Hotet

Jeg har også sett den svenske filmen Hotet i kveld, en film som Shanti Roney har hovedrollen og Marie Bonnevie spiller kona. Filmen handler om en programmerer som jobber med ett datasystem for flyvåpenet i Sverige som blir truet på livet hvis han ikke gjør som terroristene gjør. Dette er ikke en Hollywood-produksjon med masse spesialeffekter, tårevåte patriotscener som man kanskje er vant til å se i denne typen film, men en ganske grei film med spenning, actionscener, noen eksplosjoner og en liten overraskelse helt til slutt som du må tenke litt igjennom. Filmen er regissert av Kjell Sundvall som også står bak en rekke av Beck-filmene.

I bonusmaterialet «Bakom Hotet» får vi se regissøren ha det litt vel travelt på vei til en flybase og blir stoppet av politiet og får tildelt en fartsbot! Liker du Beck-filmene, vil du nok også like denne filmen. Litt morsomt er det at Peter Haber, han som spiller Martin Beck i Beck-filmene har en liten rolle i denne filmen! Kan samtidig også anbefale svenske Rånarna med Mikael Persbrandt fra Beck-filmene som «bad guy» til en forandring. Uvant å se Mikael Persbrandt på den andre siden av bordet, siden han spiller politi i alle Beck-filmene. Svenskene er generelt sett ganske flinke til å lage denne typen film! Jeg har selvfølgelig alle 16 Beck-filmene på DVD i hylla!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/20/hotet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.