Network Norway på oppkjøpsraid

Network Norway er den eneste reelle konkurrenten til Telenor og Netcom, siden de er de eneste som eier og bygger eget mobilnett i Norge. Network Norway har også den senere tid vært på rene oppkjøpsraiden. Først gikk de i allianse med Tele2 for å bygge Norges 3. mobilnett. Samtidig ble det kjent at Tele2 sine kunder skal over på Network Norway sitt nett. Men de steder Network Norway ikke har dekning/nett vil de fortsatt benytte Netcom sitt nett. Det er forøvrig heller ikke lenge siden det ble kjent at Tele2 flyttet over sine kunder fra Telenor til Netcom sitt nett.

Neste skritt på veien for Network Norway var å kjøpe opp Lebara og deres 100.000 kunder. Lebara har vært mest kjent for å være billig på utenlandssamtaler. En uke seinere vant Network Norway og Tele2 kampen om Norges tredje 3G-nett. Enda en uke seinere hadde Network Norway kjøpt opp enda en mobiloperatør, One Call denne gangen. Network Norway fikk dermed slått kloa i nærmere 100.000 nye kunder med dette oppkjøpet.

Rett over nyttår meldes det at Network Norway skal levere nett til konkurstruende Kill Bill. For få dager siden ble det kjent at Network Norway hadde kjøpt opp IPEA og slått kloa i ytterligere 15.000 kunder. Network Norway velger dog å slå IPEA sammen med One Call. Alle de 15.000 IPEA-kundene vil dermed få tilsendt nye SIM-kort og bli One Call-kunder. Forløpig er det siste skudd på sammen for Network Norway, men det er kanskje ikke det siste vi hører om oppkjøpsraidet? Spørsmålet er om det er så fryktelig mange små operatører igjen å kjøpe opp? Hvor store Network Norway og One Call er etter dette oppkjøpsraidet er jeg ikke sikker på, men det er ikke noen tvil om at de har vokst seg mye større.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/13/network-norway-pa-oppkjopsraid/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.