Henning Solberg på pallen for første gang!

Både Petter og Henning Solberg startet veldig bra under Rally Tyrkia. Etter første dag lå Petter på 2. plass ett halvt minutt bak Marcus Grönholm og Henning Solberg på en fin-fin 4. plass. På nest siste etappe andre dag kjørte derimot Petter på en stein og fikk ødelagt bilen. Han fikk derfor ikke fullført nest siste etappe og kom ikke til start på siste etappe lørdag. Han fikk derfor 10 minutters tilleggstid og raste ned til en 14. plass. Henning rykket pga dette opp til 3. plass og var nærmere en pallplassering enn noensinne! Petters uhell resulterte også i at Ford lå på 1. og 2. plass etter lørdagens etapper, med Marcus Grönholm i tet med Mikko Hirvonen på 2. plass.

Bak Henning på en 4. plass lå derimot Chris Atkinson i den andre Subaru’en med bare noen få sekunder opp til en pallplass. Det ville derfor bli en hard kamp om 3. plassen under søndagens etapper i Tyrkia. Takket være problemer for Atkinson i Subaru’n kunne Henning Solberg «surfe» inn til sin første pallplassering i rally-VM-noensinne! Han har kjørt inn til flere 4. plasser allerede, men dette er hans første pallplassering! Endelig tar storebror Solberg steget opp til pallen i rally-VM! Må si at jeg er utrolig glad på Henning sine vegne og regner med at vi kommer til å se enda mer til Henning fremover! Neste år er det ikke helt sikkert hva Henning skal kjøre enda, men at han skal kjøre hele rallysesongen er helt sikkert!

Marcus Grönholm vant løpet mens Mikko Hirvonen kjørte inn til 2. plass. Med dette tok Ford ett solid grep om konstruktørmesterskapet i rally. Sebastian Loeb stilte ikke til start i dette løpet grunnet armbrudd. Colin McRae steppet inn for Loeb denne helgen for å prøve å sikre så mange konstruktørpoeng som mulig. Førermesterskapet er ikke umiddelbart truet, da Loeb ledet med såpass mange poeng, men i konstuktørmesterskapet var det mye jevnere. Colin McRae lå på en 7. plass etter søndagens nest siste etappe, men måtte bryte på den siste etappen med bilproblemer. Dani Sordo i den andre Citroen-bilen kjørte inn til en 9. plass. Mulig han fikk ett eller to poeng fordi biler på plassene foran ikke er nominert til å ta konstruktørpoeng. Neste rally er Australia mellom 27. og 29. oktober!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/10/15/henning-solberg-pa-pallen-for-forste-gang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.