To netter ved Merkebekk brygge med bobilen

Var litt sent i gang søndag, men tok en tur innom vaskehallen på jobben for å tømme toalettanken, gråvannet, fylle opp vanntanken og benyttet muligheten til å få spylt av bobilen litt også. Etterpå ble det litt praktiske ting, hjemom for legge fra meg litt skittentøy, innom Esso Grålum for å fylle opp AdBlue-tanken og spiste lunsj før jeg kjørte nordover. Siden jeg hadde bestemt meg for ikke å dra til Nord-Norge, så ble det en tur i retning Sørlandet isteden. Fikk fylt opp dieseltanken i Vestby før det var mer eller mindre non-stop til Merkebekk brygge i Drangedal. Jeg har vært innom Merkebekk brygge to ganger tidligere, de to siste gangene jeg har kjørt nedover til Sørlandet har jeg startet med et par netter der.

Jeg var ikke fremme før ved 22-tiden på kvelden, det var ingen der fra før, så jeg parkerte der jeg har pleid å parkere med bobilen. Det er en fantastisk liten plass ved en vei som ikke er altfor trafikkert på kvelden og helt stille om natta. Det hadde regnet litt på veien, men det hadde gått radig og dieselforbruket hadde vært litt høyere enn starten på turen. Hittil hadde jeg tilbakelagt 307,6 kilometer med en gjennomsnittshastighet på 65 km/t, sittet og kjørt i 4 timer og 41 minutter og brukt i snitt 0,85 liter diesel per mil. Siden jeg hadde kjøpt meg en pose med fem sjokoladeboller på Circle K i Vestby og det var litt sent, droppa jeg å lage meg middag. Siden det var ferie og greier, valgte jeg heller å kose meg med en pose potetgull. Ordentlig sunt, men skikkelig godt! Satt litt på nettet og pusla før jeg pakket sammen og tok kvelden. Fikk meg en god natts søvn og våknet uten vekkerklokke mandag.

Det hadde i løpet av natta vært 7,8 grader ute på det laveste, det var grått, overskyet og regn på morgenen og formiddagen. Jeg hadde vel ikke bestemt meg på forhånd for at jeg skulle ha to netter ved Merkebekk brygge, men det blir fort det når jeg ankommer såpass sent på kvelden. Det var jo heller ikke noe stress. Jeg skulle ha 31 døgn i bobilen og det var meldt ganske mye regn på ettermiddagen. Jeg valgte derfor å ta en stille og rolig dag i bobilen og se litt tv-serie og film. Jeg så serien Forsvinningen – Lørenskog 31. oktober 2018 fra 2022 og filmen I Came By fra 2022. Det regnet en del på ettermiddagen, men jeg fikk tatt litt bilder før regnet startet, to timer før solnedgang og ved selve solnedgangen. Tre helt forskjellige stemninger og lys.

Stemningen to timer før solnedgang var også utrolig fin, men det kan selvfølgelig ikke konkurrere med det fyrverkeriet av en himmel jeg fikk ved Merkebekk brygge i Drangedal ved solnedgang! Dette opplever man uten tvil ikke hver dag, ikke hver uke, ikke hver måned heller for den saks skyld! Jeg hadde med meg mitt Nikon D3X på denne turen, med Nikon D750 som reserve/backup. Det var Nikon D3X som fikk lekt seg litt med både 14-24 mm og 24-70 mm objektivet på. Det var med andre ord ganske mye vær i løpet av dagen, men snakk om “belønning” på kvelden! Det er ofte spennende når dårlig vær letter, hvilket fyrverkeri av lys, farger og morro får man da? Sol fra skyfri himmel kan ta seg en bolle. Det er rett og slett bare kjedelig. Fint vær, men utrolig kjedelig å ta bilder av.

Jeg var litt sent i seng søndag, men mandag var jeg faktisk i seng før midnatt. Jeg fikk meg en god natts søvn, kan ikke si at jeg hadde noe hastverk med å komme meg enten opp eller avgårde. Men tok det med ro. Det var jo ferie! I løpet av natten hadde det vært kjøligere enn natta før, bare 1,8 grader. Det var derfor litt kjølig inne når jeg våknet, så jeg måtte fyre litt for å få opp temperaturen. Men jeg våknet til sol fra nesten skyfri himmel og det var 8,6 grader ute rett før klokka 11.00. Jeg fikk tatt meg en dusj, spist frokost og spiste også lit yoghurt før jeg valgte å pakke sammen og forlate Merkebekk brygge klokka 12.22 med 81% på batteriet.

Mer om turen til Sør- og Vestlandet her:

Hovedferien startet med en tur til Marinemuseet Karljohansvern i Horten (24.10.23)

                                                                                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2023/10/25/to-netter-ved-merkebekk-brygge-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.