You have to love a MAN

Nå kan dette ha en dobbeltbetydning, men nå snakker jeg om en MAN buss. Jeg hadde nemlig gleden av å kjøre en av våre gamle Volvo gassbusser i forrige uke, nærmere bestemt buss #177 av typen Volvo 7700. Den har riktignok gått litt mer enn de 1,5 år gamle MAN-bussene vi kjørere primært nå om dagen, men 180-190.000 km er jo ingenting når det kommer til en buss. Men nå likte jeg aldri den busstypen når vi fikk dem heller. I dag knirker og knaker det overalt og girkassa er alt annet enn behagelig. Men en ting har blitt bedre, den går bedre på den gassen vi får nå om dagen enn den vi hadde tidligere. Så noe positivt var det jo. Jeg fikk denne bussen som reservebuss på første del av skiftet mitt, men fikk heldigvis en MAN Lion’s City buss senere på dagen!

Det er mye mindre ulyder, men det er mulig det kommer mer etterhvert, bussen er smidigere og mykere i fjæringen og girkassa er en drøm i forhold til den som sitter i de gamle Volvo’ene. Ulempen med at MAN’en er mykere i fjæringen er at man må ned i lavere fart over fartsdumper og sånn, men med Flack Sirius eller EcoSafe som systemet heter nå, må man ned i fart uansett for ikke å få utslag på kjøringen. Det kan nok resultere i at det tar litt lengre tid å kjøre rutene, men det blir nok mer behagelig for passasjerene. Men erfaringen tilsier at jevn og behagelig kjøring ikke går så mye tregere enn alternativet. Det er uansett mer behagelig for passasjerene, man sørger for et lavere drivstofforbruk og det er ikke minst mye mer behagelig for sjåføren. Enn å «stresse rundt».

Når jeg fikk Volvo gassbussen her i forrige uke, måtte jeg selvfølgelig benytte anledningen til å ta noen bilder av den. Jeg sørget også for å få et bilde av bussen med BorgBuss AS i skiltkassa. Det er selvfølgelig umulig på de nye bussene. Det er første gang jeg får noe annet enn MAN etter at vi fikk de nye bussene, og siden vi bare har to av disse reservebussene, er det ikke noe som kommer til å skje så ofte. Men det kan skje en gang i blant. For min del ser jeg helst å slippe. Både fordi MAN-bussene er mye mer behagelig å kjøre og fordi det er veldig behagelig å få den samme busstypen hele tiden. Så slipper man styret med å venne seg til å kjøre en helt annen type buss. Knapper og brytere er også plassert på helt andre steder. Det er utrolig hvor fort man får nye rutiner. Tidligere når vi hadde Volvo så måtte vi slå på hovedstrømbryteren for å få strøm. Nå er hovedstrømbryteren på tenninga, så vi slipper å trykke på noen knapp. Når jeg satt meg inn i Volvo’en for å slå på tenninga, skjedde det jo absolutt ingenting. Helt dødt. Det gikk noen få sekunder før det gikk opp for meg at jeg måtte finne hovedstrømbryteren. Da fungerte alt så meget bedre.

                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/11/22/you-have-to-love-a-man/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.