Har det bikket over for Tor Erling Staff?

Hver gang jeg ser at en antatt kriminell person får Tor Erling Straff som sin forsvarer, tenker jeg at denne personen må være skyldig. Hvorfor skulle han ellers trenge Tor Erling Straff? At Tor Erling Staff er en dyktig advokat og er profesjonell juridisk sett, er det nok ikke noen tvil om. Men den senere tid må jeg innrømme at jeg har blitt rimelig sjokkert over en del av uttalelsene han har kommet med i media. De seneste var i går i sammenheng med pågripelsen av det politiet er sikre på er «Lommemannen«.

Siden politiet har fellende dna-bevis mot denne 55 år gamle mannen i Bergen, kan man vel ta det for rimelig sikkert at de har tatt rett mann. Det høyete tallet jeg har hørt de siste dagene er at det kan være snakk om opp mot 370 overgrep mot unge gutter. I første omgang har politiet siktet «Lommemannen» for 11 forhold som omhandler seksuell omgang med barn etter straffelovens paragraf 195. I disse 11 forholdene har politiet sikre bevis, men siktelsen kan bli utvidet etterhvert. I 5 av disse forholdene har politiet dna-bevis.

At «Lommemannen» skal bli forsvart av Tor Erling Staff er forsåvidt greit nok, men burde ikke Tor Erling Staff ha fått munnkurv for lengst? I dag har han offentlig gått ut og hevdet at det «Lommemannen» er siktet for ikke er en alvorlig forbrytelse. «Om unge gutter tukler litt i en voksens lomme er da ikke skadelig» uttaler Tor Erling Staff. Jeg synes rett og slett det er hårreisende at en person som burde være rimelig oppegående og ha det klart for seg hva som er rett og galt får seg til å si noe sånt. Dette er rett og slett ett nytt overgrep disse unge guttene og foreldrene blir utsatt for. Hvor mange er det som etter å ha fått med seg disse uttalelsene fra Tor Erling Staff ikke tør å fortelle om det de har blitt utsatt for?

Men det er jo ikke noe nytt at Tor Erling Staff velger å være litt annerledes enn hva vi er vant til fra advokater. Men et sted burde grensene gå. Disse uttalelsene burde få konsekvenser for Tor Erling Staff. Aller helst burde han fratas advokatbevillingen. Jeg vet ikke hvor mye som skal til for at noe slikt skulle skje, men nå burde være det rette tidspunktet! Om han ikke blir fratatt sin advokatbevilling, burde han i det minste ta hatten sin og gå. Han er tross alt 74 år og burde gått av med pensjon for lengst. La sønnen din ta seg av advokatfirmaet fremover, Tor Erling Staff!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/12/har-det-bikket-over-for-tor-erling-staff/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • randi12 januar, 2008 kl 04:46

  Hør – Hør! Som jeg tror de sa i gamle dager…. Beskjedne greier – og ikke skadelig for lommemannen så klart.
  De gamle er ikke alltid eldst, noen ganger er de bare gått ut på dato.

 1. Tor Erling Staff er ett godt bevis på den teorien jeg har, om at det var enklere for folk med en utdannelse å komme seg opp og fram ifør i tiden.

  Sånne som Staff, mediehorer altså, blir nok lettere avslørt idag.
  Å gjøre seg selv en karriære på å innta sære standpunkter, er ikke like lett lenger.

  Staff er «a blast from the past» og vi blir etterhvert kvitt dem, mediehorene.
  Skal han ikke pensjoneres snart?

  Tor Erling Staff er en person vi ikke trenger ta smålige hensyn til.
  Høyesterettsadvokaten har ikke akkurat vært ett bilde på omsorg og tilbakeholdenhet selv.

  Det er, synes jeg, greit nok å være hard mot de harde, som Staff, og ikke ta den motsatte (og mer populære) varianten: å være hard mot de svake og hjelpeløse, som Staff er tilhenger av.

  😉

  • Tormod13 januar, 2008 kl 14:08

  Jeg forstår ikke hvordan en mann som kommer med slike uttalelser kan få lov til å praktisere som advokat??
  Hvordan er det å være et overgrepsoffer, eller nær familie av ofre og høre en mann i beste sendetid kringkaste at overgrep mot barn er bagateller?? Kanskje 2 % av de flere hundre ofrene ikke har tatt skade av å kjenne i bukselomma hans, men de fleste vil få en svært negativ opplevelse som vil sitte i hukommelsen i all ettertid. Mange av ugjerningene til lommemannen er vesentlig verre ting enn å kjenne i lomma hans. Det er snakk om grove sexuelle overgrep under tvang.
  Nei, det er på tide at hele samfunnet vender staff ryggen slik at han får føle den avskyen 99 % av norges befolkning føler mot han. 🙁

  • Anders Bekkevold5 februar, 2008 kl 14:24

  Staff bør gå av ellers skal jeg sørge personlig at det skjer. Han kan ikke komme med slike utalelser. Han bør settes inn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.