Packard Bell Easynote – min nye bærbare pc

Min nye bærbare pc har kommet i dag! Jeg skrev i går at det nå skal bli deilig med ferie, i den sammeheng har jeg også valgt å kjøpe meg en bærbar pc! Jeg har hatt dette i bakhodet ganske lenge nå, men det var først på mandag jeg omsider bestemte meg for hva jeg skulle kjøpe. Jeg har vurdert flere mini-pc’er, «vanlige» bærbare fra Acer, Dell og til slutt Packard Bell. Dell var vel de første jeg skrinla. Det var primært pga pris. Siden jeg ikke skulle kjøpe meg en primær-pc, var jeg ikke interessert i å legge fryktelig mye penger på bordet for en bærbar pc. Men når man kom til et stykke, så ble det faktisk litt penger allikevel.

Mini-pc’ene som Asus kom med først, har vel mer eller mindre alle pc-produsentene kommet med etterhvert. Men det som har gjort at jeg har vært skeptisk til disse mini-pc’ene er at de er VELDIG små. Vil det være en pc som jeg vil kunne trives med når jeg sitter og skriver i timesvis enkelte ganger. Jeg har jo også lyst til å jobbe litt med bilder på den bærbare også. Etter å ha sett på og tatt litt på flere mini-pc’er valgte jeg å droppe hele konseptet. Utrolig praktisk hvis man bare skal ha med seg en bitteliten pc på tur for å kunne surfe, sjekke mail og gjøre småting, men å sitte å jobbe litt mer seriøst på? Det tror jeg faktisk ikke de er særlig  bra til.

Acer er ett merke jeg har hatt i bakhodet en stund når det kommer til bærbare. Derfor var det Acer jeg fokuserte på når jeg så etter en bærbar pc nå. Men jeg har hatt litt problemer med å finne en som har vært en god kombinasjon mellom pris og spesifikasjoner. Jeg fant til slutt en pc som jeg kunne trives med, men når jeg fant den Packard Bell Easynote’en jeg endte opp med å kjøpe for bare 500 kroner ekstra, var ikke valget vanskelig. Jeg fikk dobbelt så mye ram, en Intel Pentium Dual Core 2.0 ghz prosessor istedenfor en (singel core) Intel Celeron prosessor og i tillegg en litt større harddisk. Sistnevnte var av minst betydning, men mer ram og ganske mye bedre prosessor for bare 500 kroner ekstra var veldig viktige argumenter for at jeg endte opp med en Packard Bell. Selv om jeg i utgangspunktet hadde mer eller mindre bestemt meg for å kjøpe en Acer bærbar pc. Men jeg har ihvertfall kjøpt en bærbar pc fra en produsent som eies av Acer da!

Jeg driver og setter opp pc’en for første gang i skrivende stund, og det er første gang jeg kjøper en pc hvor det ikke følger med en Windows installasjons-cd. Her er det «gjenoppretting» som gjelder. Hele systemet har nå blitt installert og konfigurert fra denne «gjenopprettings-partisjonen» og jeg kunne til min store glede se at jeg kunne velge språk på min installasjon av Microsoft Windows Vista Home Premium! Jeg valgte selvfølgelig engelsk! Må innrømme at jeg hadde helt glemt å sjekke ut dette på forhånd, og var derfor litt redd for at jeg ville få operativsystemet på norsk, men men jeg kunne vel leve med det også. Men nå fikk jeg jo heldigvis operativsystemet på engelsk allikevel! Må innrømme at jeg ikke fordrar et operativsystem på norsk! Det blir bare feil, rett og slett.

Så dette er på ingen måte ett innlegg med brukererfaringer av min nye Packard Bell Easynote, det får eventuelt komme senere. Men jeg hadde lyst til å fortelle litt om min nye pc! For å gå kjapt igjennom spesifikasjonene, så er det en Packard Bell Easynote (modellbetegnelsen er MH36-U-570NC) med 15.4″ skjerm, Intel Pentium Dual-Core 2.0 ghz (T4200) prosessor, 4 gb ram, 320 gb harddisk, webcam, 10/100 nettverk, trådløst nett (802.11 b/g/draft-n), dvd-brenner og en kortleser som leser SD, MMC, MS og MS Pro. Den kan ihvertfall lese minnebrikkene mine fra Nikon Coolpix S9-kameraet mitt. Men det er værre med minnebrikkene fra Fujifilm Finepix S6500fd og Nikon D70S. Da får jeg eventuelt ta med meg min eksterne minnekortleser! I likhet med min Dell Dimension 9200 har jeg Microsoft Windows Vista Home Premium på den nye bærbare pc’en også!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/03/packard-bell-easynote-min-nye-barbare-pc/

14 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban4 september, 2009 kl 00:24

  gratulere kompis med ny bærbar pc. den så jo bare rå ut 🙂

  • kak4 september, 2009 kl 17:52
   Forfatter

  Takk for det Robban! 🙂

  Kult å endelig ha fått kjøpt meg en bærbar pc! Hvor mye jeg kommer til å bruke den til daglig, vet jeg ikke, da jeg som regel sitter «stasjonert» på kontoret og pusler med tingene mine der. Men vi får se etterhvert. Hovedformålet til denne bærbare pc’en er for å kunne ha den med meg på tur. Men når den først er i hus, så er det utrolig praktisk å kunne være trådløs nå og da!

  Dette er som sagt min første pc uten en Microsoft Windows (Vista Home Premium) installasjons-cd, her er det «gjenomretting» som gjelder. Jeg har alltid pleid å formattere pc’en så fort jeg har fått den og hive ut alt ferdiginstallert «shit» fra fabrikk. Men hvis jeg skal kunne gjøre det med denne pc’en, må jeg isåfall bruke cd’en jeg fikk med min Dell Dimension 9200. Sikkert ikke noe problem, jeg bruker jo lisensen som fulgte med denne pc’en. Men, jeg må nok ringe til Microsoft for å aktivere Windows, tenker jeg. Slik som jeg må gjøre med Anders sin gamle pc når den installeres på nytt.

  Men forløpig ser jeg hvordan det går med denne «fabrikksinstallerte pc’en». Har hittil fjernet diverse shit jeg ikke har bruk for eller vil ha på pc’en, som f.eks alle rester av Microsoft Office og Works. Jeg installerer selvfølgelig OpenOffice.org, Firefox og alle de andre programmene jeg liker å bruke! ! 🙂

  Dette er forøvrig min første kommentar i bloggen skrevet på min nye bærbare pc! 😀

  • hege a23 september, 2009 kl 12:56

  Jeg har samme pc selv.. Men hvordan finner en fram webkameraet? Har veldig lyst til å ta bilder osv 🙂

  • kak23 september, 2009 kl 15:09
   Forfatter

  Hm, jeg har brukt webkameraet for første gang nå mens jeg er i København, og kun brukt det til msn. Så hvordan man eventuelt bruker det til å ta bilder med, det aner jeg faktisk ikke.

  • Celia3 januar, 2010 kl 00:33

  Har tenkt på Packard Bell EasyNote MH36… den likner kanskje på din?

  • kak3 januar, 2010 kl 00:48
   Forfatter

  Det finnes flere utgaver av Packard Bell EasyNote MH36, så det blir vanskelig å svare på. Jeg trenger nok en mer nøyaktig modellbetegnelse, eller spesifikasjonene på pc’en for å kunne si noe fra eller til.

  • Hilde6 januar, 2010 kl 18:53

  Hei. Jeg har i dag bestilt easynote MH36 LXB190Y038. Falt helt for den og prisen. Men lure jo veldig på hva jeg egentlig har bestilt da jeg ikke finner noen tester o.l. Kansje du kan hjelpe mæ. Hvordan er den?

  • kak6 januar, 2010 kl 19:34
   Forfatter

  Såvidt jeg kan se, Hilde så er det et par småforskjeller fra min pc. Den du har bestilt har en Intel Celeron Dual Core T3000 (1.8 ghz) mens min har en Intel Pentium Dual Core T4200 (2.0 ghz). I tillegg blir din levert med Windows Vista Home Basic, mens min kom med Windows Vista Home Premium. Ingen STORE forskjeller å snakke om. Men hvor stor/liten ytelseslforskjell det er på T3000 og T4200 vet jeg ikke.

  • Hilde6 januar, 2010 kl 20:48

  Takk for svaret. Prisen var 3200,-, så kan vel ikke vente all verden. Får håpe jeg ikke har gjort et dårlig kjøp alikavel. Gleder meg i spenning til den kommer. Den e iallfall bare lekker.

  • kak6 januar, 2010 kl 21:26
   Forfatter

  Jeg regner med at du kommer til å bli fornøyd med din nye Packard Bell! Jeg er ihvertfall kjempefornøyd med min! Gratulerer med ny bærbar pc! 🙂

  • Lucas26 januar, 2010 kl 00:37

  Heisann.
  Jeg bestillte denne pc’n; ‘Packard Bell EasyNote MH36 (LXB190Y038)’ over nett til min søster i julegave.
  Jeg var ute etter en rimeli, og grei pc og mente denne var et kjempekjøp. På bildene riktignok, så mener jeg bestemt det ser ut til å være et WEB CAM over skjermen (der de typisk bruker å være plassert), både på bilder fra nettbutikk, samt på selve esken som pc’n lå inni. Men hverken jeg, eller andre mere datakyndige som har sett på den kan tyde/se at det faktisk er no web cam på den i det hele tatt..? Er det virkelig slik som det blir nevnt her, små forskjeller på »samme» pc, men da kun brukt esker/bilder på den »fullt utstyrte»?? hehe…syntes dette var rart, samtidig såm det står i spesifikasoner på div nettsider at den er med Web cam.
  Produskjinsfeil? Eller ikke medfølgende integrert webcam på min model?

  • Joakim26 januar, 2010 kl 11:11

  hei jeg har ikke fått web cameraet til og funke på noen måte:( har du et tips?

  • kak27 januar, 2010 kl 21:08
   Forfatter

  Lucas: Det er ikke godt å si hva som har skjedd i ditt tilfelle. Hvis pc’en er avbildet med webcam og det er nevnt at det er webcam inkludert i den bærbare, så er det jo merkelig hvis den blir levert uten! Hvor mange og store forskjeller det er på de forskjellige variantene av Packard Bell EasyNote MH36 vet jeg ikke. Men vi har ihvertfall forløpig snublet over to forskjellige utgaver.

  Men hvis du har blitt «lurt» til å tro at det skal være webcam på pc’en, så ville jeg klaget til nettbutikken du har kjøpt pc’en fra!

  Joakim: Jeg måtte ikke gjøre noe som helst for å få webcam’en til å fungere på min pc. Jeg bruker dog kun webcam’en til msn og ikke noe annet. Hvordan man eventuelt bruker webcam’en til å ta bilder/video utenom msn aner jeg rett og slett ikke. Får du webcam’en til å fungere i msn? Har du reinstallert pc’en etter at du fikk den? Min ble levert med recovery bare, så det fulgte ikke med en egen windows/driver-cd. Da hadde jeg nok formattert og satt opp alt på nytt selv. Det er jo alltid installert en masse unødvendig shit fra fabrikk. Hvis du har installert alt på nytt er det vel en viss fare for at du ikke har installert driverne til webcam’en? De finner du vel isåfall på websidene til Packard Bell.

  • Lucas15 februar, 2010 kl 01:42

  Takker for svar! =)
  Ja skal ta meg en telefon til elprice på denne.
  Noen som har erfaringer om de bruker å være vanskelige i slike ‘klage’-tilfeller der?
  Ser foresten på nettsidene deres at de ikke selger denne maskinen lenger….kan det ha en sammenheng? Pes fra folk som har havnet i samme situasjon som meg…?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.