Tur med bobilen til Trollnestjernet, Igletjern og Pæddekummen

Etter en “frihelg” skulle jeg på tur med bobilen den siste helgen i februar igjen. Jeg hadde funnet meg noen nye steder som jeg hadde på blokka som jeg hadde lyst til å teste. Denne helgen var det egentlig varmt nok til at jeg kunne ha vann på tanken, men valgte allikevel å ta en kanne-tur. Veldig lettvint med vinterklargjøring når man ikke har noe vann på tanken og resten av systemet i bobilen. Det var vinterferie og jeg hadde litt andre skift enn normalt. Jeg hadde derfor hatt mulighet til å hente bobilen før jeg begynte på formiddagen og gjorde alt klart. Ganske tidlig ferdig var jeg også, så jeg var klar for bobiltur allerede klokka 15.45. Jeg hadde pekt meg ut Tripperød friområde/badeplass i Aremark ved Aspern og kjørte derfor direkte dit.

Men der ble jeg dessverre møtt med en liten overraskelse, egentlig en ganske stor en. Der ble jeg møtt med skilter som stod at det var camping forbudt og bare tillatt med dagparkering. Det hadde jeg ikke sett på Google maps når jeg fant dette stedet dessverre. Jeg kjørte derfor til Lindtjern, men fant meg liksom ikke helt til rette og hadde ikke lyst til å være der denne helgen. Jeg kjørte derfor videre til Fjell bru og Trollnestjernet. Jeg fikk parkert bobilen i vater slik som sist og var ganske raskt i gang med middag. Da oppdaget jeg at jeg hadde glemt å kjøpe med meg ekstra fløte, så jeg hadde bare nok til fredagens middag. Jeg måtte derfor ut og handle litt på lørdag. Helgen blir med andre ord litt annerledes enn jeg hadde planlagt. Jeg hadde egentlig lagt opp til at jeg skulle tilbringe helgen ved Tripperød. Jeg så filmene Inferno (2016) og The Rainmaker (1997).

Lørdag oppdaget jeg at det var noe feil med låsen til kjøleskapet. Den ville ikke gå i lås av en eller annen grunn. Det virket som det var en fjær som hadde røket eller noe. Jeg tok derfor kontakt med Vidar hos Askim Caravan & Fritid og før jeg visste ordet av det hadde jeg en avtale om å dra til Askim for å få tatt en titt på kjøleskapdøra. Men først en tur innom en butikk for å handle litt og fylle diesel i Halden. Vidar var opptatt med en annen kunde frem til 15.30, så jeg hadde litt god tid. Jeg stoppet derfor ved Askim ungdomsskole for å spise lunsj. Når jeg kom frem til Askim Caravan & Fritid hadde det tydeligvis dratt litt ut med den forrige kunden, så jeg bare ventet litt så lenge. Vidar fikk tatt en titt på kjøleskapdøra mi og konkluderte ganske raskt med at det måtte bestilles opp ny lås. Men når jeg først var i Askim så fikk jeg han til å smøre opp / fjerne noen knirkelyder jeg hadde i passasjerstolen også. Den “knirket” litt nå og da. Vips så var den lyden borte som dugg for solen!

Fra Askim gikk turen til Sandstangen ved Øyeren, et av de andre stedene jeg hadde funnet som jeg syntes så veldig fine ut. Men her ble jeg møtt med et parkering forbudt for bobil-skilt. Så da gikk denne plassen i vasken også. Men jeg tok noen bilder før jeg kjørte videre. Kjørte til Gravtjern, men det viste seg å være en rimelig kjip plass, så da gikk turen videre til bobilparkeringen i Mysen. Men der var det mer eller mindre fullt, så da måtte jeg teste ut den siste plassen jeg hadde på blokka, Igletjern. Det skal visstnok være veldig mange fine turområder i dette området, ble tipset om plassen av en kollega. Men parkeringsplassen og stedet i seg selv var rimelig kjip. Det gjorde ikke saken noe bedre at det var mørkt som i svarte natta og man så absolutt ingenting heller. Men det stod bare en bil der fra før så jeg parkerte og var ikke villig til å kjøre noe mer for å finne et sted å stå for natta.

Det hadde vært litt av en dag. Jeg dro fra Trollnestjernet klokka 13.07, dro fra Askim Caravan & Fritid klokka 16.40 og var fremme ved Igletjern klokka 18.38 på kvelden. Men fikk slått meg til ro for kvelden, spist middag og så film resten av kvelden. Jeg så filmene Red Dot (2021), Yesterday (2019) og Septembers of Shiraz (2015). Tenkte å ta en nærmere titt på Igletjern i dagslys søndag. Man kan trygt si at jeg fikk meg en liten overraskelse når jeg våknet søndag, for da var det mer eller mindre fullt på parkeringsplassen og det var parkert tett i tett. Heldigvis hadde jeg skyvedøra på siden av bobilen som jeg kunne komme meg ut av for å ta en liten titt i området. Men jeg tok bare noen få bilder før jeg bestemte meg for å “rømme” fra plassen. Jeg var derfor avgårde klokka 11.15 med 80% igjen på batteriet.

Jeg kjørte til Pæddekummen i Sarpsborg for å stå der resten av denne turen. Det var en bybobil der fra før, så det var ikke noen spesiell rift om de 7 plassene. Jeg ruslet meg en liten tur i sola og traff på en kollega på flybussen. Så vi ble stående og skravle en stund. Så tilbake til bobilen for å spise lunsj.  Sjelden kost at jeg tar så lite bilder som jeg tok denne helgen. Men nå var jeg ekstra uheldig med plassene jeg dro til også da, og lørdag var jeg mye mer på farta hit og dit enn hva jeg vanligvis er. Jeg så filmen Mudbound (2017) før jeg pakket sammen og dro en tur til jobben for å spyle av bobilen litt. Men må si at fargen jeg har på bobilen nå er ganske håpløs å se om den faktisk har blitt ren før den har tørket. Jeg har fått meg noen overraskelser når bobilen ser tilsynelatende ren og pen ut, og så viser det seg at den er fortsatt møkkete som fy eller jeg har etterlatt noen helligdager både her og der. Men det får jeg bare ta til etterretning til neste gang jeg skal vaske. Da får jeg være mer nøye og eventuelt gå over med lommelykt for å se om jeg ser helligdagene.

Det ble en tur innom LPG Fredrikstad i Dikeveien for å fylle 9,73 liter gass på vei hjemover. Det har gått lite gass denne helgen i forhold til de foregående turene, da det har vært ganske mildt. Det var 11 grader på fredag, 8-9 grader på lørdag, -1 grader den første natta og 0 grader den andre natta. Det var noe annet enn -19,8 som jeg hadde på det kaldeste på den forrige turen til Bergsjøtjernet! Jeg hadde faktisk også produsert litt strøm fra solcellepanelet denne helgen! 50 Wh (51 W) fredag, 90 Wh (40 W) lørdag og 110 Wh (58 W) søndag, totalt 250 Wh. Med all “frem og tilbake kjøringen” ble det den lengste turen med denne bobilen hittil med 342,9 kilometer og med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,80 liter diesel per mil!

                    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/02/28/tur-med-bobilen-til-trollnestjernet-igletjern-og-paddekummen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.