Exorcist: The Beginning

Jeg har i kveld sett Exorcist: The Beginning, som tar for seg Father Merrin før originale The Exorcist fra 1973. Father Merrin spilles nå av svenske Stellan Skarsgård. I originalen fra 1973 er det svenske Max von Sydow som spiller Father Merrin. Når vi møter Father Merrin i Exorcist: The Beginning er han ikke prest lengre etter å ha opplevd ondskapen under 2. verdenskrig. Han blir hentet inn som arkeolog for å studere en 1500 år gammel kirke i Kenya. Jeg er stor fan av den originale filmen, og jeg må si at denne filmen på ingen måte skuffet. Det var spennende, nifts og ikke minst skvatt man i stolen flere ganger. Filmen tok også noen vendinger som jeg ikke så for meg på forhånd. Jeg synes det bare er positivt at en film ikke er helt forutsigbar! Stellan Skarsgård gjør en veldig god hovedrolle som Father Merrin i denne filmen! Stellan Skarsgår har spilt i utallige filmer, men jeg kan ikke huske å ha sett en eneste film hvor han har hatt en så stor hovedrolle som denne. Ofte har han viktige biroller.

Vi ser også at det har gått 31 år siden originalen ble laget, da det er mye bedre spesialeffekter i denne filmen, naturlig nok. Må innrømme at jeg nå har veldig lyst til å se originalen igjen. Jeg har 25 års jubileumsutgaven på DVD! Det finnes også en Exorcist II: The Heretic fra 1977 og The Exorcist III fra 1990, men disse to har jeg ikke sett. I tillegg finnes det faktisk en annen (første faktisk) utgave av filmen jeg har sett idag, med navn Dominion: The prequel to the Exorcist som man også får på DVD. Dette er første utgave av filmen, regissert av Paul Schrader. Men den første filmen ble spilt inn som en psykologisk grøsser, men det ble for lite skvettescener og blod og finske Renny Harlin ble hentet inn. Enkelte rollefigurer ble skrevet inn og andre dyttet ut. Resten av skuespillerne måtte gjøre den samme jobben om igjen. Det hadde vært spennende å se hvordan den første utgaven er også! Får kjøpe den på DVD senere! Man få alle disse filmene i The Exorcist Collection, inkludert begge utgavene av Exorcist: The Beginning!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/20/exorcist-the-beginning/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.