Ny tur til bunker og nærforsvar ved Metaberget i Torsnes

For svart fire år siden var jeg for første gang ved en bunker og nærforsvarstillinger ved Metaberget i Torsnes. Jeg snublet over dette stedet ganske tilfeldig ved at en onkel av meg hadde vært på sykkeltur og la ut et bilde av en av disse stillingene. Da måtte jeg finne ut av hvor dette var og ut på tur for å ta litt bilder. Dette er nå snart fire år siden, men nå har jeg vært en ny tur ved Metaberget i Torsnes en ettermiddag i slutten av mars! Strålende vær og med sola på vei ned mot horisonten. Det hadde vært enda finere med enda litt mer skyer på himmelen, men det var uten tvil en idyllisk “scene” for å ta litt bilder! Hele nærforsvarstillingen ved Metaberget i Torsnes består av to maskingeværstillinger og en bunker. Det med andre ord ikke store greiene.

Men det som er så fint her ved Metaberget, er at det blir tatt vare på og faktisk holdt vedlike! Når jeg var innom for snart fire år siden var man i ferd med å mure opp og restaurere / forsterke løpegraven ned mot den sydligste nærforsvarstillingen! Når jeg kom nesten fire år senere var nok denne jobben ferdig for lengst. Men man ser fortsatt hvor man har “reparert” løpegraven ned til den sydligste nærforsvarstillingen! I tillegg har man faktisk satt inn en vedovn, et skrivebord og en stol i bunkeren. Luftekanalen opp igjennom fjellet har faktisk også fått en “takhatt” for at det ikke skal regne rett end i bunkeren! Jeg var forøvrig om rådet i 1,5 time fra jeg tok det første til det siste bildet, og lyset endret seg ganske mye i løpet av denne tiden. På grunn av det faktum at sola var på vei ned mot horisonten.

Jeg bilder både med Nikon 17-55 mm F2.8 og med Nikon 10-24 mm objektivene mine. Startet med 17-55 og så en runde med 10-24, før jeg avsluttet med 17-55 til slutt. Det ble derfor litt frem og tilbake istedenfor å endre objektiv på de forskjellige stedene. Men nå er jo ikke området så stort heller, så det var ikke noen big deal å ta flere runder med de to forskjellige objektivene. Jeg vurderte om jeg skulle bli til faktisk solnedgang eller om jeg skulle se om jeg fant et annet sted jeg kunne ta noen bilder av solnedgangen. Jeg valgte sistnevnte, men fant jeg et bra sted å ta bilder av solnedgangen på vei ned? Nei, det gjorde jeg ikke. Så man kan vel kalle det en liten “fail”. Men tok jeg det veldig tungt? Nei, jeg kan ikke si det.

Les mer om bunker og nærforsvarstillingen her:

Bunker og nærforsvar ved Metaberget i Torsnes (26.12.18)

                                                                                                                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/05/25/ny-tur-til-bunker-og-narforsvar-ved-metaberget-i-torsnes/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.