Blir det jul i år?

Neida, jula er nok ikke offisielt avlyst og den har en tendens til å inntreffe hvert eneste år den 24. desember. Enten man vil eller ei. Planene for julaften er også klare, ikke helt slik som Anders og jeg hadde planlagt det. Etter å ha vært hos mamma og pappa to år på rad, hadde vi i år bestemt oss for å feire jul hjemme alene. Det var slik vi likte å feire jul. Bare oss to her hjemme uten noe stress og mas. Vi lagde julemat så vi hadde mat til over nyttår og måtte som regel kaste noe. I tillegg hadde vi mulighet til å gå fra middagen for å komme tilbake til andre bordsetning litt senere på kvelden.

Det var med andre ord ikke så viktig for oss at middagen var ferdig til ett bestemt klokkeslett og å gjøre de forskjellige tingene i bestemt rekkefølge. Vi koste oss med nydelig julemat, pakket opp gavene, så på tegnefilm på tv og spiste riskrem med rød saus. Det er jula si det. Men det ble ikke noe av den planlage hjemme alene-jula i år. Jeg har ihvertfall ikke noen planer om å feire jul mutters alene her på Veum. Det er mye jeg kan være villig til å prøve, men DET er jeg ikke villig til å prøve. Jeg har overhodet ikke lyst til å være alene på julaften. Det hadde jeg nok sikkert ikke fått lov til om jeg prøvde å ytre ønske om det heller.

Jeg skal derfor opp til mamma og pappa hvor også min bror og hans barn kommer. Så da blir det jul med barn i år. Jeg har kjøpt inn de aller fleste julegavene, det gjenstår bare å kjøpe julegaver til ungene til Runar, så er jeg i boks for i år. Det er over 10 år siden sist jeg hadde ansvaret ene og alene for å kjøpe inn julegavene, noe jeg er nødt til å venne meg til. Alt jeg har vært vant til å gjøre sammen med Anders, må gjøres alene fremover. Det blir liksom en første gang for alt man var vant til å gjøre sammen. Noe går greiere enn andre ting.

Hvordan det blir med pyntingen til jul i år vet jeg ikke. Det var alltid Anders som stod for julepyntingen. Det eneste jeg fikk lov til å gjøre var å montere lysene på juletreet. Ellers var det Anders som var sjefen for julepyntingen. Jeg for min del synes forøvrig det var en grei arbeidsfordeling. Vanligvis har vi satt fram to 7-armet lysestake i de to vinduene her på kontoret, men jeg vet ærlig talt ikke hvor de har blitt av. Regner med at de har havnet på loftet, men har ikke vært der oppe enda. Kanskje til uka, kanskje ikke. Så blir det spennende å se om jeg kommer til å ta frem juletreet og pynte det alene i år. Kanskje jeg skal spørre om noen vil hjelpe meg med det? Eller kanskje det er best å prøve å gjøre det alene?

Uansett om man vil det eller ei, julaften dukker ustanselig opp den 24. desember. Men det  blir sikkert hyggelig i år også, selv om det blir veldig rart å feire jul uten Anders. Hvem skal lage hans nydelige marinerte skinkestek og resten av maten han var så glad i å lage til jul? Jeg har alltid vært vant til å ha en masse rester av julemat igjennom jula, kanskje jeg må ty til Fjordland i år? Nå er det bare 9 dager igjen til jul.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/12/15/blir-det-jul-i-ar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.