive noe om. En periode gikk det veldig mye i motorsport, men dette er også et tilbakelagt kapittel. Men den gangen jeg skrev så «blekket sprutet» om motorsport, fulgte jeg først og fremst Formel 1, men også andre motorsportgrener som DTM, Le Mans, WRC og WTCC. Formel 1 var det siste jeg valgte å slutte å følge i 2010. Rett og slett fordi jeg hadde gått litt lei av det, og når jeg valgte å ikke følge med på Formel 1 lengre, er det vanskelig å skrive noe særlig om det også. Men det var en utrolig stor interesse i de årene jeg holdt på. Det ble skrevet ikke mindre enn 151 artikler om Formel 1, 320 om motorsport totalt sett. Fortsatt er Formel 1 den største kategorien med artikler her på websidene mine.

Men det er andre kategorier og temaer som er i ferd med å ta igjen Formel 1-interesen min, og det er Foto med 303 artikler, Buss med 287 artikler og Generelt med 276 artikler. Sistnevnte er jo ikke noen interesse eller et tema, men derimot en kategori som brukes når artikkelen ikke passer inn i noen av de andre jeg har opprettet. Men det kommer stadig til nye kategorier etterhvert som jeg skriver mer om temaet. Et av de aller største og omfattende kateogoriene jeg har jobbet veldig mye med de siste årene er Krigshistorie. Det hele startet med en tur til Greåker fort i mai 2013. Etter det har det rett og slett gått slag i slag. Noen har til og med omtalt websidene mine som «kanon og bunkerblogg». Andre har kalt det jeg driver med for militærhistorisk nerding. Det er i skrivende stund 87 artikler i denne kategorien.

Jeg har besøkt militærhistoriske anlegg her i Østfold, tatt turen videre til Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, jeg har vært en tur i Møre- og Romsdal, i sommer har jeg også vært en tur i Danmark og ikke minest en tur til Trondheim som jeg foreløpig ikke har fått redigert ferdig enda. Akkurat nå er jeg i sluttfasen med å bli ferdig med Danmark. En ting er ihvertfall helt sikkert, å lage/skrive disse artiklene med flere hundre bilder fra militærhistoriske anlegg er tidkrevende. Det er masse bilder som skal redigeres og gjøres ferdig, det er masse som skal skrives, ofte må jeg også lese meg opp på historikken til de forskjellige anleggene fra flere kilder. Innimellom må jeg også ty til gamlemåten og sette meg ned og lese en bok. For det hender også at jeg kjøper med meg litteratur når jeg besøker de militærhistoriske anleggene. Men her hjemme i Norge har jeg ofte vært heldig og hatt ganske mye informasjon tilgjengelig på wikipedia. Som jo gjør jobben med historikken ganske mye lettere.

I Danmark derimot har jeg opplevd det nesten som en hovedregel at lite eller mangelfull informasjon er tilgjengelig på internett, så da har jeg måttet skrive historikken på bakgrunn av flere forskjellige kilder på internett eller utifra bøker jeg har kjøpt. Men ikke misforstå, jeg er veldig glad i å holde på med dette, ta bilder, redigere bildene etterkant, gjøre research og finne den informasjonen jeg trenger for å skrive en, forhåpentligvis, interessant artikkel om det militærhistoriske anlegget jeg har besøkt. Ofte legger jeg også med enorme mengder med bilder, som i seg selv er veldig tidkrevende. Men jeg er veldig fornøyd når jeg er i mål og kan vise frem resultatet. Noen ganger får jeg stor respons på det jeg legger ut, andre ganger det ikke fullt så mye respons. Men sånn er livet. Alt er ikke like interessant for alle. Men for meg personlig er det veldig interessant. Og det er tross alt for min egen del jeg driver på med dette. Hadde jeg dog aldri fått noe som helst respons, så hadde jeg kanskje mista litt av motivasjonen.

Det er som jeg sa til en kollega her om dagen som reagerte på at jeg hadde tatt 16.000 bilder i ferien, og lurte på hva jeg brukt alt dette til. Lager jeg noe eller, hva liksom? Hvor jeg da svarte at jeg aldri tar et eneste bilde som jeg ikke har tenkt til å bruke til et eller annet! Det vil i bunn og grunn si brukes til en eller annen artikkel her på websidene mine eller til å brukes på Twitter for den saks skyld. Men til sistnevnte bruker jeg som regel alltid mobiltelefonen. Jeg synes det er genialt å kunne legge ut en kort statusoppdatering med et bilde på Twitter, som jo også havner her på websidene mine automatisk. Med det ser man hva jeg driver på med «her og nå», men det kan ofte ta lang tid før resultatet av turen dukker opp i en artikkelform. Det har jeg ihvertfall erfart nå i sommer. Etter å ha vært på ferie- og bunkertur til Kristiansand, Blokhus i Danmark og Trondheim, ligger jeg veldig etter med å få lagt ut bildene og skrive artiklene.

Men når man har tatt så mye bilder, besøkt så mange militærhistoriske anlegg, fyr og andre interessante steder, så tar det rett og slett tid å sluttføre alt sammen. Jeg tar det i kronologisk rekkefølge etterhvert som jeg har tatt dem, så det er også bilder tatt etter at jeg kom hjem fra ferien som ligger i kø og som dessverre kommer til å ligge i kø en stund til. Jeg var f.eks på Høytorp fort i sammenheng med 100 års jubileet og var på omvisning inne i fortet og fikk se tårnkanonene for aller første gang. Jeg fikk også se de fyre av fire (løs)skudd for aller første gang med den omsider returnerte 12 cm tårnkanonen! Dette skjedde for snart en måned siden. Før disse fire skuddene hadde de bare testfyrt kanonen to dager i forveien for å være sikker på at alt fungerte som det skulle. Men tro meg, bildene og teksten kommer fortløpende!

Det dukker dog opp en og annet «dagsaktuelt» oppdatering, som regel bussrelatert, men også artikkelen jeg skrev i går om at jeg hadde kjøpt meg ny gassgrill. En litt lengre prosess enn det burde være kanskje, men sånn er det noen ganger. Det var utrolig deilig å omsider fått montert ferdig grillen og testgrilla litt i går. Men det blir fort til at man må lære seg grillen å kjenne igjen når man har kjøpt en ny grill med andre spesifikasjoner. Den nye grillen har «bare» to brennere mot min gamle som hadde tre brennere. Det vil si at effekten og temperaturen er litt annerledes. Jeg må nok derfor grille litt nærmere «full guffe» enn hva jeg opplevde med min gamle.

Dette var altså bare en liten apropos i sammenheng med at jeg runder 1500 artikler på websidene mine med nettopp denne artikkelen! Jeg gjorde ikke noe ut av det når jeg rundet 1000 artikler, men jeg rundet 500 artikler i februar 2008. I løpet av de litt over 9 årene siden jeg startet blog.kak.net, så har det gått litt i bølgedaler hvor mye jeg har skrevet. Jeg skriver noe når jeg har noe å skrive om, når jeg har noe på hjertet, når jeg har bildet som jeg vil legge ut eller lignende. Har jeg ikke noe å skrive om, så er det aller best å bare la være. Det blir som regel ikke noe interessant allikevel. Statistikken hittil viser at jeg skrev 202 artikler i 2006, 263 artikler i 2007, 247 artikler i 2008, 176 artikler i 2009, 97 artikler i 2010, 53 artikler i 2011, 54 artikler i 2012, 82 artikler i 2013, 167 artikler i 2014 og 135 artikler hittil i 2015. Som dere ser så falt aktivitetsnivået mitt etter at Anders døde i 2008, men sånn er det når man over natta får livet snudd på hodet.

Men fotointeressen har virkelig tatt seg opp igjen og jeg mye mer igjen og jeg tar flere bilder enn jeg noensinne har tatt.  I skrivende øyeblikke har jeg tatt 91.190 bilder med mitt gamle Nikon D7000 speilrefleks og 33.961 bilder med mitt nye Nikon D750 speilrefleks. I tillegg har jeg tre kompaktkameraer som jeg også bruker flittig. Ingen skal komme her og si at jeg ikke bruker kameraene mine ihvertfall! Men jeg regner med at det kommer til å ta litt tid før jeg når en ny milepæl her på websidene mine, nemlig 2000 artikler. Det er helt og holdent opp til hvor mye som skjer, hvor mye jeg har på hjertet, hvor mye skrivekløe jeg har og ikke minst hvor mye bilder jeg tar! Til da, jeg håper dere synes det jeg kommer med er av interesse. Om ikke alt, så ihvertfall noe av det.

Helt til slutt, de artiklene som har blitt lest flest ganger i løpet av årenes løp er Makrobilder av blomster, Sykkel, Reklamefri hverdag, Netflix er lansert i Norge: Jeg har testet tjenesten!, LEGO 50 år, Italiensk dag 2009 på Vålerbanen. Det er flere artikler her som kanskje ikke er noen store bidrag, men det er ikke alltid kvaliteten på innholdet eller hvor mye jobb jeg har lagt i det som avgjør hvor mange som faktisk leser det jeg publiserer. De mest leste militærhistoriske artikkelene er Kanonbunker på Kjøkøy fort, Kjøkøy fort og Skams klove, En tur til Mørvika fort, Omvisning på Torgauten fort, Hjelmkollen fort og Svinesundbrua og Tur til Møvik fort i Kristiansand. En ting er at en artikkel kan være veldig populær når jeg publiserer den, etter det er det veldig avhengig av hvor godt jeg treffer på søkeord på google. På det tidspunktet lever artiklene sine egne liv og noen gjør det veldig bra via søkemotorer. Andre forblir glemt.

PS: Artikler fra 2001-2005 er biltester skrevet for andre deler av websidene mine som har blitt med meg videre her.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/09/06/dette-er-artikkel-nummer-1500/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.