Mormors gamle hus pusses opp

Mormors gamle hus ble solgt for en tid tilbake, og når jeg var forbi i nabolaget i dag tok jeg en tur forbi for å se hvordan det så ut. Den nye eieren er godt i gang med å pusse opp både utvendig og innvendig ser det ut til. Den utvendige endringen er selvfølgelig veldig lett å se, men etter hva jeg kunne se, så så det ut til at det ble gjort litt innendørs også. Det er jo et gammelt hus, så det er kanskje ikke så rart. Det er dog litt vemodig at det ikke er mormors hus lengre. Selv om det er veldig mange år siden jeg var i dette huset. Det har ikke vært i daglig bruk på mange år. Men jeg har mange gode minner fra da jeg var barn. Både når vi var på besøk, når jeg var på overnattingsbesøk og andre minner. Men nå er det nye eiere som får glede av dette huset.

Det begynner å bli ganske mange år siden skjulet som lå på oversiden av huset ble revet av sikkerhetsmessige årsaker. Men der har jeg spesielt mange gode minner av min morfar. Morfar lagde «rokker» (slike som man spinner ull på), veggklokker og en masse andre ting ute i verkstedet sitt. Det var utrolig gøy og spennende for en liten gutt å følge med på hvordan morfar lagde disse tingene. Jeg klarer ikke å huske om jeg fikk lov til å prøve meg på noe av disse maskinene selv, for det begynner jo å bli såpass mange år siden. Men av sikkerhetsmessige årsaker er det vel ikke så sannsynlig at jeg gjorde det. Er man uoppmerksom eller uforsiktig er det nok fort gjort at man skader seg. 19. mai er det faktisk 20 år siden morfar gikk bort, det er utrolig hvor fort tiden går. Når jeg er på kirkegården for å besøk grava til Anders tar jeg ofte også en tur bortom grava til morfar.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/02/02/mormors-gamle-hus-pusses-opp/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.