Nå er det juleferie!

Det skal bli utrolig deilig med fem sammenhengende dager fri nå i jula! I tillegg til torsdag, fredag, lørdag og søndag har jeg også fri ifølge skiftplanen på mandag. Hærlig! Den to tingene som måtte gjøres før jeg tok kvelden i dag har blitt gjort. Det vil si sende avgårde julehilsen med et bildet av meg med nisselue foran bussen med «God jul» i skiltkassa på mms. Tidligere har jeg bare sendt ut denne mms’en til noen ytters få, men i år er det flere som har fått gleden av å motta en mms med eget bilde istedenfor bare en tekstmelding. Jeg synes ihvertfall det er litt gøy å ta egne bilder til anledningen! Den andre tingen jeg måtte gjøre i dag var å pakke inn julegavene til de jeg ikke skal feire jul sammen med i morgen og levere disse. Den runden tar i utgangspunktet ikke så lang tid, men man blir jo værende og skravle litt og endte opp med å se på to halve julefilmer på siste stopp.

Men det er bare hyggelig, nå har jeg kommet meg hjem igjen etter å ha kjørt på et utrolig forferdelig føre på veiene! Det snør i skrivende stund og det har kommet omlag 4-5 centimeter med snø i dag. Det så ihvertfall slik ut etter at jeg hadde kjørt bilen inn på gårdsplassen her hjemme. Men jeg regner med at det dukker opp enda mer snø i løpet av natta. I tillegg er det meldt enda mer snø i morgen på julaften! Det er ikke noen tvil om at dette blir en hvit jul ihvertfall! Det er veldig hyggelig er det ikke? Kjipt føre å kjøre på når det står på og snør som værst, men det blir jo så hvitt, lyst og hyggelig med all den hvite snøen! Men for min del kan den gjerne forsvinne rett over nyttår. Eller for å inngå et kompromiss: Snøen kan gjerne ligge, men det bør ikke nødvendigvis komme i bøtter og spann etter at vi har kommet inn i 2010.

De to siste dagene har jeg sittet med nisselue og kjørt buss på Hvaler, noe som har ført til ekstra mange smil og hyggelige kommentarer fra passasjerene! Jeg tror vel også at passasjerene synes det er litt gøy å møte en bussjåfør som smiler og hilser med nisselue på når de skal ut og kjøre buss nå rett før jul! Jeg velger ihvertfall å tro det! Jeg må dog innrømme at jeg har vært rimelig trøtt i dag, men det har med å gjøre at jeg har vært altfor seint i seng denne uka og at det derfor har blitt mindre søvn enn vanlig. Derfor skal det bli utrolig deilig med fem sammenhengende fridager nå hvor jeg i utgangspunktet kan sove så lenge jeg vil!

Som nevnt tidligere skal jeg feire jul sammen med foreldrene mine på Rolvsøy. Når jeg ble invitert ble jeg forespeilet at det skulle serveres pinnekjøtt på julaften. Men det har blitt litt endring i planene. Det blir ribbe med tilbehør på julaften og pinnekjøtt på 1. juledag! Snaddermat to dager på rad med andre ord! Jeg gleder meg masse til samværet, å hygge seg sammen med familien og ikke minst til all den gode maten! I tillegg skal jeg nyte en god juleøl til maten og kanskje noe annet godt å drikke senere på kvelden. Jeg har ihvertfall «booket» overnatting på mitt gamle gutterom i kjelleren!

På kvelden på julaften kommer også min bror og Janne innom, det blir hyggelig å hilse på dem i morgen også. Jeg har forøvrig vært innom dem i kveld og levert julegavene, siden de skal feire jul et annet sted, og det hadde jo vært litt teit å få julegavene seint på kvelden, eller hva? 1. juledag blir det oss alle på pinnekjøtt! 1. juledag er også bursdagen til Julie som jeg er onkel til, men den blir feiret noen dager senere i år, siden broder’n ikke har ungene i jula. Men onkel Ken har selvfølgelig kjøpt bursdagsgave til Julie allerede og gleder seg til bursdagen!

De siste dagene har det vært forholdsvis kaldt, mens mandagen hittil har vært den kaldeste med 19 grader når jeg startet her hjemme på Veum kl 4 om morgenen. Det har dog vært litt mildere utover i uka og i dag viste gradestokken ved Gilde ved Amfi Borg +1 grader. Jeg tar nok ikke bilder nede på Spjær hver eneste gang jeg er der, men når det er kaldt så endrer «utsikten» seg ganske mye fra dag til dag, derfor har det blitt en del bilder nå i det siste. Deriblant også i går når jeg hadde med meg mitt Fujifilm Finepix S65000fd. Kameraet ble tatt med i tillegg til Nikon Coolpix S9-kameraet mitt for å ta GOD JUL-bildet mitt med nisselue! Men jeg tok naturlig nok litt andre bilder når jeg hadde med meg det kameraet også. Det er ikke noen tvil om at det tar ganske mye bedre bilder, men det blir litt kronglete å drasse det med seg hele tiden når jeg er på jobb. Men når jeg skal ta litt mer seriøse bilder, bruker jeg helst det kameraet. Snakker vi om enda mer seriøse fotografering er det selvfølgelig Nikon D70S’en som er min følgesvenn.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/24/na-er-det-juleferie/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.