Racerbil tar salto over banen

Under Le Mans Series-løpet på Monza var vi vitne til en utrolig kræsj. Stephane Ortelli i Courage-Oreca LC70-Judd fikk litt av en flyvetur i søndagens løp. Noe tilsvarende har vi vel ikke vært vitne til siden Mercedes-bilene begynte å fly under 24 timers løpet Le Mans? Det kan ikke ha vært mange centimeterne fra å ta med Audi R10 TDI #1 heller. Først flyr Ortelli på høykant forbi Audi R10 TDI’en bak for så å ta salto over banen foran bilen etter sjikanen. Ortelli ender etterhvert i autovernet etter at racerbilen mer eller mindre har gått i oppløsning.

Når man ser slike ulykker i motorsport skjønner man at sikkerheten er ivaretatt når man ikke får nevneverdige skader. Stephane Ortelli brakk bare en ankel og er ellers i fin form. Men vi går ut ifra at han både var sjokkert og forvirret etter denne luftige turen. Le Mans Series får ikke i nærheten av så mye oppmerksomhet som Formel 1, de aller fleste har sikkert fått med seg ulykken til Heikki Kovalainen under Spania Grand Prix. Derfor var det litt overraskende at dagbladet.no presenterte en video av ulykken til Stephane Ortelli.

Audi R10 TDI #1 slapp unna med skrekken under denne hendelsen, men hvis man tar en titt på den offisielle oppsummeringen av løpet på lemans-series.com, ser man også hvilken omgang bilen fikk i begynnelsen av løpet. Det er ikke rart at det tok litt tid å reparere etter det sammenstøtet! Det ligger også flere videosnutter på youtube.com av flyveturen til Stephane Ortelli, her er en av dem! Vi vil også anbefale å ta en titt på denne videosnutten på 7,5 minutter som viser hva som skjer fra live sendingen til Motors TV.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/04/racerbil-tar-salto-over-banen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.