Ferdig med å pynte til jul

Det var alt annet enn sikkert at jeg ville få pyntet til jul i år, noe jeg også ga uttrykk for for noen dager siden. Men det er åpenbart noen som leser det jeg skriver og fikk derfor hjelp til både å få vasket til jul, tatt frem julepynten og ikke minst pyntet juletreet. Julepynten og juletreet har det alltid vært Anders som har tatt seg av. Med unntak av å montere lysene på juletreet, det har vært min jobb. Jeg har derfor satt veldig stor pris på å få hjelp til dette i år!

På torsdag hadde jeg ryddet litt her hjemme, deriblant å endelig få ryddet på skrivebordet til Anders. Det startet med at jeg ryddet av mitt eget skrivebord, og da så det unektelig teit ut med alt rotet på Anders sitt skrivebord. Jeg gikk derfor løs på hans skrivebord også. Det var veldig mye som gikk rett i søppeldunken, deriblant flere modellbiler som var demontert til det ugjenkjennelige. Jeg ser liksom ikke helt for meg at jeg setter meg ned og monterer disse sammen igjen. Det er mer enn nok modellbiler her som er hele. Men det var utrolig deilig å endelig å få ryddet begge skrivebordene våre.

I tillegg måtte jeg finne juletreet og all julepynten, og jeg fant det på loftet. Vi har ikke pleid å ha det på loftet før, derfor jeg hadde problemer med å finne de syvarmede julelysene. Men i fjor ble tydeligvis alt sammen satt opp på loftet. Greit med alt som er ute av veien til daglig. Mens jeg var på jobb fredag kom mamma på besøk og gjorde rent i leiligheten min. Med katten Tom rundt seg hele tiden. Siden fredag var siste skoledag hadde de sluttet tidligere enn normalt og jeg slapp derfor skolekjøringa på slutten av skiftet mitt. Mamma ble derfor litt overrasket over at jeg kom 1,5 time tidligere enn planlagt. Det ble derfor en liten pause i rengjøringa og en liten matbit. Før mamma gjorde seg ferdig med rengjøringen. Men hu hadde allerede satt frem en masse julepynt i de to stuene her.

Etterpå hjalp jeg til med noen småting før pappa også kom på besøk. Mens pappa var og hentet pizza fra Elias på Rolvsøy monterte mamma og jeg juletreet, satt på alle de 32 lysene og begynte så smått å henge på litt kuler. Det ble en liten pause i pyntingen for å spise pizza. Etter maten pyntet vi ferdig juletreet, kun med kuler i år. Deretter stod filmen Wall-E på Blu-ray, dessert, snacks og litt godt å drikke på menyen resten av kvelden. Det ble i grunn en utrolig hyggelig kveld, en kveld som kunne blitt utrolig trist og jævlig hvis jeg hadde vært alene om å gjøre dette. Det er utrolig godt å ha familie og venner rundt seg etter det som har skjedd. Selv om jeg også er mye mer alene hjemme nå enn jeg var i starten. Men det går helt greit, er deilig å være litt alene og pusle med mine egne ting også.

Jeg er forøvrig litt imponert over meg selv å være ferdig med julegavene en uke før jul, uten å egentlig ha stressa noe. Alle julegavene er forøvrig sendt opp med mamma og pappa, siden vi skal feire jul der i år. Det blir nok veldig hyggelig å feire jul med mamma, pappa, min bror og hans 2 barn. Nå har jeg hatt fri et par dager i helga, men jeg skal jobbe mandag og tirsdag før «juleferien» starter. Jeg har fri onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag. Men mandag og tirsdag før nyttår og fredagen etter nyttår skal jeg tilbake på jobb igjen. Men det blir deilig med over pari med fridager nå i jula! Nå er det bare 3 dager igjen til jul og jeg vil benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig god jul!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/12/21/ferdig-med-a-pynte-til-jul/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Så koselig at du har pyntet da. Nydelig bilder av kulene 🙂

  God Jul, Ken-Arild, og håper virkelig at du finne fred i det nye året.

  • kak21 desember, 2008 kl 19:36
   Forfatter

  Jeg kan ikke ta så veldig mye kred for årets julepynting, det er mamma som har stått for mesteparten. Se bort fra juletreet, der var vi sammen om å montere og pynte! 🙂

  Men det er tross alt hyggelig å få det pyntet til jul. Det hadde blitt ganske stusselig hvis jeg ikke hadde pyntet i det hele tatt. Men jeg vet som sagt ikke om jeg hadde fått gjort noe på egenhånd. Jeg er derfor veldig takknemmelig for at mamma hjalp meg! 🙂

  God jul til deg også, Sharon! Utrolig hyggelig å fått kontakt med deg igjen etter så (utrolig) mange år! 🙂

 2. Her har juletreet Svein kommet på besøk for et par dager siden, så da er det barnåler overalt på gulvet allerede. Anette har dratt til Fetsund, så da er det bare musikk og rolig programmering i timene etter julejobbinga (10:00-20:00).

  GOD JUL!

  • kak22 desember, 2008 kl 20:40
   Forfatter

  Har du gitt juletreet ditt ett navn, Mats? Jeg skal kanskje ikke si noe, jeg har en støvsuger som heter Gloria, en oppvaskmaskin som heter James the second one og en vifte som heter Pernille. Til mitt forsvar så er det ikke jeg som har døpt dem! 😉

  Det blir riktignok dårlig med barnåler fra mitt juletree av plast, men det skal være sikkert og visst at det ikke er drøssfri! Det blir mindre «barnåler» på juletreet for hvert år det brukes!

  God jul til deg også, Mats! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.