Gamle Rolvsøysund bro

På vei hjem fra Kjøkøy fort, stoppet jeg for å ta litt bilder av gamle Rolvsøysund bro. Det er en utrolig fin bro synes jeg. Bygget i primært treverk i 1926 som en erstatning for en bro bygget i 1860-årene. Gamle Rolvsøysund bro karakteriseres som et teknisk kulturminne. Den mistet dog status som kjørebro i 1972, da den ble erstattet av den nåværende Rolvsøysund bro som forbindelse mellom Rolvsøy og Greåker på riksvei 109. Det var en periode fryktet at gamle Rolvsøysund bro var i så dårlig forfatning at den måtte rives, men det viste seg å være feil. Broa  ble restaurert og vil komme til å leve som gang- og sykkelbro en god stund fremover. Den gamle Rolvsøysund bro var også en viktig del av en dramatisk dag i Greåkers historie den 13. april 1940.

Gamle Rolvsøysund bro er en utrolig fin trebro som man kan få ganske mange fotomotiver ut av. I dag jaktet jeg kun med 10 mm ultravidvinkel, men man kan nok hente mange flere motiver hvis man også ser motiver med andre brennvidder. I tillegg til å ta en masse bilder av gamle Rolvsøysund bro, har jeg også tatt et og annet bilde av den nåværende Rolvsøysund bro og ikke minst Rolvsøysund jernbanebro. Hvis man søker etter «Rolvsøysund bro», så dukker vel alle disse broene opp. Jeg pleier å omtale dem som Rolvsøysund bro, gamle Rolvsøysund bro og Rolvsøysund jernbanebro.

                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/03/09/gamle-rolvsoysund-bro/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.