Solnedgang over Engelsviken, Hankø og Slevik brygge

Jeg var på en kveldstur til Engelsviken her for en ukes tid siden. Tanken var egentlig bare å slappe av med litt musikk og ta noen få bilder. Det endte derimot opp med en større tur enn som så. Jeg tok først en masse bilder i Engelsviken og fikk se hvor nærme Rauer egentlig ligger Engelsviken. Rauer er øya som Rauøy fort ligger på. Et fort som det fortsatt er litt militær aktivitet på, derfor er den ikke sluppet fri for allmenn ferdsel enda. Såvidt meg bekjent er det bare deler nordsiden som det er lov å gå i land på. Vi får se senere om anledningen byr seg til å komme seg en tur til Rauer og Rauøy fort og ta bilder av det gamle kombinerte norske- og tyske kystfortet fra andre verdenskrig.

Deretter gikk ferden til Hankøsundet for å ta flere bilder av solnedgangen! Fra butikken og kaia ser man også over til Hankø og hytta Bloksberg til kongefamilien. Jeg vil ikke si at det var mye båttrafikk denne kvelden, men litt aktivtet var det jo. Siste stopp for kvelden var en tur nedom Slevik brygge. Der har jeg faktisk aldri vært før. Men det var jo faktisk ganske fint der også, med brygge, båtplasser og ikke minst ei strand. Her ute er det nok idyllisk om sommeren tenker jeg! Jeg møtte også tilfeldigvis på en kollega som lurte på om jeg skulle en tur ut til Slevik skanse. Men Slevik skanse må jeg innrømme at jeg ikke hadde vært borti hittil. Men det er uansett vanskelig å komme seg ut dit nå midt i sesongen fikk jeg beskjed om, det er fryktelig mye folk på hyttene.

Engelsviken

                                                                

Hankøsundet

                                                  

Slevik brygge

                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/13/solnedgang-over-engelsviken-hanko-og-slevik-brygge/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.