Nye og gamle Rolvsøysund bro

Siste stopp denne søndagen var Rolvsøysund bro. Denne gangen har jeg faktisk både tatt bilder av nye Rolvsøysund bro, gamle Rolvsøysund bro og Rolvsøysund jernbanebro. Men det er uten tvil gamle Rolvsøysund bro som er den mest sjarmerende og fotogene av disse broene! Men selv den nye Rolvsøysund bro ble ganske fin med skyene og speilbildet av skyene i vannet! Gamle Rolvsøysund bro ble forøvrig bygget i 1926 som erstatning for den gamle broen fra 1860-årene. Nye Rolvsøysund bro er fra 1972, fortsatt før min tid med andre ord. Jernbanebroa ble faktisk bygget i 1879, fundamentet ble forsterket første gang i 1898 og siste gang på 80-tallet. I 2009 ble den rehabilitert for omkring 20 millioner for å holde i ytterligere 20 år.

                                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/05/28/nye-og-gamle-rolvsoysund-bro/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.