Tur med bobilen til Trollnestjernet, Brekke sluser og Tangen brygge

Det tok selvfølgelig ikke lang tid før jeg var klar for en ny tur med bobilen. Jeg var en tur innom på onsdagen for å sette på litt lading og slå på kjøleskapet, slik at jeg kunne starte neste tur med fulladede batterier og ikke minst kald Cola i kjøleskapet! På fredag dro jeg hjem for å pakke og sove litt før jeg hentet bobilen hjemme hos foreldrene mine. Da gjenstod det bare å kjøre siste del av skiftet mitt før jeg kunne starte denne bobilturen. Men først en tur innom Kiwi Borgarveien for å bunkre litt før jeg kunne kjøre avgårde. Jeg hadde på forhånd ikke helt bestemt meg for hvor jeg kunne tenke meg å reise. Men valget falt til slutt på å ta en tur til Tistedal i Halden kommune! Der er det fine steder jeg har vært med bobilen tidligere!

Trollnestjernet

Jeg tenkte å ta en tur til Fjell bru. Jeg var en tur innom i vinter, men da stod det noen der fra før og det var veldig forsøplet, så jeg valgte å bare kjøre videre. Men jeg ga Fjell bru en ny sjanse. Det stod en bil der nå også, men det var mye renere og penere denne gangen. Jeg kjørte ut og så inn igjen for å få parkert “feil vei”. Rett og slett for å kunne få bobilen i vater uten å bruke nivåklossene. Med feil vei mener jeg at jeg parkerte med bodelsdøra mot veien og ikke mot Trollnestjernet. Som normalt sett hadde vært den veien jeg kunne tenke meg å ha utsikten. Men her er det såpass helling at jeg vet ikke om jeg hadde fått bobilen i vater med nivåklosser en gang. Et eller annet sted på plassen hadde jeg sikkert fått det til. Men synes det i grunn fungerte fint “feil vei” her.

Jeg var raskt ute med kameraet for å ta litt bilder. Det var rett og slett magisk stemning over Trollnestjernet denne fredag kvelden i starten av juni! Disen lå over vannet og stemningen var rett og slett trolsk! Det var egentlig helt perfekt, med trolsk stemning over Trollnestjernet! Siden klokka var rett før 20 på kvelden, var jeg etter å tatt noen bilder ganske raskt i gang med å få laget meg litt middag. Så tenkte jeg å se litt film og ta det helt rolig etter en dag som startet litt før klokka 5 på morgenen. Jeg så filmen Jaget (1993) med Harrison Ford og Tommy Lee Jones. Det er en film jeg ikke hadde sett på veldig lenge. Synd at ikke filmen US Marshals (1998) også er tilgjengelig på Netflix, da det er en oppfølger med Tommy Lee Jones i den samme rollen som Samuel Gerard. Jeg nøyde meg med den ene filmen.

Men det var ikke dags å gå til sengs enda, så jeg satt oppe og hørte på Madrugada med de nye trådløse Argon Soul2 hodetelefonene mine mens jeg pratet litt på Messenger. Klokka 01.30 på natta var jeg derimot i seng og da var det 89% på batteriet. Når jeg våknet lørdag til bedre vær, dog med litt skyer fortsatt var det 84% igjen på batteriet. Det var egentlig et fantastisk vær. Jeg var egentlig forberedt på at jeg skulle regne bort denne helgen, men været var bra og mye bedre lading fra solcellepanelet enn jeg hadde regnet med. Det ser ut til at mesteparten av regnet kom fredag kveld. Jeg satt ny rekord i lading fra solcellepanelet med 8,5 A lading. Klokka 13.45 var batteriet fulladet. Nå er det mulig at jeg har hatt enda bedre lading tidligere, men etter at jeg byttet ut mitt gamle GEL-batteri i februar med et nytt lithiumbatteri, har jeg nå mulighet til å følge med på hvor mye (netto) det enten er lading eller forbruk på batteriet. Hvis jeg sørger for å slå av alle forbrukere, kan jeg lett se hvor mye lading jeg får fra solcellepanelet.

   

Brekke sluser

Jeg tok litt bilder, det var noen fantastiske skyer over Trollnestjernet. Spiste lunsj i bobilen, det var mildt sagt varmt inne i bobilen med 29 grader. Jeg satt opp vinduet på venstre side i bobilen og fikk temperaturen ned i 26 grader etterhvert. Etterpå valgte jeg å kjøre videre til Brekke sluser. Her så det ut til at de var nesten helt ferdig med restaureringen og reparasjonen av Brekke sluser som de holdt på med sist jeg var innom. De hadde også hugd ned en masse skog og trær og det var derfor mye mer åpent enn sist. Jeg parkerte på en parkeringsplass som ser ut som en “ny” parkeringsplass på motsatt side av den gamle parkeringsplassen. Siden de hadde hugd ned en masse skog, så hadde man god oversikt bort til Brekke sluser herfra. Jeg syntes det var såpass fint her at jeg vurderte allerede når jeg kom at jeg kanskje skulle overnatte her. Kan like godt stå her som et annet sted igjennom regnet som ser ut til å komme senere på kvelden og vare frem til søndag klokka 10.

Det var først meldt at regnet skulle komme ved 14-tiden, så ble det 16-tiden og etterhvert ble værvarselet oppdatert til at det ikke skulle begynne å regne før klokka 19. I mellomtiden hadde jeg gått meg en tur rundt på Brekke sluser for å ta nye bilder. Og siden mesteparten av restaureringen var ferdigstilt, var det mye lettere å ta bilder også. Og selvfølgelig finere enn med stillas og annet “rot”. Og været må jeg si var overraskende bra i forhold til hva jeg hadde forventet denne helgen! Det er jo ikke noe som er bedre enn det, når været blir bedre enn man hadde regnet med. Et godt argument for å ikke avlyse eller droppe å dra på tur selv om det er meldt litt dårlig vær. Man vet aldri hva man ender opp med å få. Det kan jo faktisk også hende at man får dårligere vær enn man hadde regnet med også. Hvis det var meldt ganske bra vær i utgangspunktet, mener jeg.

Etter middag tenkte jeg å ha en filmkveld i bobilen. Jeg regnet med at regnet skulle komme i bøtter og spann utover kvelden. Derfor var det duket for en filmkveld med Matrix denne lørdagskvelden! The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) og The Matrix Revolutions (2003). Det var rimelig mange år siden jeg så denne trilogien sist nå, og det var uten tvil et hyggelig gjensyn! Spesielt den første filmen var jo rimelig WOW den gangen den kom! Jeg synes fortsatt at disse filmene er like imponerende i dag +/- 20 år senere! Det begynte forøvrig å regne klokka 18.55 på kvelden, så opphold en stund før det virkelig begynte å plaske ned i stor stil klokka 19.45. Men det voldsomme regnværet varte bare i noen minutter. Etterpå regnet det i litt mer normale mengder.

Jeg var i seng klokka 02.15 og da var det 83% igjen på batteriet. Søndag våknet jeg med 79% igjen på batteriet. Jeg var litt sent ute av senga, dusjet og spiste frokost. Satt og slappet av og så litt på livet. Det var en del mer trafikk her ved Brekke sluser søndag formiddag enn det  var lørdag ettermiddag og kveld. Men er ikke det ganske vanlig da, at søndag er en større turdag enn lørdag? Det stod forresten en bobil til her sammen med meg i natt, men den stod borte på den andre parkeringsplassen, lengst inn. Det var faktisk flere bobiler innom også på lørdag forsåvidt. Stusset over noen av dem, de kom inn på plassen og slang fra seg bobilen midt på plassen, stod og røykte og så bort på Brekke sluser og pratet litt seg imellom og så satt de seg inn i bobilen igjen og kjørte avgårde. Snodig, hva med å ta turen bort og ta Brekke sluser i nærmere øyesyn? Å bare kjøre til parkeringsplassen og se bort virket litt merkelig på meg ihvertfall. Men vi er forskjellige. En av bobilen hadde faktisk kjørt 2,5 kilometer på grusveien igjennom skogen for så å bare snu og kjøre tilbake igjen.

   

Tangen brygge

Jeg satt forresten ny rekord i lading fra solcellepanelet. Hele 9,8 A lading, men det var veldig jojo-lading på grunn av skyene som skygget for sola med ujevne mellomrom. Det varierte alt fra 1,5 A til 9,8 A lading. Batteriet var på 89% når jeg dro fra Brekke sluser og tok turen til Tangen brygge i Tistedal. Det stod en bil der jeg har pleid å stå, men den kjørte etter en liten stund. Da fikk jeg parkert der med bobilen i vater. Det var jo søndag, så jeg skulle ikke ta en natt til i bobilen. Men jeg tenkte å stå her noen timer mens jeg laget meg middag og sånn. Jeg hører også på litt musikk, først Doctor Midnight & The Mercy Cult og så Sivert Høyem med Live at Acropolis. Må si at de nye Argon Soul2 hodetelefonene leverer! Imponerende batteritid også. Jeg har jo brukt dem ganske mye i løpet av helgen, og allikevel var det 30% igjen på batteriet.

Når jeg pakker sammen og gjør klar for avreise tar jeg turen innom tømmestasjonen ved Tista før jeg havner hjemme hos foreldrene mine for å prate litt. Denne turen var på 129,6 kilometer med en gjennomsnittshastighet på 46 km/t i løpet av 2 timer og 46 minutter. Dieselforbruket var på 0,84 liter per mil.

                                                                                                                                                                                                                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/12/14/tur-med-bobilen-til-trollnestjernet-brekke-sluser-og-tangen-brygge/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.