Sohlbergplassen over Dovre og Rondane

Vi vurderte å bli i Lesjaskog en dag til,  men etter å ha tatt en nærmere titt på værmeldinga for tirsdagen, så slo vi dette fort fra oss. Det eneste stedet «i nærheten» som det var meldt bra vær var i Ålesund, og der var vi jo dagen før. Så da var det liksom ikke så interessant å dra dit igjen så fort. Jeg drar gjerne tilbake til Ålesund, men kanskje litt senere? Vi valgte derfor å ta en runde hjem som gjorde at vi ville se litt mer enn bare motorvei, nemlig over Dovrefjell og Rondane før vi tok E6 rett hjem via Lillehammer. Men vi hadde nok ikke regnet med et så forferdelig regnvær som vi fikk over Dovrefjell. Det er uhyre sjeldent at jeg har vindusviskerne på bilen på det aller raskeste, men der og da hadde jeg egentlig lyst til at de gikk enda fortere. Da regner det noe voldsomt. Farten ble nok noe redusert pga dette.

Men selv om det regner i bøtter og spann, så ser man jo den utrolig vakre norske naturen, selv om den kanskje ikke viser seg frem fra sitt aller beste. Men regnet ga seg etterhvert og vi kom etterhvert til Sohlbergplassen som er en rasteplass ved riksvei 27 nær Atnasjøen. På avstand så så det ikke ut som det var et sted som man så noe særlig, før man kom litt nærmere. For de har bygd en utsiktsplattform mot Atnasjøen og Rondane. Slik som fjella fremstår på Harald Sohlbergs maleri «Vinternatt i Rondane», og det er dette som har gitt denne rasteplassen navnet sitt. Den er utforma på en måte som får den til å se ut til å sveve over terrenget. Den er bygget mellom og rundt furutrærne og det var bare nødvendig å felle ett tre under bygginga. Sohlbergplassen ble offisielt åpna 23. juni 2006 og er en del av Nasjonale turistveier. Dette var en utrolig fascinerende byggverk, og jeg måtte selvfølgelig rundt på alle sider og ikke minst under for å se hvordan det så ut. Resultatet ser dere her.

Siste fotostopp var en halvtime senere på vei over Rondane for å ta bilder av den vakre norske naturen og noen sauer. Jeg er utrolig takknemmelig for at det ikke har vært skyfritt en eneste dag på denne turen, for det gir meg utrolig mye mer spennende bilder! Nå setter jeg selvfølgelig mest pris på at det er opphold, men litt regn nå og da får man nesten tåle. Jeg visste ihvertfall at det var meldt mye bedre vær på de traktene jeg har vært i løpet av disse dagene, enn hva som var tilfelle på mer hjemlige trakter. Og alt regnet har kommet når vi har sitti i bilen og kjørt, så det har liksom ikke vært til noe særlig stort hinder. Nå hadde jeg riktignok med meg regntøy, gummistøvler og paraply for den saks skyld. Men det gjør det uten tvil litt mer komplisert i forhold til bildene. Det er mye enklere å ta bilder når det er opphold. Penere må jeg si at bildene blir også, litt solgløtt setter alltid litt ekstra piff på bildene.

På vei ned fra riksvei 27 over Rondane møtte vi E6 litt før Ringebu og kjørte Gudbrandsdalen nedover. Vi valgte å stoppe rett utenfor Lillehammer for å få oss en matbit. Det ble for enkelhets skyld valgt Marche langs veien, og jeg endte opp med hjemmelagde kjøttkaker for min del. En enkel middag som jeg syntes smakte veldig godt. Jeg var nok også litt sulten må jeg innrømme. Og da smaker det ekstra godt med mat! Foruten at vi hadde noen litt innpåslitne vepser ved bordet utendørs, var det et greit avbrekk i kjøringa. Det har tross alt blit noen mil i løpet av denne helgen. Innen jeg var hjemme i Sarpsborg hadde jeg tilbakelagt 200 mil eller nøyaktig 2002 kilometer. De ble fordelt med 57 mil på fredag, 50 mil på lørdag, 40 mil på søndag og 53 mil på mandag. Det er turen sin det! Ganske fornøyd med at jeg kjørte denne fjellturen på bare 0,50 liter diesel per mil også!

Sohlbergplassen

                           

Rondane

                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/12/sohlbergplassen-over-dovre-og-rondane/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.