Audi R10 TDI i Le Mans Series ledelse etter Monza

De to Audi R10 TDI’ene startet fra tredje og fjerde startspor i dagens Le Mans Series-løp på Monza etter gårsdagens kvalifisering. De to første startposisjonene var besatt av de to Peugeot 908 HDi FAP. Etter at det ble oppdaget en drivstofflekkasje i en av sikkerhetsventilene på Audi R10 TDI #2 måtte den starte fra pit lane. Audi R10 TDI #1 startet fra #1 startet fra tredje startposisjon som planlagt. Det er naturlig nok en stor ulempe å starte fra pit lane, men når lekkasjen ble oppdaget rett før løpet, var det den eneste muligheten å få reparert lekkasjen.

Audi R10 TDI #2 var derfor helt bakerst i feltet i starten, men hadde klart å klatre opp til midten av feltet i løpet av de første ti minuttene. Få minutter seinere kom sikkerhetsbilen ut på banen og Audi R10 TDI #1 benyttet anledningen til å gå i depot for å skifte dekk og fylle diesel. Etter restarten lå Audi R10 TDI #2 på 14. plass og Audi R10 TDI #1 på 25. plass. Få minutter seinere har Audi R10 TDI #1 kontakt med en annen bil. Audien måtte derfor inn i depot for å skifte ett høyre bakhjul som hadde punktert. Sikkerhetsbilen kom ut på nytt. I tillegg måtte store deler av hjulopphenget foran på venstre side og bak på høyre side byttes. Det var også mye av bakparten og karosseriet som måtte byttes. Bremser og dekk ble også byttet. Audi R10 TDI #1 tapte totalt 19 minutter og 9 runder på denne skaden.

Når den reparerte Audi R10 TDI’en kom ut på banen igjen lå den helt bakerst mens søsterbilen lå på en tiende plass. Etter litt over ti minutter hadde Audi R10 TDI #2 klart å avansere til en tredje plass. Ytterligere ti minutter senere overtok Audi R10 TDI #2 ledelsen i den europeiske Le Mans Series-løpet på Monza i Italia. Halvveis i løpet etter den første runden med førerbytte var Audi R10 TDI #2 fortsatt i ledelse og Audi R10 TDI #1 lå på en 21. plass.

De siste 20 rundene var det intens kamp om ledelsen i løpet mellom Audi R10 TDI #2 og Peugeot 908 HDi FAP #8. Når det gjenstod bare 10 runder ble Audi’en "angrepet" bakfra i en og samme sving to ganger av Peugeot’en. Dette resulterte i at høyre bakdekk punkterte. Audi’en måtte derfor inn i depot for å skifte dekk og tapte dyrebare sekunder og ledelsen til Peugeot’en. Ekstra surt var det at Peugeot’en hadde blitt ilagt en stop-and-go straff for å kjøre forbi under gulflagg. Hadde Peugeot’en ikke drøyet i det lengste med å ta denne straffen hadde Audi R10 TDI #2 helt klart kjørt inn til seier i dag. I steden kjører Peugeot’en i stykker det ene dekket til Audi’en og skaffer seg selv derfor ekstra god til å avtjene den nevnte stop-and-go straffen.

Audi R10 TDI #2 måtte derfor nøye seg med en andre plass, 47.672 sekunder bak vinnende Peugeot 908 HDi FAP. Perscarolo endte på tredje plass, Creation-Aim endte på fjerde plass, den andre Peugeot 908 HDi FAP’en endte på femte plass og Audi R10 TDI #1 endte til slutt på en sjette plass. Bare noen få minutter før løpet var over måtte de inn i depot pga ett punktert dekk. Det gjorde at de mistet femte plassen til Peugeot. Med dagens andre plass og andreplassen i Barcelona, leder Mike Rockenfeller og Alexandrè Premat Le Mans Series med 16 poeng. Neste løp er på Spa-Francorchamps den 11. mai. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/27/audi-r10-tdi-i-le-mans-series-ledelse-etter-monza/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.