Tur med bobilen til Tistedal, Pæddekummen og Rødsbukta

Etter en hjemmehelg la jeg ut på ny tur med bobilen! Denne gangen var planen å ta en tur til Tistedal i Halden. Jeg la avgårde på tur etter jobb og tok turen innom bobilparkeringen, grusplassen om du vil, i Halden for å fylle opp vanntanken. Så gikk turen til Tistedal og spesifikk Tangen brygge. Jeg har overnattet her en gang tidligere, og det er egentlig en ganske fin plass rett ved der MS Brekke ligger til kai. Det er et større område man kan parkere, men jeg liker meg best helt nede ved brygga. Da blir det ganske idyllisk, og ikke veldig langt er det å kjøre hit heller. Det er tre steder i Tistedal jeg har overnattet med bobilen hittil, først ut var rasteplassen ved Femsjøen, så Krusetertjern og til slutt Tangen brygge som jeg var på plass ved nå.

Det ble noen få timer i  bobilen med middag og det som hører med før det var på tide å komme seg i seng, det vil si opp i dobbeltsenga bakerst i bobilen etter å trukket for gardinene, rullegardinene og ikke minst pussa tenna. Dagen etter våknet jeg til et fantastisk vær ved Tangen brygge i Tistedal, Halden! Sola skinte fra blå himmel og det var rett og slett utrolig flott å titte ut av vinduene på bobilen! Jeg ruslet etterhvert ut en liten tur for å ta litt bilder. Denne lørdagen tok jeg livet helt med ro og det var ingen store planer som stod for tur. Men tidlig på ettermiddagen kjørte jeg “hjemover” og tok blant annet en tur innom Kiwi Grålum før jeg endte opp på bobilparkeringen ved Pæddekummen i Sarpsborg klokka 14.45. Jeg var alene på plassen når jeg kom hit, men det tok ikke så lang tid før det dukket opp to bobiler til. Det er tilsammen etablert 7 plasser for bobil her i Pæddekummen! Det er ingen fasiliteter foruten bord, krakker, park-griller og søppeldunker. Men det koster heller ikke noe å benytte seg av denne bobilparkeringen!

Perfekt, spør du meg! Jeg har alt jeg trenger i bobilen, jeg trenger egentlig bare et sted å parkere bobilen for å få overnattet! Nå har det faktisk blitt ganske fint etter at Sarpsborg kommune gjorde ganske mye med området i forbindelse med tusenårs-jubileet i 2016. Da ble blant annet Byens brygge etablert rett bortenfor, i tillegg har oppmerkingen av de 7 bobilplassene blitt gjort før sommeren i 2019 mener jeg. I tillegg har man bord, krakker og park-griller i tillegg hvis man har med seg grillkull og tennvæske, så er det bare å grille i vei! Når man parkerer “riktig vei” får man litt fall fremover i bobilen, men det er kurant i vater fra side til side. Jeg hadde egentlig planlagt å være i Tistedal hele helgen, men nå endte jeg opp med å ta en tur til Pæddekummen da det var mulig at jeg skulle treffe en kompis av meg. Nå viste det seg riktignok å ikke bli noe av allikevel, men da fikk jeg ihvertfall testet å ta en natt ved Pæddekummen for aller første gang!

   

Nå synes jeg også at utsikten fra bobilen når man står i Pæddekummen er ganske fin. Og så kan man sikkert si mye i forhold til at det er veldig lokalt, kortreist og jeg kanskje like godt kunne ha sovet hjemme i min egen seng. Men uansett hvor jeg måtte parkere bobilen for kvelden, så er jeg på tur. Enten det bare er noen få minutter hjemmefra, eller om jeg har kjørt i mange timer! Hvor jeg er er ikke det viktigste, men det er selvfølgelig hyggelig at man har en fin utsikt og kan nye både solnedgangen og soloppgangen hvis man er tidlig oppe! Men jeg synes faktisk at det har blitt veldig fint her etter at de ga det en ansiktsløftning! Så dette er nok ikke den siste gangen jeg benytter meg av muligheten til å overnatte ved Pæddekummen! Jeg var ute og tok litt bilder litt etter at jeg kom, men det ble også en ny tur etter at sola hadde gått ned. Det var en fargerik solnedgang, men i mangelen av skyer på himmelen, var det ikke av de mest spennende fotomotivene. Men litt bilder ble det jo allikevel.

   

Etter en god natts søvn ved Pæddekummen kom sola opp igjen, denne gangen med litt mer skyer på himmelen. Men jeg har sansen for skyer på himmelen. De er et fotomotiv i seg selv. Litt utpå formiddagen kjørte jeg pent videre fra Pæddekummen. For det som er litt tragisk når man er i Sarpsborg, er at det er ingen tømmestasjoner i nærheten. Man må kjøre ganske langt for å komme til en tømmestasjon. Det er litt irriterende når det er så kort vei hjem til foreldrene mine hvor bobilen står parkert til vanlig. Så da valgte jeg å ta en tur ut til Kråkerøy og til Langøen båtforening i Rødsbukta. Der fant jeg en liten plass som jeg kunne parkere bobilen og nyte ettermiddagssola! Det kalles også for Tankodden, hvis jeg ikke husker helt feil. Det har vært ganske mye skriving og trøbbel i forhold til bebyggelsen som ble bygget helt ned ved vannet i Tankodden.

Jeg hadde en veldig fin ettermiddag i Rødsbukta / Tankodden, litt surt og kaldt ute, men deilig og varmt inne i bobilen! Sola varmer godt når den står på bobilen! Det sier litt at jeg hadde begge taklukene åpne på bobilen, både den lille luka over senga bak i bobilen og den store over sittegruppa fremme i bobilen! Det vil si at i praksis, ihvertfall når sola er fremme, så skal det bli ganske kjølig ute før det er behov for å fyre! Men det er jo veldig bra, for da slipper man å bruke både gass og strøm på å fyre opp bobilen! Sola ordner det meste, og temperaturen faller og er veldig behagelig om nettene!

Etter at jeg hadde spist middag og kost meg i Rødsbukta, tok jeg turen innom bobilparkeringen på Værste, Kråkerøy for å tømme det som måtte tømmes! Dermed var det bare å kjøre hjem til foreldrene mine for å parkere bobilen for denne helgen! En fin tur i bra vær, hvor jeg tok livet med ro, ikke noe stress, ingen planer og bare masse kos! Og selv om av planene jeg hadde denne helgen gikk i vasken, så ble det en fin tur allikevel! Litt på kryss og tvers i distriktet, med tanke på at jeg startet i Tistedal, så Pæddekummen og så avslutte turen i Rødsbukta på Kråkerøy! Turen var på 127,1 kilometer og jeg kjørte bobilen i 2 timer og 55 minutter. Dieselforbruket var på 0,84 liter per mil i gjennomsnitt.

                                                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/01/29/tur-med-bobilen-til-tistedal-paddekummen-og-rodsbukta/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.